Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEŽuvis

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

parašė Asta 14 Lie ’20
Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Tobula pora! Ar žinot, apie ką aš? Apie bulves ir… silkę!

Yra dalykų, kurių per daugiau nei dešimt tinklaraščio rašymo metų čia taip ir neišplepėjau – pavyzdžiui, to, kaip mėgstu silkę, jūs tikriausiai nežinot. O žodis „mėgstu“ čia net ne tas, kuris tiktų geriausiai, – aš ją LABIAU nei mėgstu! Tiesa, dažniausiai silkę ruošiu labai paprastai; gal todėl ne kartą praleidau progą pasidalinti puikiais receptais. Šiandien progos tikrai nepraleisiu – nors receptas paprastas, bet fantastiškai gardus!

Iki traškumo apskrudusios tobulai minkštos bulvės. Lėtai tirpstantis gabalėlis sviesto, gausiai pagardintas druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Švelniai aštrus grietinės ir garstyčių padažas. Keli dosnūs silkės gabalėliai. Ir daug, daug šviežių žalumynų.

Visa tai – vienoje skonių pilnoje lėkštėje. Jei ir jūs mėgstate silkę (ir bulves, žinoma, bulves!), suprasite mane labai gerai, – dalintis nenorėčiau, šypt. Bet mielai dalinuosi recepto idėja – ką manot jūs apie tokią pietų ar vakarienės lėkštę? Ar jums patiktų? Ar mėgstat silkę?

Nors aš šįkart gaminau orkaitėje, kol už lango šėlsta vasara – tokias bulves drąsiai galite kepti žarijose, įvyniotas į foliją. Kepimo laiką tuomet reikėtų stebėti individualiai, kadangi jis priklausys ne tik nuo bulvių dydžio, bet ir nuo žarijų kaitros.

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 2 val.

INGREDIENTAI

4 didelių bulvių

Grietinės-garstyčių padažui:
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinės
2 valg. š. „Dižono“ garstyčių
ryšelio laiškinių česnakų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Įdarui:
4 arb. š. sviesto
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
170 g atlantinių silkių filė
½ raudonojo svogūno
smulkintų šviežių žalumynų (svogūnų laiškų, laiškinių česnakų, petražolių, krapų kt.), daigų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
2. Bulves gerai nuplaukite, nušveiskite, bet palikite su odelėmis. Bulvių viršuje aštriu peiliu padarykite dvi negilias (apie 0,5 cm gylio) stačiu kampu susikertančias įpjovas (pliuso/kryžiaus forma).
3. Dėkite bulves į įkaitintą orkaitę ant grotelių, viršutinėje orkaitės dalyje, ir kepkite 1-2 valandas, priklausomai nuo bulvių dydžio, kol jos bus visiškai minkštos viduje, o išorėje – apskrudusios iki traškios plutelės.
4. Iškepusias, minkštas bulves išimkite iš orkaitės ant lentelės, ir aštriu peiliu pagilinkite įpjovas – įpjaukite beveik per visą bulvę, kad pirštais ją paspaudus iš kraštų, bulvė „atsidarytų“ ir susiformuotų „šulinėlis“ įdarui.
5. „Atidarytas“ bulves dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių, kad iš bulvių išgaruotų šiek tiek perteklinės drėgmės ir jos taptų dar minkštesnės bei puresnės.
6. Kol kepa, paruoškite padažą: sumaišykite grietinę, garstyčias, smulkintus laiškinius česnakus, druską ir pipirus.
7. Išėmę apskrudusias, traškias bulves iš orkaitės, nedelsiant pripildykite jas įdaro: dėkite po gabalėlį sviesto, pagardinkite druska ir grūstais juodaisiais pipirais, ant viršaus dėkite po šaukštą grietinės ir garstyčių padažo, tuomet – po 2-3 gabalėlius silkės. Apiberkite smulkiai kapotu raudonuoju svogūnu, papuoškite smulkintais žalumynais, daigais.
8. Patiekite nedelsiant, su šviežiomis salotomis ir likusiu grietinės-garstyčių padažu. Skanaus!

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

bulvėsdaigaigarstyčiosgrietinėsilkėsultenėssvogūnaižalumynai
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais
kitas įrašas
Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Makaronai su pesto padažu

Obuoliniai varškės blyneliai

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šaltibarščiai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Šilauogių „clafoutis“

Prancūziški skrebučiai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų