Koks gi Kalėdų stalas be baltos mišrainės, tiesa? Pas mus – neįsivaizduojamas. Tik ruošia ją visad mano ir vyro mamos; ačiū joms už tai, jų baltos mišrainės man pačios skaniausios! Tuo tarpu aš kasmet vis stengiuosi sugalvoti „kažką naujo“. Šiais metais tai bus gaivios brokolių, morkų ir saldžiųjų kukurūzų salotos, pagardintos spanguolėmis, migdolais ir skrudintos šoninės gabalėliais. Salotas ragavom jau šį savaitgalį – esu tikra, kad patiks daugeliui. Gaivios ir lengvos, traškios ir labai harmoningo skonio!
Salotų padažą paruošiau iš graikiško jogurto ir klasikinio „Heinz“ majonezo , gaminamo tik iš laisvėje laikomų vištų kiaušinių trynių. Įmaišiau į padažą garstyčių, klevų sirupo, citrinų sulčių, po žiupsnį druskos ir pipirų.. Tai universalus ir labai gardus padažas – tiks prie daugelio mišrainių, salotų (o nuklystant į prisiminimus – toks padažas ir orkaitėje keptos bulvių skiltelės buvo mano TOP patiekalas bent keturis pirmus nėštumo mėnesius, šypt).
Bet grįžkim prie Kalėdų stalo ir prie salotų. Nedaugžodžiausiu, šios salotos labai gardžios. Puikiai tiks prie keptos paukštienos ar sultingų šonkauliukų, bet tikrai gali būti valgomos ir vienos, kaip lengvas pagrindinis patiekalas.
Dalinuosi receptu dabar pat – gal ir jūs norėsit tokią gaivių skonių pilną lėkštę patiekti ant šeimos Kalėdų stalo?
Brokolių salotos
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 didesnio brokolio
2 didelių morkų
½ stiklinės (50 g) migdolų riekučių
200 g šaltai rūkytos šoninės riekelių
1 skardinės (285 g) saldžiųjų kukurūzų
½ stiklinės (65 g) džiovintų spanguolių
100 g tarkuoto čederio sūrio
Padažui:
½ stiklinės (125 ml) majonezo
½ stiklinės (125 ml) graikiško jogurto
2 valg. š. garstyčių
2 valg. š. klevų sirupo
2 valg. š. citrinų sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Brokolį kruopščiai nuplaukite, supjaustykite labai smulkiais žiedynėliais (kotelius atidėkite į šalį – vėliau juos panaudokite kitam patiekalui ar daržovių sultiniui virti). Morkas sutarkuokite lazdelėmis ar burokine tarka.
2. Migdolų riekeles trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje, kol apskrus. Išimkite, tuomet sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę ir taip pat pakepinkite iki traškumo.
3. Dubenyje sumaišykite brokolius, morkas, šoninės kubelius, kukurūzus, džiovintas spanguoles, migdolų riekutes ir tarkuotą čederio sūrį.
4. Padažui visus reikalingus ingredientus sumaišykite iki vientisos tekstūros. Sudėkite į dubenį su salotomis ir išmaišykite.
5. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Heinz“.
#reklama #Heinz
Recepto idėja: Clean Food Crush
3 komentarai
Sveiki, pasidalinkite kokią šoninę naudojote? 🙂
Lina, naudojau šaltai rūkytą šoninę (bet manau, kad ir karštai rūkyta puikiai tiktų) 🙂
Sveiki. Ar klevu sirupa galima pakeisti medumi?