Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (chia), slyvomis, riešutais ir medumi

parašė Asta 26 Lap ’17
MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (chia), slyvomis, riešutais ir medumi

Visada jaučiau, kad laikas bėga labai greitai, bet tą tikrą žaibišką greitį suvokiau tik dabar, kai mūsų šeimoje yra mažylis Joris. Rytai, kurie pagaliau ima prasidėti panašiu metu, keičia vienas kitą, tik spėk mirktelėti. Dienos, suskaidytos į dešimtis mažų etapų, bėga. Miniatiūriniai pirmieji rūbeliai jau seniai sulankstyti ir guli dėžėje spintos gilumoje. Dar visai neseniai beveik tilpęs delnuose, šiandien mažylis jau visas vyrukas, įdėmiai stebintis, šnekinantis, dovanojantis kuklias šypsenėles ir kasdien stebinantis mažais naujais dalykais. Sklaidydama nuotraukas iš pirmųjų savaičių, tegaliu savęs paklausti – kada jis spėjo taip užaugti?

Ir dar. Jeigu su mažyliu mes gyvename labai lėtai, kodėl tuomet laikas vis tiek bėga taip greitai?

Nors vis dar nesuprantu, ką reiškia stabili kūdikio dienotvarkė, tam tikrus ritualus mes kuriame nuo pirmųjų dienų. Tiesą sakant, ritualams aš visada jaučiau didelę silpnybę. Puodelis svarainių arbatos prieš miegą kas vakarą, blynai pusryčiams savaitgaliais, vakarienė McDonald‘s kiekvieną gruodžio pirmąją, moliūgų sirupas į kavą kiekvieną rudenį, naminiai meduoliai artėjant Kalėdoms, ir dar daug daug mažų ritualų, kurie kasdienybei suteikia žavesio ir laukimo džiaugsmą.

Pusryčiai ir avižinė košė – taip pat mano ryto ritualas, kuriam esu ištikima jau ne vienerius metus. Dabar tai jau mūsų su mažyliu ritualas. Kol aš maišau puode košę ir laukiu, kol arbatinyje užvirs vanduo, mažylis, įsitaisęs krėsle, kiekvieną rytą čežina savo spalvotą knygelę. Kartais, kai knygelė pasirodo kaip niekad įdomi, kai rytai būna dar lėtesni ir ramesni, leidžiuosi į mažytes improvizacijas virtuvėje.

Todėl šįkart įraše – dar viena košė, labai rudeninė, labai tinkanti lietingiems rytams. Pakutenanti nosį saldžiu cinamono aromatu, pagardinta šaukšteliu gardaus medaus… Šiluma ir jaukumas dubenėlyje, – juk to labai reikia, kai rytai tamsesni nei galbūt norėtųsi, o dienomis taip trūksta saulės.

Skanaus sekmadienio, gražaus ryto, puikių pusryčių, mielieji!

 Avizine kose su chia, slyvomis, riesutais ir medumi

 Avizine kose su chia, slyvomis, riesutais ir medumi

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (chia), slyvomis, riešutais ir medumi

Atsispausdinti
Porcijos: 1 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

½ stiklinės (70 g) stambių avižinių dribsnių
1 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
1 arb. š. malto cinamono
½ stiklinės (125 ml) pieno
½ stiklinės (125 ml) vandens

Viršui:
1 valg. š. sviesto
1 didelės ar 2 mažų slyvų
1 arb. š. rudojo cukraus
1 valg. š. kapotų lazdynų riešutų
žiupsnelio ispaninio šalavijo sėklų (chia)
1 arb. š. šviežio medaus

GAMINIMO EIGA

1. Į vidutinio dydžio puodą suberkite avižinius dribsnius ir ispaninio šalavijo sėklas, maltą cinamoną. Supilkite pieną, vandenį ir kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Ugnį dar šiek tiek sumažinkite ir kartais pamaišydami virkite, kol košė pradės tirštėti.
2. Slyvas supjaustykite skiltelėmis. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviestą, sudėkite slyvų skilteles, apibarstykite jas ruduoju cukrumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol šiek tiek suminkštės ir karamelizuosis.
3. Sudėkite košę į dubenėlį, ant viršaus išdėliokite apkeptas slyvas, apibarstykite kapotais lazdyno riešutais, ispaninio šalavijo sėklomis ir apšlakstykite šaukšteliu šviežio medaus. Patiekite nedelsiant.

 Avizine kose su chia, slyvomis, riesutais ir medumi

avižiniai dribsniaichiacinamonasispaninio šalavijo sėkloskošėlazdynų riešutaimamos dienoraštismeduspusryčiairiešutaislyvos
2 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai
kitas įrašas
KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kakavinė avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų...

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

Šviežių daržovių salotos su kepta duona ir vištiena

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Tiramisu Affogato

Imbierinis sirupas kavai

Braškinis pieno kokteilis

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Nealkoholinis karštas vynas

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininiai biscotti su aguonomis

Naminių ledų suvožtiniai su braškėmis

Varškės pyragas su pudingu

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

Naminiai ledai traškiuose vafliuose

2 komentarai

G 27 Lap ’17 - 9:41 pm

Visad laukiu jūsų avižinių košių receptų. Bus būtinai išbandyta. 🙂

Reply
Asta 28 Lap ’17 - 8:38 am

Kaip smagu girdėti! Tikiu ir tikiuosi, kad patiks 😉

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 6

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (357)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų