Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

parašė Asta 11 Kov ’12
Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

Mūsų sekmadieniai ramūs ir lėti. Be skubėjimo. Be lakstymų nežinia kur. Tai ta stotelė visoje ilgoje savaitėje, kai tikrai gali prisėsti, užsimerkti ir pajausti akimirką. Nebandant mintimis lėkti į kitą minutę, kitą valandą, kitus metus. Sekmadieniais gera pabūti su savimi. Pabūti savimi.

Mūsų sekmadieniai jaukūs ir paprasti. Kvepiantys dar šiltais pyragais. Skanūs.

Skonis: 9/10. Jei esate neabejingas kondensuotam pienui ir drėgniems pyragams, tirstantiems burnoje, galiu beveik pažadėti, kad Jums tikrai patiks. Nes šis tikrai tirpsta, dar ir kaip. Jis toks drėgnas, kad primena kempinę, prisigėrusią vandens. Tik čia ne kempinė ir ne vanduo – čia pyragas ir kondensuotas pienas. Ir, man rodos, jau vien to užtenka, kad paaiškintų viską.

Paprastai šis pyragas yra puošiamas šviežiomis uogomis, tačiau žiemą Lietuvoje tai pakankamai sudėtinga. Papuošiau griežinėliu apelsino, bet neabejoju, kad pyragas būtų daug skanesnis (ir tikrai tuomet drąsiai rašyčiau dešimtuką), jei būtų pagardintas mėlynėmis, braškėmis ar kitomis Jūsų mėgstamomis uogomis. Šios uogos atsvertų pyrago saldumą, jų gaivumas maloniai kontrastuotų su begaliniu saldžiu pyrago drėgnumu.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Kepėjai be stabdžių

Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

Atsispausdinti
Porcijos: 25 Paruošimo laikas: 40 min. + brandinimas per naktį Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
7 kiaušiniai
113 g minkšto sviesto
3/4 stiklinės cukraus
2 1/2 stiklinės miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1/2 arb. š. druskos
1 stiklinė pieno
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Pieno masei:
1 skardinė sutirštinto pieno (be cukraus)
1 skardinė kondensuoto pieno su cukrumi
1/2 stiklinės grietinėlės

Glaistui:
2/3 stiklinės riebios grietinėlės
335 – 340 g baltojo, smulkiai sukapoto šokolado
žiupsnelis druskos
2 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių

uogų papuošimui ir serviravimui

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
2. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais (arba išklokite kepimo popieriumi) stačiakampio formos kepimo formą (25×30 cm).
3. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
4. Elektriniu plaktuvu išplakite sviestą su cukrumi iki baltos purios masės. Toliau plakant, į sviesto masę po vieną sudėkite trynius. Po vieno trynio įdėjimo plakite apie 30 sekundžių ir tik tada dėkite kitą. Supilkite vanilės ekstraktą.
5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
6. Miltus, pakaitomis su pienu, suberkite į trynių masę, atsargiai maišant mentele.
7. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Iš pradžių įmaišykite trečdalį masės, po to – likusią.
8. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite 25 – 30 minučių. Ataušinkite formoje.
9. Pieno masei sumaišykite nesaldintą sutirštintą pieną, saldintą sutirštintą pieną ir grietinėlę iki vientisos masės.
10. Vis dar iškepusio pyrago neišėmus iš formos, ataušusiame kepinyje šakute ar mediniu iešmeliu padarykite daug (kuo daugiau!) skylučių ir užpilkite pieno masę. Pieno masė labai greitai ims susigerti į pyragą.
11. Kepimo formą uždenkite maistine plėvele ir įdėkite nakčiai į šaldytuvą. Pagrindas per naktį sugers visą drėgmę.
12. Glaistui užvirinkite grietinėlę. Šokoladą sudėkite į dubenį, užpilkite karšta grietinėle ir palikite 5 minutėms. Tada medine mentele išmaišykite iki vienalytės masės. Įberkite žiupsnelį druskos, po truputį supilkite citrinų sultis.
13. Iš formos išimtą tortą apliekite glaistu, supjaustykite gabaliukais, papuošti vaisiais ar uogom. Skanaus!

citrinosgrietinėlėkepėjai be stabdžiųkondensuotas pienaspyragassaldumynaišokoladasuogosvanilė
32 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)
kitas įrašas
Sodos duona su rozmarinais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Imbierinės cinamoninės bandelės

Varškės tortas su braškėmis ir bananais

Moliūginės cinamoninės bandelės

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Sėklų duona

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

Kavos chia pudingas

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Sluoksniuoti pyragėliai

Citrininis tiramisu su braškėmis

Pyragas su varške „Draugystė“

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Keksiukai su braškių kremu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Daržovių apkepas

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

Bulvės su šviežiais miško grybais

Mini kukurūzų blyneliai

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

32 komentarai

Marta 11 Kov ’12 - 2:38 pm

Nuodėmė atsiversti tokius įrašus, kai į nugarą baksnoja mokslinė esė :)…

Reply
Asta 11 Kov ’12 - 3:05 pm

Marta, tikrai sudėtinga dilema – pyragas ar esė? Ech, nujaučiu, kas kėsinasi laimėti… 🙂

Reply
Ziu 11 Kov ’12 - 2:53 pm

Seniai nužiūrėtas! Ačiū už priminimą 🙂

Reply
Asta 11 Kov ’12 - 3:06 pm

Žiupsneli, tokius skanius dalykus priminti yra baisiai smagu! 🙂

Reply
ugne 11 Kov ’12 - 3:06 pm

O ar butu galima paprasyti, kad kokiuose skliausteliuose prie ‘puodeliu’ butu parasyta ir gramais… 🙂

Reply
Asta 11 Kov ’12 - 3:08 pm

Ugne, žinoma, galima 🙂 Dažniausiai stengiuosi parašyti, bet kartais, būna, pamirštu pasverti. Bet, pavyzdžiui, galiu pasakyti, kad puodelis cukraus sveria 200 g, puodelis miltų – 140 g, puodelis pieno – 250 g. 🙂

Reply
Aguonėlė 11 Kov ’12 - 6:24 pm

Tiesiog idealus desertas ♥ Uch kaip gabalėlio norėčiau 😉 Bet Astute tu tikra saldymynų fėja!

Reply
Asta 11 Kov ’12 - 7:37 pm

Aguonėle, ačiū 🙂 Man labai labai patinka fėjos 🙂

Reply
Indrė 11 Kov ’12 - 7:09 pm

Šaunu, kad įstojai į kepėjų be stabdžių klubą 😉

Reply
Asta 11 Kov ’12 - 7:38 pm

Indre, ir man dėl to labai džiugu! 🙂
Nors… dar neįstojau. Reikia prisiruošt ir laišką sukurpti, gerai, kad priminei 😉

Reply
kristina 11 Kov ’12 - 7:14 pm

Kaip visada – skanu, gražu, miela. Tiesiog malonu skaityti, ačiū 🙂

Reply
Asta 11 Kov ’12 - 7:38 pm

Kristina, ačiū Tau 🙂

Reply
Lina 11 Kov ’12 - 7:58 pm

Sitas pyragas vienas mano megstamiausiu. Nors as ir kepu ji siek tiek kitaip.
Labai rekomenduoju.

Reply
Asta 13 Kov ’12 - 8:51 pm

Lina, jam tikrai nesudėtinga patekti į mėgstamiausių gretas 🙂

Reply
Jurgita 11 Kov ’12 - 8:02 pm

dalyykas 🙂

o pavadinimą klaidingai perskaičius nusijuokiau – trijų pienių pyragas :))
pavasariškai ir šiltai tu, kaip visuomet.

Reply
Asta 13 Kov ’12 - 8:52 pm

Jurgita, pyragas iš pienių man kol kas būtų pernelyg didelė egzotika 🙂 Ei, bet vien tik dėl šitoookio pavadinimo reikėtų… 😀

Reply
Medeja 12 Kov ’12 - 12:28 am

Aš tik girdėjus apie tokį pyragą..ir foto mačius, bet skamba receptas labai skaniai.

Reply
Asta 13 Kov ’12 - 8:52 pm

Medėja, labai rekomenduoju išbandyti! 🙂

Reply
Asta 12 Kov ’12 - 11:38 am

Super pyragas, labai megstu 🙂 reiks kada prisiruost ikelt i blog’a 🙂

Reply
Asta 13 Kov ’12 - 8:53 pm

Matau, mėgėjų arba bent jau pyrago suviliotų gretos labai nemažos 🙂 Džiugu!
O tu, žinoma, kad įkelk. Skleidžiam žinią apie skanius pyragus 😀

Reply
jurate 13 Kov ’12 - 1:57 pm

Kur radau? Kepėjai be stabdžių – atidaro Forelles kruasanus, pataisykit ir mano komentara galit istrint 🙂
Labai skaniai atrodo.

Reply
Asta 13 Kov ’12 - 8:55 pm

Ačiū, Jūrate, pyragas tikrai skanus 🙂
Ir dar ačiū už pastebėjimą, klaida jau ištaisyta 😉 O man reikėtų išmokti būti atidesnei, et… 🙂

Reply
Austeja 20 Kov ’12 - 1:39 pm

Labai susižavėjau šiuo receptu, viską dariau kaip nurodyta, deja, gavosi ne visai idealiai – nesusigėrė visas pienas į biskvitą… Tikiuosi skonis nuo to labai nenukentėjo, vis dar nedrįstu ragaut, tikiuosi, kad pagerės situacija :))) bet kokiu atveju, ačiū už puikius receptus, gaminu ir džiaugiuosi 🙂

Reply
Asta 20 Kov ’12 - 6:18 pm

Austėja, kaip čia taip… man jis beveik iš karto susigėrė, vos tik užpylus. O tau pats biskvitas gerai iškilo, purus buvo? Ir ar daug daug daug skylučių pridarei? Nes jei į abu klausimus atsakymai „TAIP”, nė nenutuokiu, kodėl galėtų nesusigert, tiesiog privaaalo susigert 🙂 Na, bet gal dar ne viskas prarasta, laikau kumščius, kad dar susigertų 🙂

Reply
Ugne 1 Bal ’12 - 6:30 am

As dar norejau paklausti apie glaista – ar jis buna toks skystokas kaip padazas ar uzpylus sustengsta?

Reply
Asta 4 Bal ’12 - 6:27 pm

Ugne, labiau kaip padažas 🙂

Reply
Rasytė 8 Bal ’12 - 8:10 am

Oo.. Žiūriu į jūsų receptų nuotraukas, net seilė varva.. Tokios nuostabios ! O skonis patiekalų manau dar geresnis. 🙂 Viskas atrodo tiesiog kaip iš parduotuvės lentynų, ar restoranų.. Tobula !

Reply
Asta 9 Bal ’12 - 8:01 pm

Rasyte, labai ačiū! Glosto širdį tokie žodžiai be galo 🙂

Reply
Ugne 8 Bal ’12 - 10:39 am

Nu baisiai skanus pyragas, tik kiek vargo as su juo turejau. Man pasirode, kad pagal recepta gaunasi stipriai per daug tos pieno mases – nors ir pridariau daug daug skyluciu, bet per nakti vis tiek nesusigere visas pienas, liko tokios ‘balutes’ dar ryte. Teko pupilti ir sausinti sausinti ir sausinti. Glaistas gavosi gan tirstas ir uzpylus ant virsaus per koki pusvalandi sustengo, kas is tikruju puikiai uzlygino pavirsiu 🙂 rezultatas – niekas net neitare mano vargu, o pyraga gyre ir gyre 🙂 aciu uz recepta!

Reply
Asta 9 Bal ’12 - 8:02 pm

Ugne, gaila, kad teko įveikti porą nesklandumų (galvoju, kad pienas gal nesusigeria tuo atveju, jei pyragas per mažai iškyla, nebūna toks korėtas; nors iškilti turėtų), bet labai džiaugiuosi, kad viskas baigėsi geriau nei gerai 🙂 Nėra už ką!

Reply
laima 20 Bal ’12 - 5:22 pm

O man neiškilo pagridas 🙁 lyg ir dariau viską pagal instrukcijas. Gal pyragą ataušinti reikėjo orkaitėje? Aš ištraukus vėsinau

Reply
Asta 2 Geg ’12 - 5:21 pm

Laima, aš visada kepinius vėsinu pravertoje orkaitėje. Bet gal ne tame bėda, gal perplakėte tešlą? Nes iš esmės biskvitą čia labiausia iškelia iki standžių putų išplakti baltymai. Juos į tešlą reikia įmaišyti kuo atsargiai, nesuardant struktūros. Tešla dar prieš kepimą nuo įmaišytų baltymų būna labai puri, o kepdama iškyla.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų