Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške ir lašiša

parašė Asta 3 Geg ’17
MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške ir lašiša

Ar kada minėjau, kad turiu keistą įprotį ir jaučiu neįtikėtinai didelį malonumą galėdama šaldytuvą ir virtuvės spinteles ištuštinti iki minimumo, kiek tik tai įmanoma? Man patinka, kai šaldytuvo lentynos pustuštės, nors mano brangiausias tuomet nepraleidžia progos patraukti per dantį, kad tokiu atveju lyg ir neverta gadinti elektros, gal išjunkim ir naudokim kaip dar vieną pustuštę spintelę?

Gerbiu, pavyzdžiu ir stengiuosi imti pavyzdį iš tų, kurie moka sistemingai apsipirkti vienai ateinančiai savaitei. Išmokau planuoti savaitės meniu į priekį (nors kartais, žinia, jis gali keistis kardinaliau nei orų prognozės) ir susidariusi kuo tiksliausią pirkinių sąrašą, parduotuvėje nepasiduodu prekybininkų triukams – beveik pagirtinai aplenkiu visas tądien neaktualias lentynas ir man nereikalingus produktus. Būna, tikrai būna neįtikėtinų silpnumo akimirkų ir būna nepakeliamai patrauklių akcijų, bet, kaip ir sakiau – beveik pagirtinai.

Taigi, mano pastangų dėka, jei niekas – tiksliau, jei vyras – nesutrukdo, mano virtuvėje karaliauja tvarka. Ir savaitę pradėję gausesniu šaldytuvo turiniu, ją baigiame pustuštėmis lentynomis. Tą paskutinę dieną aš jaučiu visiškai nesuvokiamą tuščių lentynų džiaugsmą, o jis, mano brangusis – priešingai, greičiau jau tuščių lentynų stresą. Todėl tai jis kartais būna tas, kuris sugriauna mano planus ir nei iš šio, nei iš to vidury savaitės parguža namo su pilnu abejotino reikalingumo pirkinių krepšiu. Paskutinįkart tame maiše buvo didžiulė dėžė cinių minių ir tikriausiai buvo tikimasi didžiulio mano džiaugsmo bei dėkingumo, nes kelias dienas tik ir vapėjau, kaip aš jų norėčiau (nurašiau šį keistą norą tiems vadinamiesiems keistiesiems nėščiųjų norams), bet parduotuvėje atsilaikydavau ir tikrai tuo didžiavausi, nes, na, kas gi gero iš tų cinių minių, ar ne? Bet štai, lemtinga akimirka ir jis įžengia su plačia šypsena, laukdamas mano džiaugsmo ir gal net plojimų, nes – tris kartus valio! – parvežė man taip norėtų sausų pusryčių. Aha, ir kodėl gi vyrai nemoka skaityti minčių? Žinoma, kad nusišypsojau, padėkojau ir daviau bučkį, o tuo pačiu mintyse subariau save, kad reiktų atsargiau svaidytis žodžiais „noriu“, nes pasikartojau jau seniau išmoktą pamoką: vyrai retai skiria tikruosius „noriu“ ir tuos, kai „noriu, bet norėti nenoriu; todėl nenoriu, nors noriu“. Tik jau nesakykite, kad jums taip nebūna?

Kuo visa tai susiję su šiuo itališku omletu? Tuo, kad jis primena man tuos atvejus, kai viskas vyksta pagal planą, šaldytuvas sėkmingai tuštėja, o likę truputis šio bei šis tas ano yra sėkmingai sunaudojami dar vienam gardžiam apkepui, troškiniui ar, kaip kad šįkart, itališkam omletui. Nors kepiau jį prieš keletą savaičių, kaip šiandien prisimenu, jog iššlaviau praktiškai viską, kas buvo belikę šaldytuve, ir tai buvo toooks nuostabus jausmas. O omletas – jis taip pat buvo labai geras ir gardus!

 Frittata su varske ir lasisa

 Frittata su varske ir lasisa

Itališkas omletas (frittata) su varške ir lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

50 g sviesto
1 nedidelis poras
3 kiaušiniai
žiupsnis druskos
žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
50 g rupių kvietinių miltų
100 g rūkytos lašišos
180 g liesos varškės
pora saujų špinatų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 16-17 cm skersmens kepimo indą.
2. Į kepimo indą įdėkite sviesto. Įkiškite indą į įkaitintą orkaitę ir kaitinkite, kol sviestas ištirps.
3. Sviestui ištirpus, indą ištraukite iš orkaitės ir ant dugno tolygiai suberkite plonais griežinėliais supjaustytą porą. Kiškite atgal į orkaitę ir kepkite apie 7-10 minučių, kol porai apkeps.
4. Kiaušinius išplakite su žiupsniu druskos, grūstų juodųjų pipirų, rupiais kvietiniais miltais. Įmaišykite mažais gabalėliais supjaustytą rūkytą lašišą, varškę ir špinatus.
5. Paruoštą tešlą tolygiai paskirstykite ant apkepusių porų. Kepkite dar 20-25 minutes, kol omletas pakils, o jo paviršius įgaus gražią auksinę spalvą.
6. Patiekite iš karto, dar šiltą, su visu kepimo indu, kuriame kepėte.

 Frittata su varske ir lasisa

apkepaskiaušiniailašišaomletasporaišpinataivarškė
6 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais
kitas įrašas
SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuoliniai varškėčiai

Vištienos ir dešros gumbo

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Aštrus vištienos karis

REKLAMA

SALDUMYNAI

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Marokietiški kokosiniai sausainiai

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Tortas „Braškinė Svajonė”

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Įdarytos šviežios bulvės

Obuoliniai varškėčiai

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Bulvių ir varškės blynai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

6 komentarai

Goda 3 Geg ’17 - 4:24 pm

Prisimenam!
Aš ir labai mėgstu tuščio šaldytuvo jausmą, kurį mėgsta sugadinti mama, kai atvažiuoja į studentės namus :DD
O su norais tai būna, kad vieną kartą ko nors paprašai, tam vienam kartui, pavyzdžiui, ciabattos, nes yra rūkytos lašišos ir ji taip tiktų ant porėtos paskrudintos duonos, bet tada mama pagalvoja, kad aš jos visada norėsiu ir jau vėl nuperka visą kepalą po trijų dienų :/
Bet kokiu atveju, reikia mylėti tik, kad mumis taip rūpinasi, jog tik iš geriausių norų taip ^^

Reply
Asta 8 Geg ’17 - 12:49 pm

Goda, visiškai pritariu, reikia mylėti ir vertinti, kad mus taip myli! 🙂

Reply
Aušra A. 3 Geg ’17 - 6:59 pm

Man ypatingai pavasarį užeina tokia minimalizmo manija 🙂 Tik kai šeimoje keturi asmenys, tas šaldytuvas būna greitai vėl prikraunamas… Minutė džiaugsmo ir vėl vargas visai savaitei 🙂 Tik pas mane tuo gerai, kad be manęs niekas maisto neperka. Čia geriau žmonės badaus, nei kad nueis į parduotuvę ko nors nupirkti 😀

Reply
Asta 8 Geg ’17 - 12:51 pm

Aušra, koks džiaugsmas, kai šaldytuvo turinys priklauso tik nuo tavęs! Ir tuo pačiu koks vargas, kai vienintelė turi pasirūpinti, kad visa šeimyna nebadautų 😀

Reply
Marija 26 Geg ’17 - 7:43 pm

Asta, sveikinu be galo ir labai džiaugiuos už tave!!! 🙂

Reply
Asta 29 Geg ’17 - 9:57 am

Ačiū, Marija! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų