Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMiltiniai patiekalaiŠaltieji užkandžiai

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

parašė Asta 29 Spa ’22
Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Tegul Helovyno naktį kūnu bėgioja šiurpuliukai! Baugios istorijos, siaubą kurstantys filmai, o ant stalo – užkandžiai, stebintys valgytojus išplėstomis akimis. Ar išdrįsite paragauti?

Bandelėms-mumijoms prireiks pieniškų dešrelių, mielinės tešlos, dekoratyvinių akyčių* ir, žinoma, kečupo, vaizduotėje atstojančio kraują. Mielinės tešlos juostelėmis apsukite dešreles, iškepkite, dekoruokite iš siaubo išplėstomis akimis. Paruošti paprasta, o rezultatas – šiurpus ir… labai skanus!

  • Jei norite, naminę mielinę tešlą galite pakeisti šaldyta tešla iš parduotuvės – tuomet Helovyno užkandį paruošite dar greičiau ir paprasčiau.
  • Jei nenorite gaminti dekoratyvinių akyčių (nors tą padaryti tikrai paprasta ir jos atrodo labai efektingai!), ant bandelių galite išspausti po du garstyčių lašelius – jie taip pat gali atstoti akis.

Helovyno vakarėliui norėtųsi dar ko nors? Iškepkite šokoladinių keksiukų-šikšnosparnių, o galbūt – pyragėlių-mumijų su obuoliais.

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Atsispausdinti
Porcijos: 20 didesnių ar 40 mažesnių bandelių-mumijų Paruošimo laikas: 2 val. Gaminimo laikas: 12-15 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
¾ stiklinės (190 ml) pieno
1 valg. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių (7 arba 11 g pakuotė)
200 g minkšto sviesto
½ arb. š. druskos
3 ½ stiklinės (490 g) miltų

apie 20 standartinio dydžio arba apie 40 perpus mažesnių vaikiškų pieniškų dešrelių

Patiekti:
kečupo
dekoratyvinių akyčių*

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Šiltą (bet ne karštą!) pieną, cukrų ir mieles sumaišykite nedideliame dubenėlyje. Uždenkite dubenėlį rankšluostėliu ir palikite šiltai pastovėti apie 10 minučių. Per šį laiką mielės turi tapti aktyvios – jų paviršius turi suputoti.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska. Sudėkite gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą, supilkite aktyvų mielių mišinį ir išmaišykite bei išminkykite tešlą. Minkykite tešlą apie 10 minučių, kol ji taps minkšta, glotni, švelni, nelipni.
3. Išminkytą tešlą suformuokite į rutulį, jį dėkite į lašeliu aliejaus pateptą dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir palikite kilti kambario temperatūroje apie valandą, kol tešlos tūris padvigubės.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
5. Suformuokite ir iškepkite bandeles. Pakilusią tešlą kelis kartus paminkykite, iškočiokite į ploną tešlos lakštą. Supjaustykite tešlos lakštą siauromis ilgomis juostelėmis. Imkite po vieną juostelę, suformuokite iš jos volelį ir apsukite pieniškas dešreles. Stenkitės apsukti netvarkingai, kryžiuodami, kad iškepusios bandelės-mumijos būtų kuo šiurpesnės.
6. Paruoštas bandeles išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių, kol tešla pagels ir bus iškepusi.

7. Patiekite. Atvėsinkite bandeles ir dekoruokite akytėmis. Patiekite su kečupu.

* Dekoratyvines akytes pasigaminsite labai paprastai – tam tereikės kiaušinio baltymo ir miltelinio cukraus. Kiaušinio baltymą (arba dalį jo, jei akyčių nereikia labai daug) paplakite šakute. Baltymams suputojus, po kelis šaukštus berkite miltelinį cukrų ir vis plakite. Kai masė taps pakankamai tvirta ir standi, laikanti savo formą, miltelinio cukraus jau pakaks. Sukrėskite masę į konditerinį maišelį su mažo skersmens apvaliu antgaliu ir ant kepimo popieriaus išspauskite taškelius. Drėgnais pirštais patapšnokite per viršų, kad sulygintumėte kauburėlius. Įspauskite po pabarstuką ir palikite valandėlei, kol sustings. Sustingusios akytės lengvai atšoks nuo kepimo popieriaus ir galėsite jomis dekoruoti Helovyno skanėstus!

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

bandelėsdešrelėshalloweenhelovynaskečupaskepiniaiužkandžiai
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuoliniai keksiukai
kitas įrašas
Minkšti sausainiai su šokolado gabalėliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

Pyragėliai su pomidorais ir trijų rūšių sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinis karštas vynas

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Moliūgų kava

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Prieskoninis moliūginis tiramisu | Pumpkin Spice Tiramisu

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

MAMOS DIENORAŠTIS // Šokoladainis su kava ir kreminio...

Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų