Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAITortai

Braškinis tiramisu

parašė Asta 21 Bir ’22
Braškinis tiramisu

Vakar vakare dar lijo ir rodėsi, kad tikrai tas barbenimas į langą niekad nesiliaus, bet tada tik op!, ir per sekundę viskas pasikeitė: dangus nusidažė rožine spalva, pilki debesys nuslinko ir vasara paklydėlė sugrįžo. Pačiu laiku, šypsausi, nes jau rytoj pradedam savo ilgą ežerų savaitgalį. Kol stengiuosi suspėti viską, ką spėti (ne)įmanoma, saulėtoje virtuvėje – vasara kvepiantis desertas!

Tiramisu su uogomis – kur kas lengvesnis ir gaivesnis už tradicinį itališką desertą. Lyg ir klasika, bet visiškai kitaip. Ingredientų sąraše čia nėra kavos, alkoholinių gėrimų ar žalių kiaušinių, tad saldėsis puikiausiai tinkamas ir vaikams. Į plakamą maskarponės ir grietinėlės kremą būtinai įmaišykite kelis šaukštus trintų braškių ir šviežiai spaustų citrinų sulčių, kad kremas būtų dar gaivesnis.

Daug žodžių čia nereikia, tiesiog… v a s a r a ! Pasimėgaukim.

Braškinis tiramisu

Atsispausdinti
Porcijos: 22 cm skersmens indas Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas per naktį

INGREDIENTAI

Sirupui:
½ stiklinės (125 g) vandens
2 valg. š. cukraus
½ citrinos sultys

Kremui:
250 g maskarponės
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
3 valg. š. trintų braškių
½ citrinos nutarkuotų žievelių
½ citrinos sulčių
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės (35-36%)

Braškėms:
300 g braškių
2 valg. š. cukraus
1 valg. š. citrinų sulčių

200 g biskvitinių sausainių („damų pirštelių“)

Papuošti:
braškių
citrinų
šviežių mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite visus reikiamus ingredientus.

2. Paruoškite sirupą. Dubenėlyje sumaišykite visus sirupui skirtus ingredientus, kol cukrus ištirps. Atidėkite į šalį.

3. Paruoškite kremą. Į didelį plakimo dubenį sudėkite maskarponę, miltelinį cukrų, trintas braškes, nutarkuotas citrinos žieveles. Išspauskite pusės citrinos sultis. Trumpai išplakite elektriniu plakikliu, kol gausite tolygios tekstūros plakinį. Neperplakite.

4. Toliau plakdami, pamažu į plakinį supilkite riebią grietinėlę. Padidinkite plakimo greitį ir plakite, kol gausite tvirtas kremo putas.

5. Paruoškite braškes. Supjaustykite braškes riekelėmis, sumaišykite su cukrumi ir citrinų sultimis.

6. Susluoksniuokite. Kepimo formos dugną plonai aptepkite kremu.

7. Vienu sluoksniu išdėliokite biskvitinius sausainius, prieš tai kiekvieną jų trumpai pamirkę sirupe.

8. Užklokite braškių griežinėliais.

9. Aptepkite braškes maždaug puse turimo kremo, paviršių išlyginkite.

10. Išdėliokite dar vieną sluoksnį sirupe trumpai pamirkytų sausainių.

11. Galiausiai aptepkite likusiu maskarponės kremu, paviršių išlyginkite.

12. Palaikykite susluoksniuotą tiramisu šaldytuve bent kelias valandas ar per naktį.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

braškėscitrinosdesertaigrietinėlėmaskarponėsaldumynaitiramisu
0 komentaras
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas
kitas įrašas
Grietininė panakota su braškėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Saulėtos virtuvės saldumynų knyga | Tai tikra!

Mėlyninis sūrio tortas

Tortas „Juodasis Miškas”

Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais...

Žemuogių trupiniuotis (Crumble)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrinų kvadratėliai

Šokoladinis pyragas su karamelės lašeliais

Medaus keksiukai su kreminio sūrio ir medaus kepurėlėmis

Sausainiai su cinamono plutele (Snickerdoodles)

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

Avižiniai blynai

Sveikuoliški batonėliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų