Vakar vakare dar lijo ir rodėsi, kad tikrai tas barbenimas į langą niekad nesiliaus, bet tada tik op!, ir per sekundę viskas pasikeitė: dangus nusidažė rožine spalva, pilki debesys nuslinko ir vasara paklydėlė sugrįžo. Pačiu laiku, šypsausi, nes jau rytoj pradedam savo ilgą ežerų savaitgalį. Kol stengiuosi suspėti viską, ką spėti (ne)įmanoma, saulėtoje virtuvėje – vasara kvepiantis desertas!
Tiramisu su uogomis – kur kas lengvesnis ir gaivesnis už tradicinį itališką desertą. Lyg ir klasika, bet visiškai kitaip. Ingredientų sąraše čia nėra kavos, alkoholinių gėrimų ar žalių kiaušinių, tad saldėsis puikiausiai tinkamas ir vaikams. Į plakamą maskarponės ir grietinėlės kremą būtinai įmaišykite kelis šaukštus trintų braškių ir šviežiai spaustų citrinų sulčių, kad kremas būtų dar gaivesnis.
Daug žodžių čia nereikia, tiesiog… v a s a r a ! Pasimėgaukim.
Braškinis tiramisu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Sirupui:
½ stiklinės (125 g) vandens
2 valg. š. cukraus
½ citrinos sultys
Kremui:
250 g maskarponės
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
3 valg. š. trintų braškių
½ citrinos nutarkuotų žievelių
½ citrinos sulčių
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės (35-36%)
Braškėms:
300 g braškių
2 valg. š. cukraus
1 valg. š. citrinų sulčių
200 g biskvitinių sausainių („damų pirštelių“)
Papuošti:
braškių
citrinų
šviežių mėtų lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Pasiruoškite visus reikiamus ingredientus.
2. Paruoškite sirupą. Dubenėlyje sumaišykite visus sirupui skirtus ingredientus, kol cukrus ištirps. Atidėkite į šalį.
3. Paruoškite kremą. Į didelį plakimo dubenį sudėkite maskarponę, miltelinį cukrų, trintas braškes, nutarkuotas citrinos žieveles. Išspauskite pusės citrinos sultis. Trumpai išplakite elektriniu plakikliu, kol gausite tolygios tekstūros plakinį. Neperplakite.
4. Toliau plakdami, pamažu į plakinį supilkite riebią grietinėlę. Padidinkite plakimo greitį ir plakite, kol gausite tvirtas kremo putas.
5. Paruoškite braškes. Supjaustykite braškes riekelėmis, sumaišykite su cukrumi ir citrinų sultimis.
6. Susluoksniuokite. Kepimo formos dugną plonai aptepkite kremu.
7. Vienu sluoksniu išdėliokite biskvitinius sausainius, prieš tai kiekvieną jų trumpai pamirkę sirupe.
8. Užklokite braškių griežinėliais.
9. Aptepkite braškes maždaug puse turimo kremo, paviršių išlyginkite.
10. Išdėliokite dar vieną sluoksnį sirupe trumpai pamirkytų sausainių.
11. Galiausiai aptepkite likusiu maskarponės kremu, paviršių išlyginkite.
12. Palaikykite susluoksniuotą tiramisu šaldytuve bent kelias valandas ar per naktį.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.