Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAITortai

Braškinis tiramisu

parašė Asta 21 Bir ’22
Braškinis tiramisu

Vakar vakare dar lijo ir rodėsi, kad tikrai tas barbenimas į langą niekad nesiliaus, bet tada tik op!, ir per sekundę viskas pasikeitė: dangus nusidažė rožine spalva, pilki debesys nuslinko ir vasara paklydėlė sugrįžo. Pačiu laiku, šypsausi, nes jau rytoj pradedam savo ilgą ežerų savaitgalį. Kol stengiuosi suspėti viską, ką spėti (ne)įmanoma, saulėtoje virtuvėje – vasara kvepiantis desertas!

Tiramisu su uogomis – kur kas lengvesnis ir gaivesnis už tradicinį itališką desertą. Lyg ir klasika, bet visiškai kitaip. Ingredientų sąraše čia nėra kavos, alkoholinių gėrimų ar žalių kiaušinių, tad saldėsis puikiausiai tinkamas ir vaikams. Į plakamą maskarponės ir grietinėlės kremą būtinai įmaišykite kelis šaukštus trintų braškių ir šviežiai spaustų citrinų sulčių, kad kremas būtų dar gaivesnis.

Daug žodžių čia nereikia, tiesiog… v a s a r a ! Pasimėgaukim.

Braškinis tiramisu

Atsispausdinti
Porcijos: 22 cm skersmens indas Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas per naktį

INGREDIENTAI

Sirupui:
½ stiklinės (125 g) vandens
2 valg. š. cukraus
½ citrinos sultys

Kremui:
250 g maskarponės
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
3 valg. š. trintų braškių
½ citrinos nutarkuotų žievelių
½ citrinos sulčių
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės (35-36%)

Braškėms:
300 g braškių
2 valg. š. cukraus
1 valg. š. citrinų sulčių

200 g biskvitinių sausainių („damų pirštelių“)

Papuošti:
braškių
citrinų
šviežių mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite visus reikiamus ingredientus.

2. Paruoškite sirupą. Dubenėlyje sumaišykite visus sirupui skirtus ingredientus, kol cukrus ištirps. Atidėkite į šalį.

3. Paruoškite kremą. Į didelį plakimo dubenį sudėkite maskarponę, miltelinį cukrų, trintas braškes, nutarkuotas citrinos žieveles. Išspauskite pusės citrinos sultis. Trumpai išplakite elektriniu plakikliu, kol gausite tolygios tekstūros plakinį. Neperplakite.

4. Toliau plakdami, pamažu į plakinį supilkite riebią grietinėlę. Padidinkite plakimo greitį ir plakite, kol gausite tvirtas kremo putas.

5. Paruoškite braškes. Supjaustykite braškes riekelėmis, sumaišykite su cukrumi ir citrinų sultimis.

6. Susluoksniuokite. Kepimo formos dugną plonai aptepkite kremu.

7. Vienu sluoksniu išdėliokite biskvitinius sausainius, prieš tai kiekvieną jų trumpai pamirkę sirupe.

8. Užklokite braškių griežinėliais.

9. Aptepkite braškes maždaug puse turimo kremo, paviršių išlyginkite.

10. Išdėliokite dar vieną sluoksnį sirupe trumpai pamirkytų sausainių.

11. Galiausiai aptepkite likusiu maskarponės kremu, paviršių išlyginkite.

12. Palaikykite susluoksniuotą tiramisu šaldytuve bent kelias valandas ar per naktį.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

braškėscitrinosdesertaigrietinėlėmaskarponėsaldumynaitiramisu
0 komentaras
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas
kitas įrašas
Grietininė panakota su braškėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Tinginių „Napoleonas“

Varškės pyragas su obuoliene

Vyšninis tortas su maskarpone (Cherry Velvet Cake)

Avižiniai sausainiai su migdolais ir šokolado gabalėliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Migdolinis aguonų pyragas

Kepti persikai su vaniliniu rikotos kremu

Citrininiai keksiukai su ispaninio šalavijo sėklomis (chia) ir...

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Tiramisu blynų tortukai

Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų