Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsSALDUMYNAITortai

Nekeptas mangų sūrio tortas

parašė Asta 21 Rgp ’20
Nekeptas mangų sūrio tortas

Ši vasara buvo nekeptų sūrio tortų vasara! Nesuskaičiuočiau, kiek jų iškepiau iš viso, bet žinau, kad „Saulėtoje virtuvėje“ išsaugojau tris visiškai nuostabius sūrio tortų receptus: braškinį, citrininį, o dabar – dar ir mangų.

Kuris iš jų skaniausias? Neįsivaizduoju! O kurį pasirinktumėte jūs?

Tiesiog būna receptų, kuriems reikia daug žodžių, ir būna tokių, kuriems žodžių išvis nereikia. Neįkalbinėsiu, bet pasakysiu štai taip – jei dar liko progų šią vasarą sūrio tortams, kepkite šį!

Gaivus, lengvas, ne per saldus ir labai, labai vasariškas!

P. S. O jei progų tortams šią vasarą jau nebeliko, ar žinojot, kad labai skanūs jie būna ir be jokios progos? Šypt.

 Nekeptas mangų sūrio tortas

 Nekeptas mangų sūrio tortas

 Nekeptas mangų sūrio tortas

Nekeptas mangų sūrio tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 22 cm skersmens tortas Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
1 stiklinės (150 g) migdolų riešutų
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
150 g minkštų datulių be kauliukų
2 valg. š. švelnaus žemės riešutų sviesto
2 valg. š. kokosų aliejaus
žiupsnio druskos

Kremui:
400 g šviežių labai gerai sunokusių mangų
4 valg. š. agavų sirupo
1 žaliosios citrinos sulčių
2 pakuočių (400 g) kreminio sūrio „Philadelphia Original“
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
¼ stiklinės (50 g) cukraus
2 valg. š. (20 g) želatinos
½ stiklinės (125 ml) vandens

Papuošimui:
šviežių mangų
šilauogių
žaliųjų citrinų citrinų
migdolų riekučių
šviežių mėtų

GAMINIMO EIGA

1. Kepimo formos (22 cm skersmens, su atsegamu kraštu) dugną išklokite lakštu kepimo popieriaus. Kraštus (iš kepimo formos vidinės pusės) taip pat apjuoskite kepimo popieriaus juostele (galite prikabinti mažu gabalėliu lipnios juostos, kad laikytųsi tvirčiau)*.
2. Paruoškite pagrindą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki rupaus smėlio tekstūros.
3. Suberkite į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstykite ant dugno ir paspauskite delnais, suformuodami tvirtą vienodo aukščio torto pagrindą. Atidėkite į šalį.

4. Paruoškite sūrio kremą. Gerai sunokusius mangus, agavų sirupą ir žaliosios citrinos sultis sudėkite į smulkintuvą. Sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Sudėkite kreminį sūrį ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
5. Atskiriame inde grietinėlę su cukrumi išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio ir mangų masę.
6. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks. Išbrinkusią ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kremą, tuo pat metu kremą maišydami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau.
7. Paruoštą kremą supilkite ant torto pagrindo. Paviršių išlyginkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas arba geriausiai per naktį, kol sustings.

8. Patiekite. Tortą išimkite iš kepimo formos: atsekite formos kraštus, nuimkite kepimo popieriaus juostelę. Tuomet tortą atkelkite nuo kepimo formos pagrindo ir perkelkite į lėkštę ar ant padėklo.
9. Papuoškite šviežiais mangais, šilauogėmis, žaliosios citrinos riekelėmis, pakepintomis migdolų riekutėmis ir šviežių mėtų lapeliais.

* Jei kepimo formą išklosite vienu dideliu kepimo popieriaus (ar folijos) lakštu, jis susiglamžys ir visi nelygumai persikels ir ant torto kraštų. Norėdami, kad torto kraštai būtų idealiai lygūs, naudokite atskiras kepimo popieriaus dalis: viena iš jų išklokite kepimo formos dugną, kita dalimi (ilga kepimo popieriaus juosta) – apjuoskite kraštus.

 Nekeptas mangų sūrio tortas

 Nekeptas mangų sūrio tortas

 Nekeptas mangų sūrio tortas

agavų sirupascitrinosdatulėsdesertasgrietinėlėkokosaikokosų aliejuskreminis sūrismangaimėtosmigdolainekeptas tortasriešutų sviestassaldumynaišilauogėssūrio tortastepamasis sūristortas
4 komentarai
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su traškiais avinžirniais
kitas įrašas
Pikantiškas pyragas su porais ir silke

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Meduoliniai kavos keksiukai su citrininėmis kreminio sūrio kepurėlėmis

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu

Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Ananasų ir bananų keksas

GĖRIMAI

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Šalta juodoji arbata su persikais

Kreminis airiško viskio likeris

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica su pesto padažu ir vištiena

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Varškės blyneliai

4 komentarai

Greta 4 Rgs ’20 - 6:26 am

Sveiki! Kuo pakeisti kokosų aliejų ir agavų sirupą?

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:40 pm

Sveiki, Greta! Kokosų aliejų galite pakeisti papildomais dviem šaukštais riešutų sviesto, vietoje agavų sirupo galite naudoti medų ar klevų sirupą.

Reply
Inga 29 Rgs ’20 - 12:05 pm

Išbandžiau šį receptą, pirmą kartą gaminau sūrio tortą, tad daug baimės buvo, kad neperplakčiau, kad sustingtų… bet viskas gavosi puikiai! Labai gaivus, ne per saldus tortas. Dėkoju už receptą 🙂 P. s. tik dabar pamačiau, jog komentaruose buvo klausta kuo pakeisti agavų sirupą, pati intuityviai keičiau klevų sirupu – viskas puikiai. 🙂

Reply
Asta 25 Spa ’20 - 10:04 pm

Inga, labai džiaugiuosi, kad patiko! Ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

    24 Vas ’21
  • Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

    17 Vas ’21
  • Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

    14 Vas ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (240)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (201)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (109)
    • Salotos (30)
    • Šaltieji užkandžiai (48)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (489)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (76)
    • Desertai indeliuose (56)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (127)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų