Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

parašė Asta 22 Geg ’11
Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Man patinka pavasaris. Man labai labai labai patinka pavasaris.

Dar man patinka planuoti. Dienotvarkę susidėlioti ne tik dienų, bet ir valandų tikslumu. Žinoti, kad rytoj po pietų jau būsiu padariusi tą, o štai iki rytojaus vakaro ir aną. Todėl man labai nepatinka, kai planai ima ir griūna. Akimirksniu, kaip netvirtas kortų namelis. Ir iš visų kruopščių užrašų darbo kalendoriuje lieka tik šnipštas. Ir dar pilnos kišenės nebaigtų (ir nepradėtų) darbų. Taip taip… sako „darbas ne vilkas – į mišką nepabėgs”, bet su tokia logika aš gyventi nemoku. Negaliu.

Bet viskas gerai, kas gerai baigiasi. Savaitė priverstinių atostogų, daug daug poilsio (nors ir ne tokio, kaip norėčiau) ir štai aš čia. Ir visur. Vėl.
Į saulėtą virtuvę grįžtu su jau seniai žadėtu desertu, už kurį Facebook’e jūs balsavote aktyviausiai. Su sluoksniuota panna cotta su citrinomis. Skanaus!

Skonis: 9/10. Skanus ir gražus desertas. Ir gaivus, todėl puikiai tinkamas pavasariui ar vasarai. Gaiviai popietei ar jaukiam vakarui. Vienintelis dalykas, kurį keisčiau – citrinų džemo sluoksnis. Nebedėčiau į jį želatinos arba dėčiau mažiau, nes šiuo atveju man šis sluoksnis buvo šiek tiek per sunkus, per tvirtas. Bet skonių duetas – lengvas ir neįkyrus panna cotta ir saldžiarūgštis citrinų sluoksniai – derėjo puikiai.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Sweet Corner

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min. + sluoksnių stingdinimas

INGREDIENTAI

Panna Cotta (vienam sluoksniui):
15 g želatinos
50 ml šalto pieno
300 ml riebios plakamosios grietinėlės (35 arba 36 %)
40 g cukraus pudros
1/2 arb.š. vanilės ekstrakto

Svarbu! Reikalingi du panna cotta sluoksniai!

Citrininiam sluoksniui (1 sluoksniui):
300 g citrinų džemo
8 g želatinos*
25 g vandens*

GAMINIMO EIGA

1. Nedideliame dubenėlyje želatiną užpilti šaltu pienu ir atidėti į šalį 5 – 10 minučių, kol želatina išbrinks.
2. Grietinėlę sumaišyti su cukrumi puode. Kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukraus pudra ištirps, o masė taps labai karšta.
3. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti piene išbrinkusią želatiną bei vanilę. Maišyti, kol želatina visiškai ištirps.
4. Paruoštą masę supilstyti į stiklines.
5. Dėti į šaldytuvą ir palaikyti apie 2 – 4 valandas, kol sustings.
6. Citrinų džemo sluoksniui želatiną išbrinkinti vandenyje.
7. Išbrinkusią želatiną ištirpinti mikrobangų krosnelėje, supilti į citrinų džemą ir išmaišyti.
8. Citrinų džemą po lygiai paskirstyti į taures, ant panna cotta sluoksnio.
9. Dėti į šaldytuvą 1 – 2 valandoms, kol sustings.
10. Citrinų džemo sluoksniui sustingus, paruošti dar vieną panna cotta sluoksnį (iš tokio pačio produktų kiekio). Supildi ant viršaus ir vėl dėti į šaldytuvą 2 – 4 valandoms, kol visiškai sustings.
11. Skanaus!

* jei jūsų citrinų džemas yra pakankamai tirštas, galite želatinos dėti mažiau arba išvis nedėti. Asmeniškai aš rinkčiausi variantą be želatinos.

citrinosgrietinėlėpanna cottapienassaldumynaiželatina
15 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karamelinis sūrio tortas
kitas įrašas
Duonos lazdelės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Skruzdėlynas

Itališkas desertas „Struffoli“

Kai pildosi svajonės… | Knyga!

Sausainiai „Sveikata”

Pyragas „Obuolių ruduo”

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Saldžios dovanos Mamai

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

Citrinų tarta su mėlynėmis

Triufeliukai su brendžiu

Moliūgų keksas

Kai pildosi svajonės… | Knyga!

15 komentarai

Indre 22 Geg ’11 - 8:36 pm

Niam taip žadina apetitą. Tikiuosi po savaites ir aš grįžti. O dabar – visu tempu pabaigt bakalaurą.

Reply
Asta 23 Geg ’11 - 9:22 pm

Indre, sėkmės! Jau balažin kelintą kartą linkiu, bet nuoširdžiai – kuo didžiausios 🙂 Ir kantrybės begalinės. O tada lauksim tavo virtuvės šturmavimo rezultatų begalinių :))

Reply
Indre 24 Geg ’11 - 12:31 am

Manau visi besibakalaurinantys to laukia (:

Reply
Asta EG 23 Geg ’11 - 2:46 am

Sveika skaniai sugrįžusi!

Reply
Asta 23 Geg ’11 - 9:22 pm

Ačiū, Asta 🙂

Reply
Julė 23 Geg ’11 - 8:04 pm

Kada, kada, kada atiduodi? :} Manau, tu, Indrė ir aš galim kokį pasipriešinimo bakalaurų spaudimui judėjimą.. sukurpt.

O praėjusią savaitę su mama valgėm restorane panna cotta. Dievulėliau, stebuklingai gardu. Neįtikėtinai, ak.

Reply
Asta 23 Geg ’11 - 9:24 pm

Ar aš? Atiduodu gegužės 31 d. lyg ir, jei teisingai suprantu visą sistemą :)) Greit jau.. baisoka. Bet judėjimo mintis sveikintina, super 😀

O panna cotta tikrai gardu, tikrai 🙂

Reply
marrti 24 Geg ’11 - 11:42 am

Panna cotta desertas, kuris taip puikiai tinka karštajam sezonai, kai „užkimšti” savęs pyragais nesinori. O dar su citrina. Gaivu (mm). Pabudo noras ir man pradėti jos sezoną :).

Reply
Asta 24 Geg ’11 - 10:50 pm

marrti, visiškai tau pritariu (tik tiek, kad man net vasarą dažnai ir pyragų laaaabai noris) 😀
Na, ir linkiu, žinoma, pradėti skanų sezoną!

Reply
Kristina 31 Geg ’11 - 6:13 pm

Skamba labai gaiviai, butinai reikes pabandyti 🙂

Reply
Asta 13 Bir ’11 - 1:18 pm

Puikus pasirinkimas, Kristina, skanaus 😉

Reply
Eglute 23 Geg ’12 - 8:05 pm

Sveiki, norėčiau paklausti kokį džemą naudojote? ar tą kur nurodyta iš „Sweet Corner”, ar tą, kur iš Jūsų „Pyragas su citrinų džemu” ? :))

Reply
Asta 2 Bir ’12 - 7:21 pm

Eglute, naudoju tą citrinų džemo receptą, kuris yra publikuotas prie „Pyrago su citrinų džemu” 🙂

Reply
Simona 5 Spa ’15 - 12:35 pm

Sveiki, citrinų džemo nuoroda prašo prisijungimo ir slaptažodžio, gal galite receptėlį įkelti į šiuos komentarus?
norėčiau gaminti šį desertą vaikų gimtadieniui 🙂

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 1:11 pm

Simona, nuoroda jau pataisyta: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=1090 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Struffoli

    1 Geg ’13
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų