Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Brokolių salotos

parašė Asta 20 Gru ’21
Brokolių salotos

Koks gi Kalėdų stalas be baltos mišrainės, tiesa? Pas mus – neįsivaizduojamas. Tik ruošia ją visad mano ir vyro mamos; ačiū joms už tai, jų baltos mišrainės man pačios skaniausios! Tuo tarpu aš kasmet vis stengiuosi sugalvoti „kažką naujo“. Šiais metais tai bus gaivios brokolių, morkų ir saldžiųjų kukurūzų salotos, pagardintos spanguolėmis, migdolais ir skrudintos šoninės gabalėliais. Salotas ragavom jau šį savaitgalį – esu tikra, kad patiks daugeliui. Gaivios ir lengvos, traškios ir labai harmoningo skonio!

Salotų padažą paruošiau iš graikiško jogurto ir klasikinio „Heinz“ majonezo , gaminamo tik iš laisvėje laikomų vištų kiaušinių trynių. Įmaišiau į padažą garstyčių, klevų sirupo, citrinų sulčių, po žiupsnį druskos ir pipirų.. Tai universalus ir labai gardus padažas – tiks prie daugelio mišrainių, salotų (o nuklystant į prisiminimus – toks padažas ir orkaitėje keptos bulvių skiltelės buvo mano TOP patiekalas bent keturis pirmus nėštumo mėnesius, šypt).

Bet grįžkim prie Kalėdų stalo ir prie salotų. Nedaugžodžiausiu, šios salotos labai gardžios. Puikiai tiks prie keptos paukštienos ar sultingų šonkauliukų, bet tikrai gali būti valgomos ir vienos, kaip lengvas pagrindinis patiekalas.

Dalinuosi receptu dabar pat – gal ir jūs norėsit tokią gaivių skonių pilną lėkštę patiekti ant šeimos Kalėdų stalo?

Brokolių salotos

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 didesnio brokolio
2 didelių morkų
½ stiklinės (50 g) migdolų riekučių
200 g šaltai rūkytos šoninės riekelių
1 skardinės (285 g) saldžiųjų kukurūzų
½ stiklinės (65 g) džiovintų spanguolių
100 g tarkuoto čederio sūrio

Padažui:
½ stiklinės (125 ml) majonezo
½ stiklinės (125 ml) graikiško jogurto
2 valg. š. garstyčių
2 valg. š. klevų sirupo
2 valg. š. citrinų sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Brokolį kruopščiai nuplaukite, supjaustykite labai smulkiais žiedynėliais (kotelius atidėkite į šalį – vėliau juos panaudokite kitam patiekalui ar daržovių sultiniui virti). Morkas sutarkuokite lazdelėmis ar burokine tarka.
2. Migdolų riekeles trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje, kol apskrus. Išimkite, tuomet sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę ir taip pat pakepinkite iki traškumo.
3. Dubenyje sumaišykite brokolius, morkas, šoninės kubelius, kukurūzus, džiovintas spanguoles, migdolų riekutes ir tarkuotą čederio sūrį.
4. Padažui visus reikalingus ingredientus sumaišykite iki vientisos tekstūros. Sudėkite į dubenį su salotomis ir išmaišykite.
5. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Heinz“.
#reklama #Heinz

Recepto idėja: Clean Food Crush

brokoliaičederisgarstčiosjogurtaskukurūzaimajonezasmigdolaimorkossalotosšoninėspanguolėssūris
3 komentarai
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Morenginė pavlovos eglutė
kitas įrašas
Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu...

Takai su plėšyta vištiena

Brioche sumuštiniai su vištiena ir sūriu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Prieskoniniai riešutai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

3 komentarai

Lina 20 Gru ’21 - 4:23 pm

Sveiki, pasidalinkite kokią šoninę naudojote? 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’21 - 9:57 pm

Lina, naudojau šaltai rūkytą šoninę (bet manau, kad ir karštai rūkyta puikiai tiktų) 🙂

Reply
Ruta 7 Sau ’22 - 10:00 am

Sveiki. Ar klevu sirupa galima pakeisti medumi?

Reply

Komentuoti: Lina Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

    21 Spa ’25
  • 4

    Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

    17 Spa ’25
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų