Iki saldumo sunokę kepti pomidoriukai, švelnus rikotos sūris, pesto padažas ir vytinto kumpio riekelės – viską išdėlioję ant paskrudintos duonos riekelių, paruošite itin gardžias brusketas. Čia puikiai dera skoniai, tekstūros, net spalvos, – gal galėtų būti atsakymas į klausimą, kokį skanų užkandį pasigaminti šį savaitgalį?
- Naudokite mėgstamą duoną – tiks šviesi, tamsi ar su sėklomis. Prieš skrudindami tik labai švelniai patepkite aliejumi, kad netaptų riebios.
- Rikota brusketoms suteikia gaivumo, bet jei norite, galite ją keisti tepamuoju sūriu.
- Vietoje vytinto kumpio galite naudoti vytintą saliamį.
- Patiekite brusketas vos suteptas, kol paskrudinta duona yra smagiai traški.
Brusketos su rikota, pesto ir vytintu kumpiu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
4 nedidelių mėgstamos duonos riekelių
2-3 vyšninių pomidorų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelės
4 valg. š. rikotos
4 valg. š. pesto padažo
4 riekelių vytinto kumpio
Papuošti:
žiupsnio šviežiai grūstų pipirų
nutarkuotų žaliosios citrinos žievelių
baziliko lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Kepimo skardoje išdėliokite duonos riekeles ir perpus perpjautus vyšninius pomidorus.
3. Alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuota česnako skiltele. Plonai aptepkite duonos riekeles iš abiejų pusių, apšlakstykite pomidorus.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 3 minutes. Apverskite duonos riekeles ir kepkite dar 3 minutes.
5. Skrudintas duonos riekeles aptepkite rikotos sūriu, tuomet – pesto padažu. Ant viršaus dėkite po riekelę vytinto kumpio ir po keptą pomidoro puselę.
6. Apiberkite žiupsniu pipirų, nutarkuotomis žaliosios citrinos žievelėmis ir papuoškite baziliko lapeliu.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva