Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Kepėjai be stabdžių: bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu

parašė Asta 31 Kov ’12
Kepėjai be stabdžių: bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu

Kai du-tūkstančiai-aštuntaisiais buvo paskelbtas naujas lietuviškas projektas „Kepėjai be stabdžių”, jis sužavėjo ne vieną maisto tinklaraštininką, neabejingą virtuvei ir gardiems kepiniams. Deja, tačiau ką tuo metu galvojau aš, paaiškinti negaliu. Realybė tokia, kad kai šiuo puikiu projektu susižavėję maisto mylėtojai jungėsi ir šaukė „valio, super, nerealu!!!”, aš tyliai viską stebėjau iš šalies ir kažkaip sugebėjau pratylėti pakankamai ilgai. Projektas, aišku, labai sėkmingai startavo ir be manęs, o tik po kurio laiko aš atsitokėjau – kodėl, po perkūnais, manęs ten nėra?! Kaip kad dažnai nutinka, į protą ateiname per vėlai – „Kepėjai be stabdžių” tuomet ėmė ir nutilo… beveik dviems metams.

O dabar, du-tūkstančiai-dvyliktaisiais, startavo iš naujo! Ir spėkit, kas plojo katučių ir su didžiausia šypsena kartojo „ir aš, ir aš!”? Taip, tai aš! Na, nes tokios klaidos antrą kartą padaryti nei galima, nei išvis įmanoma.

Ir štai, šiandien ta diena – paskutinė mėnesio diena – kai visi tinklaraštininkai, visi „Kepėjų be stabdžių” dalyviai, priėmę kovo mėnesio iššūkį iš iškepę bulvių pyragą, pristato visiems savo rezultatus. Man tai pirmas toks kartas. Labai džiuginantis. Būti dalimi kažko yra labai gera.

Taigi taigi, štai ir jis. Bulvių pyragas. Skamba netikėtai, ar ne? Bet, pasirodo, kaip ėmė ir tarė Vilma, ir su bulvėmis galima iškepti gardų ir saldų (!) pyragą. Ir tikrai, neišsigąskit, į bulvių plokštainį jis tikrai nepanašus. Asmeniškai man ir visiems ragavusiems bulvių net nesijautė – jos ėmė ir susiliejo su visais kitais skoniais, matyt. O jei kažkas paklaustų, koks tai pyragas, sakyčiau, riešutinis su šokoladu. Skonis? Jei sąžiningai, nepasakyčiau, kad kažkuo labai ypatingas. Gal norėtųsi truputį drėgnesnio, nors nėra jis visai sausas, tikrai ne. Bet nepavadintum ir tirpstančiu burnoje. Šiaip ar taip – su puodeliu arbatos valgosi tikrai visai skaniai.

Skonis: 8/10. Dėl visų aukščiau išvardintų priežasčių.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Kepėjai be stabdžių

Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 14 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
100 g sviesto
100 g cukraus
žiupsnelis druskos
5 kiaušinių tryniai
200 g maltų riešutų
1/2 tarkuotos citrinos žievelės
400 g virtų sumaltų bulvių (nesutrintų blenderiu)
75 g manų kruopų
3 arb.š. kepimo miltelių
5 kiaušinių baltymų

Aptepimui:
3 valg.š. abrikosų džemo
3 valg.š. vandens

Glaistui:
100 g juodojo šokolado
20 g sviesto
2 valg.š. vandens

GAMINIMO EIGA

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska iki purumo.
2. Po vieną įplakite trynius.
3. Įmaišykite maltus riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius.
4. Tešlą 15 minučių atidėkite į šalį.
5. Tuo tarpu kepimo indą (22 cm. skersmens) ištieskite kepimo popieriumi.
6. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę.
7. Kepkite apie 45 minutes iki 200°C įkaitintoje temperatūroje. Atvėsinkite ant grotelių.
8. Abrikosų džemą sumaišykite su vandeniu ir aptepkite pyrago viršų.
9. Šokoladą su sviestu ir vandeniu ištirpinkite ant garų vonelės, gerai išmaišykite iki vientisos masės ir apliekite pyragą.
10. Palaukite, kol sustings. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!

abrikosaibulvėscitrinosdžemasmanų kruopospyragasriešutaisaldumynaišokoladas
4 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas „Opera”
kitas įrašas
Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Morkų pyragas be glitimo

Varškės pyragas su mandarinais

KEKSIUKŲ FORMULĖ // Keksiukai su obuoliais

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

Obuoliniai keksiukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

Moliūgų risotto su vištiena

Mažieji daržovių maltinukai

Pica „Margarita“

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Tiramisu Affogato

Žaliasis kokteilis su persikais

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Moliūgų kava

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais...

Tortilijų suktinukai su vištiena

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

4 komentarai

Indrė 31 Kov ’12 - 8:58 pm

Man tai labai drėgnas gavosi, Bet gal aš bulves blogai matavau – pagal užsieninį kažkokį paskaičiau, kad 240ml tai 200g virtų bulvių, tai ir savo 3/5 dėjau kiek daugiau nei puodelį…

Reply
Asta 4 Bal ’12 - 6:26 pm

Indre, arba taip, arba kitas variantas – bulvės ne visos vienodos, kaip ir Aura rašo. Juk cepelinai irgi nevienodai puikiai iš visų išeina 🙂 Taigi, gal ir pyragams ne tas pats, kokias rinktis – reikia mažiau krakmolingas, pavyzdžiui 🙂

Reply
Aura 1 Bal ’12 - 7:02 am

Mano irgi buvo šiek tiek sausokas, ypač kai atšalo. Čia gal dėl to, kad pačios bulvės viena nuo kitos skiriasi drėgnumu ir trapumu. Turguje perkant galima paklausti kokias geriau pirkti troškiniui ar košei. Ar pyragui :))

Reply
Asta 4 Bal ’12 - 6:27 pm

Aura, aš lygiai taip pat pamaniau, skaitydama kitų komentarus, kad drėgnas pyragas 🙂 Matyt, bulvės… nes daugiau nematau priežasčių 🙂
Cha, būtų linksma stebėti pardavėjų veidus, paklausus, kokios bulvės tinkamiausios pyragui būtų. Saldžiam pyragui 😀

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų