Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų apkepas

parašė Asta 20 Rgs ’09
Cukinijų apkepas

Skonis: 10/10. Pats pačiausias cukinijų naikinimo būdas! Net tie, kad nėra didžiausi tokių daržovinių apkepų mėgėjai, sutinka jį su paruoštom šakutėm 😀

Sudėtingumas: Nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Sonatinos receptuose

Cukinijų apkepas

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

500 g cukinijų
1 vidutinio dydžio svogūnas
1 vidutinio dydžio morka
75 g tarkuoto fermentinio sūrio
110 g (3/4 puodelio) miltų (naudojau rupius kvietinius miltus)
1 arb.š. kepimo miltelių
4 kiaušiniai
druskos, pipirų

GAMINIMO EIGA

Smulkintus svogūnus apkepinti gerai įkaitintoje keptuvėje, kol suminkštės, apie 5 minutes. Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį. Į cukinijas įmaišyti kepintus svogūnus, smulkiai tarkuotas morkas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, druską bei pipirus.
Paruoštą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą 20×30 cm. dydžio kepimo formą. Kepti iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol gražiai paruduos ir taps standus. Iškepus, leisti kelias minutes pastovėti ir praaušti, tuomet pjaustyti ir patiekti.

apkepascukinijosmorkossūrissvogūnai
26 komentarai
38
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Įdarytos šviežios bulvės
kitas įrašas
Vištienos maltinukai su grikiais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Dešrelės su troškintais kopūstais ir bulvėmis

Kalakutiena su saldžiosiomis bulvėmis

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Tarta su špinatais ir tunu

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Žaliasis kokteilis su persikais

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Nealkoholinė Helovyno sangrija

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

SALDUMYNAI

Moliūginiai keksiukai „Trick or Treat”

Graikiško jogurto tiramisu

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Didysis aguonų pyragas

Migdoliniai pyragėliai su figomis

26 komentarai

Marina 15 Gru ’09 - 6:13 pm

Labai skanus apkepas! Niekad negalvojau, kad iš cukinijų galima padaryti tokį GĖRĮ 🙂

Reply
almanta 21 Lie ’10 - 4:06 pm

Gavau cukiniją dovanų.

Ilgai svarsčiau,ką skanaus pagaminti,internete užtikau jūsų receptą.

Jis man liko pats priimtiniausias pagal turimus namuose produktus.
Kadangi nebevalgau fermentinio sūrio {vietoj jo dėjau voveraites kepintas svieste}

Dar dėjau gliaudytų saulėgrąžų,ir,kadangi megstu raudonąją saldžią paprikaą įbėriau jos miltelių.

Apkepas baigia iškepti,tikiuosiu bus laabai skanus

Reply
Asta 25 Lie ’10 - 1:13 am

almanta, žinoki, man su visais šitais tavais pakoregavimais apkepas taip pat skamba ooo, kaip skaniai – tikiuosi, kad taip ir buvo 🙂 Taip? 😉

Reply
kornelija 12 Rgp ’10 - 1:44 pm

labai nuoširdžiai galiu pasakyti, kad šis patiekalas įtariu taps mano vienu mėgstamiasių, nes nerealiai skanu!!

Reply
Asta 12 Rgp ’10 - 10:13 pm

Kornelija, žinok, kai pernai mes niekaip nespėjom valgyti cukinijų, šis apkepas taip pat tapo absoliučiu lyderiu ant stalo 🙂 Tai tik įrodo, jog jis tikrai vykęs :))

Reply
raimonda 14 Rgp ’10 - 7:56 pm

skanumelis gardumelis 🙂 aciu labai uz toki receptuka 🙂 visa diena sukau galva ka pietums….
kas nebandet pabandykit nepasigailesit 🙂

Reply
Asta 18 Rgp ’10 - 7:24 pm

Raimonda, smagu girdėti tokius puikius atsiliepimus :))

Reply
Vilma 13 Rgs ’10 - 10:44 am

Skanu
Jau kepiau. Siandien vel kepsiu. Niamu 🙂
Man labai panasus i bulviu plokstaini, tik zymiai lengvesnis

Reply
Asta 18 Rgs ’10 - 3:59 pm

Vilma, aš irgi taip sakau kartais – „eisiu kepti cukinijų kugelį” 😀 Tik man šis „kugelio” variantas dar net ir skanesnis 🙂
Džiaugiuosi, kad patinka ir tau 😉

Reply
Eimante 29 Spa ’10 - 11:26 pm

Na iklimpau su tom cukinijom graziai:) sivakar vakarienei sis „kugelis” buvo jau iskeptas ir suvalgytas. Liko dar antrai dienai, man turbut vel skanesnis bus ryt :)) sekantis mano patiekalas is cukinijos bus… ir vel tie blynai su vistiena..mmmm neprilygstami:))

Reply
Asta 31 Spa ’10 - 1:47 am

Eimante, man norisi tik šypsotis iš tavo cukinomanijos 😀 Skanaus! :))

Reply
Anna 27 Geg ’11 - 1:34 pm

Nuostabumas. Labai skanus apkepas. Kepiau kelis kartus, visiems labai patiko, cukinijos buvo sunaikintos žaibišku greičiu 🙂
Ačiū už nuostabų receptą!

Reply
Asta 29 Geg ’11 - 12:46 am

Anna, nėra už ką 🙂 Reikėtų dėkoti Sonatinai 🙂 Šis apkepas ir pas mus nepakeičiama išeitis, kai reikia labai greitai sudoroti nemažą kiekį cukinijų 🙂

Reply
Diana 14 Rgs ’11 - 11:38 am

Puikus receptas :), Asta jus gera ir kurybinga seimininke.

Reply
Asta 14 Rgs ’11 - 6:02 pm

Diana, labai ačiū už komplimentą 🙂 Mums šis apkepas taip pat labai gardus. Tačiau neprisiimsiu nuopelnų sau – receptas ne mano, o Sonatinos 🙂

Reply
almanta 1 Gru ’12 - 10:54 am

Siandiena susiruosiau kepti cukinijos apkepa.

Pagal turimus produktus saldytuve nutariau kepti su tunu.,nesu kepusi ,bet pabandysiu ekspermentuoti.

Tuo paciu tariu dideli aciuka uz si puiku receptuka.

Ramaus svenciu laukimo.

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:39 pm

Almanta, tikiuosi, kad apkepas pavyko puikiai? 🙂
Ir ačiū už linkėjimus, Jus taip pat su praėjusiomis šventėmis! 🙂

Reply
Ooo 26 Kov ’13 - 5:12 am

Labai skanus apkepas. O gal galima panaudoti saldytas darzoves vietoje cukinijos? Turiu saldytas sparagines pupeles ir nezinau ka pagaminti 🙂

Reply
Asta 26 Kov ’13 - 5:15 pm

Na, kadangi šiame apkepe tos cukinijos lyg bulvės kugelyje, nežinau, kaip pavyktų viskas su šparaginėmis pupelėmis. Asmeniškai aš verčiau kepčiau tiesiog paprastą daržovių apkepą: pakepinčiau svogūną, česnako, sumaišyčiau su visomis turimomis daržovėmis. Išplakčiau dubenyje kelis kiaušinius su pienu ar grietinėle, pagardinčiau prieskoniais ir sumaišyčiau su daržovėmis. Pilčiau į kepimo indą, apibarstyčiau dosniai fermentiniu sūriu ir kepčiau. Man visuomet tokie šakar-makar apkepai labai patinka; be to, labai tinka, kai reikia sunaudoti likučius 🙂

Reply
Ooo 27 Kov ’13 - 7:22 am

Dariau su sparaginem pupelem, labai skanu. 🙂 manau, kad galima naudoti bet kokias darzoves. O valgem su padazu grietine-cesnakas-vegeta. Labai daznai dabar darysiu su ivairiomis darzovemis.

Reply
Asta 28 Kov ’13 - 6:45 pm

Džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko 🙂

Reply
agota 31 Lie ’13 - 4:29 pm

Nuostabus receptas! Po nesėkmingo bandymo iškepti pyragą su cukinijomis bijojau ir ką bedaryti, bet šis apkepas išėjo puikiai ir labai skaniai 🙂

Reply
Asta 5 Rgp ’13 - 5:26 pm

Agota, labai smagu girdėti! 🙂 Mes cukinijų sezono metu šį apkepą taip pat labai dažnai prisimenam 🙂

Reply
Jovita 27 Rgp ’16 - 2:28 pm

Laabai patiko! Tikiu ir vyrui patiks 🙂

Reply
As 6 Kov ’20 - 8:01 pm

Nuostabus receptas! Pridėjau dar konservuotų speltos grūdų su lęšiais, kuriuos reikėjo pabaigti, tai gavosi nerealiai skaniai! 10 balų 👌

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:07 am

Labai džiaugiuosi, ačiū už pasidalinimą! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų