Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Cukinijų ir varškės apkepas

parašė Asta 19 Rgs ’09
Cukinijų ir varškės apkepas

Skonis: 9/10. Jei anksčiau minėjau, kad vargšė špinatų lysvelė mūsų darže pasirodė gerokai per maža, tai dabar galiu tvirtai pasakyti, kad tai aktyviai bando kompensuoti cukinijos – jų tieeeek daug ir jos niekaip nesibaigia. O bent jau man cukinijos skanios tik apkepų, na, dar ir blynelių, pavidalu. Tai ir nulėmė cukinijų apkepų sezoną – labai skanų sezoną 🙂

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Cukinijų ir varškės apkepas

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

4 kiaušiniai, lengvai išplakti
2 skiltelės česnako, susmulkintos
550 g cukinijų, nuluotų ir stambiai sutarkuotų
125 g liesos varškės, pertrintos
60 g rupių kvietinių miltų
80 g tarkuoto fermentinio sūrio

GAMINIMO EIGA

Visus apkepui skirtus produktus sumaišyti. Paruoštą masę supilti į 22 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą indą ir kepti iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

apkepasčesnakaicukinijossūrisvarškė
4 komentarai
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Silke įdarytos bulvės
kitas įrašas
Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Virtų bulvių cepelinai su varške

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Upėtakis su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kalėdos artėja: Meduolinis namelis

Didysis aguonų pyragas

Ukrainietiška Velykų duona „Paska“

Trupiniuotis su obuoliais

Drėgnas šokoladinis pyragas (Brownie)

Tiramisu II

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Traški saldžiarūgštė vištiena

Grybų lazanija

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

4 komentarai

ausra 25 Rgp ’14 - 6:12 am

O jei mano varske namine?

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:32 am

Aušra, puikiai tiks! 🙂

Reply
:-) 8 Sau ’20 - 8:00 am

Pridėjus druskos(!!!), pipirų(!!), įdėjus daugiau miltų ir iškepus kaip blynus gana nieko;-) Bet kiti cukinijų apkepo receptai šiame tinklapyje tikrai geresni:-)

Reply
Asta 26 Sau ’20 - 3:56 pm

Ačiū už pasidalinimą! Tinklaraštyje per dešimt metų tikrai prisikaupė tiek receptų, kad yra įvairiems skoniams 🙂 Džiaugiuosi, kad pavyksta atrasti sau patinkančių 🙂

Reply

Komentuoti: ausra Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų