Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LedaiSALDUMYNAI

Jogurtiniai braškių ir bananų ledai

parašė Asta 1 Lie ’24
Jogurtiniai braškių ir bananų ledai

Naminiai ledai per dešimt minučių? Taip, įmanoma! Su viena sąlyga – pasirūpinkite, kad šaldiklyje turėtumėte šaldytų bananų ir braškių, o šaldytuve – indelį natūralaus jogurto. Sudėkite viską į maisto smulkintuvą, sutrinkite iki tirštos, glotnios tekstūros ir ragaukite iškart! Arba, jei norite, kad ledai būtų tvirtesnės tekstūros, įdėkite juos pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuomet – semkite ledų kaušeliu, dalinkite į indelius ir mėgaukitės gardžiu, gaiviu, natūraliai saldžiu skoniu. Vasara!

  • Braškes galite keisti ir kitomis mėgstamomis uogomis. Svarbu – pasirūpinkite, kad jos būtų šaldytos.
  • Be bananų čia neapsieisite – jie svarbūs glotniai ir kremiškai ledų tekstūrai. Aš vasarą mėgstu jų visada turėti šaldiklyje – ar ledams, ar trintiems kokteiliams.
  • Tuo tarpu jogurtą raginu rinktis lietuviško „AUGA“ prekės ženklo – ekologišką, natūralios sudėties, be pridėtinių cukrų.

Džiaugiuosi ir didžiuojuosi dirbdama su „AUGA“ prekės ženklu. Savo veikloje jie ypatingą dėmesį skiria tvarumui, aukštai produktų kokybei ir geram skoniui. Visi „AUGA“ pieno produktai yra gaminami iš jų pačių ūkiuose surinkto ekologiško pieno – tai leidžia užtikrinti stabilumą kiekviename žingsnyje nuo ūkio ligi parduotuvių lentynų.

Dar palyginti neseniai „AUGA“ pristatė unikalią naujieną – trijų skonių jogurtus be pridėtinių cukrų. Visas saldumas čia – iš pieno, uogų ir vaisių; ir to saldumo tikrai pakanka! Indelis jogurto gali būti greitu užkandžiu, lengvu desertu ar ingredientu vasariškiausiems desertams ruošti. Naminiams ledams – irgi!

Šiems ledams ruošti naudojau natūralų jogurtą, bet lygiai taip pat gardžiai čia derėtų tiek su braškėmis ir abrikosais, tiek su mėlynėmis ir avietėmis.

Jogurtiniai braškių ir bananų ledai

Atsispausdinti
Porcijos: 1-2 Paruošimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

100 g bananų (vieno didesnio banano)
100 g braškių
100 g „AUGA“ ekologiško natūralaus jogurto

GAMINIMO EIGA

1. Bananus supjaustykite riekelėmis, braškes perpjaukite perpus. Dėkite į šaldiklį palikite pilnai užšalti.
2. Braškėms ir bananams užšalus, visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
3. Ragaukite iškart arba, jei norite tvirtesnės tekstūros ledų, palaikykite 30-60 minučių šaldiklyje. Ilgiau šaldiklyje laikomi ledai sušals į labai tvirtą masę; skaniausi ir ypatingai malonios tekstūros jie yra vos paruošti arba trumpai pašaldyti, tad neruoškite ateičiai – valgykite dabar!

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

bananaidesertasjogurtasLedaisaldumynai
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės tinginys su uogomis ir abrikosais
kitas įrašas
„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

Rudeniniai sausainiai

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

Tortas „Juodasis Princas”

Moliūginiai keksiukai

Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Moliūgų kava

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Saldžios dovanos Mamai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Naminiai makaronai su marinara padažu

Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

2 komentarai

Ala 3 Lie ’24 - 10:09 am

Deja, aš neturiu galingo maisto smulkintuvo. Ar būtų tas pats rezultatas, jei iš pradžių viską sutrinčiau, o jau tada šaldyčiau?

Reply
Asta 3 Lie ’24 - 12:00 pm

Sveiki, Ala, deja, taip pakeitus eiliškumą ledų pagaminti nepavyks. Apgailestauju.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų