Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LedaiSALDUMYNAI

Jogurtiniai braškių ir bananų ledai

parašė Asta 1 Lie ’24
Jogurtiniai braškių ir bananų ledai

Naminiai ledai per dešimt minučių? Taip, įmanoma! Su viena sąlyga – pasirūpinkite, kad šaldiklyje turėtumėte šaldytų bananų ir braškių, o šaldytuve – indelį natūralaus jogurto. Sudėkite viską į maisto smulkintuvą, sutrinkite iki tirštos, glotnios tekstūros ir ragaukite iškart! Arba, jei norite, kad ledai būtų tvirtesnės tekstūros, įdėkite juos pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuomet – semkite ledų kaušeliu, dalinkite į indelius ir mėgaukitės gardžiu, gaiviu, natūraliai saldžiu skoniu. Vasara!

  • Braškes galite keisti ir kitomis mėgstamomis uogomis. Svarbu – pasirūpinkite, kad jos būtų šaldytos.
  • Be bananų čia neapsieisite – jie svarbūs glotniai ir kremiškai ledų tekstūrai. Aš vasarą mėgstu jų visada turėti šaldiklyje – ar ledams, ar trintiems kokteiliams.
  • Tuo tarpu jogurtą raginu rinktis lietuviško „AUGA“ prekės ženklo – ekologišką, natūralios sudėties, be pridėtinių cukrų.

Džiaugiuosi ir didžiuojuosi dirbdama su „AUGA“ prekės ženklu. Savo veikloje jie ypatingą dėmesį skiria tvarumui, aukštai produktų kokybei ir geram skoniui. Visi „AUGA“ pieno produktai yra gaminami iš jų pačių ūkiuose surinkto ekologiško pieno – tai leidžia užtikrinti stabilumą kiekviename žingsnyje nuo ūkio ligi parduotuvių lentynų.

Dar palyginti neseniai „AUGA“ pristatė unikalią naujieną – trijų skonių jogurtus be pridėtinių cukrų. Visas saldumas čia – iš pieno, uogų ir vaisių; ir to saldumo tikrai pakanka! Indelis jogurto gali būti greitu užkandžiu, lengvu desertu ar ingredientu vasariškiausiems desertams ruošti. Naminiams ledams – irgi!

Šiems ledams ruošti naudojau natūralų jogurtą, bet lygiai taip pat gardžiai čia derėtų tiek su braškėmis ir abrikosais, tiek su mėlynėmis ir avietėmis.

Jogurtiniai braškių ir bananų ledai

Atsispausdinti
Porcijos: 1-2 Paruošimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

100 g bananų (vieno didesnio banano)
100 g braškių
100 g „AUGA“ ekologiško natūralaus jogurto

GAMINIMO EIGA

1. Bananus supjaustykite riekelėmis, braškes perpjaukite perpus. Dėkite į šaldiklį palikite pilnai užšalti.
2. Braškėms ir bananams užšalus, visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
3. Ragaukite iškart arba, jei norite tvirtesnės tekstūros ledų, palaikykite 30-60 minučių šaldiklyje. Ilgiau šaldiklyje laikomi ledai sušals į labai tvirtą masę; skaniausi ir ypatingai malonios tekstūros jie yra vos paruošti arba trumpai pašaldyti, tad neruoškite ateičiai – valgykite dabar!

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

bananaidesertasjogurtasLedaisaldumynai
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės tinginys su uogomis ir abrikosais
kitas įrašas
„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Meduoliniai kavos keksiukai su citrininėmis kreminio sūrio kepurėlėmis

Itališkos plikytos tešlos spurgytės „Zeppole“

Pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Biskvitinis pyragas su nektarinais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Dešrelės su troškintais kopūstais ir bulvėmis

Azijietiški Teriyaki BBQ makaronai su vištiena ir daržovėmis

Bulvinis blynas su šoninės ir sūrio įdaru

Pica „Margarita“

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su česnakiniu prieskoniniu sviestu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Lengvos ir gaivios salotos

Imbierinė granola

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

2 komentarai

Ala 3 Lie ’24 - 10:09 am

Deja, aš neturiu galingo maisto smulkintuvo. Ar būtų tas pats rezultatas, jei iš pradžių viską sutrinčiau, o jau tada šaldyčiau?

Reply
Asta 3 Lie ’24 - 12:00 pm

Sveiki, Ala, deja, taip pakeitus eiliškumą ledų pagaminti nepavyks. Apgailestauju.

Reply

Komentuoti: Ala Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų