Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

parašė Asta 28 Sau ’23
Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

Vakar dienos žygiui iškepiau neeilinių sausainių. Neeilinių, nes dar niekad neteko sulaukti tokių prieštaringų nuomonių iš ragavusių: nuo „tobuli!” iki nedrąsaus sausainio sugrąžinimo į lėkštelę, nuo „ar galiu dar vieną?“ iki „oi, ne-ne-ne, ne mano skonio”. Tad pristatau – minkšti, saldūs, rieboki, burnoje sutirpstantys, tikrai ne visiems patinkantys žemės riešutų kremo sausainiai.

Kaip žinoti, ar patiks jums? O ar mėgstat žemės riešutų kremą? Jo skonis čia tikrai labai intensyvus, o toji „burnoje besivelianti“ tekstūra sausainiams taip pat būdinga. Jei riešutų kremą mėgstat, išsisaugokite receptą ir kepkite – tikiu, jums patiks. Labai patiks.

Kaip ir visad kepdami sausainius, būkite atidūs stebėdami kepimo laiką. Po dešimties kepimo minučių sausainiai gali atrodyti neiškepę – per šviesūs ir tikrai pernelyg minkšti. Nepasikliaukite šiomis spėlionėmis ir traukite kepimo skardą laukan. Vėsdami sausainiai sutvirtės, bet liks maloniai minkšti. Jei nieko nepaisydami keptumėte tol, kol sausainiai apskrus, jie būtų sausi, sprangūs ir visai nebe minkšti.

Tai kaip, ar mėgstat žemės riešutų kremą? Ar išbandysit šiuos sausainius?

P.S. Aš žemės riešutų kremą labai mėgstu, galėčiau jį valgyti tiesiog nuo šaukšto (kartais taip ir darau) – man šie sausainiai labai, labai skanūs!

Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 24-25 vnt. Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 9-10 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinės (250 g) glotnaus žemės riešutų kremo*
120 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) smulkaus rudojo cukraus
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 didelio kiaušinio
1 arb. š. vanilės pastos
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos

* naudokite tikrą, natūralų, nesaldintą riešutų sviestą, kurio sudėtyje – tik 100 proc. riešutų ir jokių papildomų priedų.

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.
2. Į plakimo indą sudėkite riešutų kremą, sviestą, suberkite cukrų. Elektriniu plaktuvu plakite apie 5-7 minutes iki purios masės.
3. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės pastą ir išplakite.
4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite tirštą tešlą, kol neliks sausų miltų.
5. Semkite po šaukštą tešlos ir tarp delnų suformuokite apvalų kamuoliuką. Dėkite ant kepimo popieriaus, paspauskite delnu, kad taptų plokštesnis. Viršuje šakutės dantukais įspauskite „groteles“. Taip paruoškite visus sausainius.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 9-10 min. Sausainiai vis dar atrodys šviesūs ir bus labai minkšti, tačiau vėsdami sutvirtės.

Recepto šaltinis: A Head Of Thyme

desertaskepiniairiešutairiešutų kremasriešutų sviestassaldumynaisausainiaivanilėžemės riešutaižemės riešutų kremas
1 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos
kitas įrašas
Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Šokoladinis migdolinis pyragas

Obuoliniai keksiukai

Žemuoginis sūrio tortas

Keksiukai „Snickers“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Blynų tortas su šokoladu

Pyragas su citrinų kremu

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Nealkoholinis karštas vynas

1 komentaras

Olita 1 Vas ’23 - 9:41 am

Super sausainiai. Ačiū, už pasidalinimą puikiu receptu. Aš irgi labai mėgstu žemės riešutų sviestą. 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų