Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Karameliniai kreminio sūrio desertai stiklainėliuose

parašė Asta 6 Sau ’15
Karameliniai kreminio sūrio desertai stiklainėliuose

Mano naujieji metai prasidėjo lėtai ir niekur neskubant. Truputį tingiai ir truputį aktyviai. Su gerais filmais, stalo žaidimais, išvykomis į Vilnių, saldžiais desertais, o galiausiai – jau aktyvuotu metiniu abonementu į sporto klubą. Kaip kelioms pirmosioms metų dienoms, sakau sau, tai visai neblogai. O kadangi šiems metams įsigijau pagaliau man tikrai labai patinkantį kalendorių (ačiū Beatai už nuostabų viršelį su bijūnu!), dukart labiau džiaugiuosi, vis jį atsiversdama: rašydama darbus, planus, o vėliau dėliodama prie jų pliusiukus. Aš tiesiog išprotėjusi dėl to, koks tai fantastiškas jausmas!

Kalendoriuje, beje, kiekvienas mėnesis prasideda atskira iliustracija ir lapu, skirtu būtent to mėnesio planams ir užmojams. Gal net svajonėms. Žinoma, sausio mėnesio eilutes jau išmarginau savo mėlynu tušinuku. Versdama lapus, vis grįžtu į jį ir žvilgteliu. Neabejoju, kad pirmasis metų mėnesis prabėgs akimirksniu. Tikiuosi ir tikiu, kad jis bus ne mažiau puikus nei šiandien to tikiuosi. Kai primenu sau, jog tai priklauso tik nuo manęs, jaučiuosi pasiryžusi nuversti kalnus. Ar bent jau užkopti į jų viršūnę ir apsidairyti, kiek daug gražių dalykų šiais metais manęs dar laukia priešaky. Mūsų visų. Jūsų visų.

Karameliniai desertai stiklainėliuose (2)

Lai būna pirmosios šių metų dienos mums visiems tokios geros, kad įkvėptų nuostabiems metams. Kupiniems norų ir polėkio tuos norus įgyvendinti. Aš jaučiu giliai širdyje slypinčią nuojautą, kad šie metai dovanos daug gerų dalykų, džiugių akimirkų ir laimingų patirčių. Aš tikiu, kad taip ir bus!

Karameliniai desertai stiklainėliuose (3)

Skonis: 9/10. Sausainiai. Karamelė. Maskarponė. Ir šlakelis karamelinio likerio… Ar gali toks desertas būti neskanus? Ne, negali, mielieji. Jis iš tų, kurie vadinami nuodėmingai skaniais, nes yra ir riebokas, ir tikrai saldus. Jei mėgstate tokius desertus – nuodėmingus! – Jums labai patiks.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Yumlaut

Karameliniai desertai stiklainėliuose (4)

Karameliniai kreminio sūrio desertai stiklainėliuose

Atsispausdinti
Porcijos: 6 stiklainėliai Paruošimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
100 g karamelinių sausainių
50 g tirpinto sviesto

Kremui:
500 g maskarponės
200 g karamelizuoto sutirštinto pieno („Rududu“)
2 valg. š. karamelinio likerio

Papuošimui:
250 g maskarponės
1 puodelis (140 g) miltelinio cukraus
1 puodelis (250 ml) riebios grietinėlės
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 valg. š. karamelinio likerio

Patiekti:
sūdytos karamelės padažo ar auksaspalvio sirupo
sausainių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite pagrindą. Karamelinius sausainius maisto smulkintuvu susmulkinkite iki smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu, kol neliks sausų trupinių. Paskirstykite į šešis paruoštus stiklinius indelius ir lengvai prispauskite prie dugno, suformuodami deserto pagrindą.

2. Paruoškite kremą. Maskarponę ir karamelizuotą sutirštintą pieną elektriniu plaktuvu išplakite iki purios vientisos masės. Įmaišykite karamelinį likerį.
3. Paruoštą kremą paskirstykite į indelius ant sausainių pagrindo.

4. Paruoškite kremą papuošimui. Maskarponę ir miltelinį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Toliau plakdami, lėtai supilkite grietinėlę. Turite gauti tirštą vientisos konsistencijos kremą. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir karamelinį likerį.
5. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Išspauskite ant desertų viršaus, suformuodami bokštelius.

6. Prieš patiekdami, į desertų paviršių įspauskite po sausainį ir apšlakstykite sūdytos karamelės padažu ar auksaspalviu sirupu.
7. Patiekite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Karameliniai desertai stiklainėliuose (5)

grietinėlėkaramelėkreminis sūrislikerismaskarponėrududusaldumynaisausainiaivanilė
8 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Meduolinis karamelinis tortas
kitas įrašas
Medaus keksas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

Galetė su obuoliais ir karamele

Tiramisu sūrio tortas (cheesecake)

Persikų „shortcake“

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

Pyragas su varške „Draugystė“

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Braškių ir rabarbarų kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pernakt brinkinta kokosinė avižinė košė su mangais

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų...

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pavlova su citrinų kremu ir avietėmis

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

Jogurtinis pyragas su braškėmis ir traškiais trupiniais

Mažieji migdoliniai sausainėliai

Apelsininis aguonų keksas

Beveik prancūziškas skrebutis

8 komentarai

Siga 6 Sau ’15 - 7:42 am

kaip jus padarot kad jums tas papuosimo kremas nesuskyteja?

Reply
Asta 8 Sau ’15 - 1:26 pm

Siga, papuošimui skirtas kremas gaunasi tirštas, puikiai spaudžiasi pro konditerinį maišelį ir tikrai neskystėja. Aš kartais tokius desertus kelias dienas šaldytuve laikau ir kremo konsistencija tikrai nesikeičia 🙂 Svarbiausia – laikytis proporcijų ir išplakti iki reikiamo standumo 🙂 Sėkmės!

Reply
Ausra A. 6 Sau ’15 - 2:09 pm

Sveiki,
Atsiprasau uz kvaila klausima… Kokie cia karameliniai sausainiai pagrindui? Na kokio tipo tai sausainiai? Kaip gaidelis ar kitokie? Aciu 🙂

Reply
Asta 8 Sau ’15 - 1:23 pm

Aušra, taip, būtent tokie: kaip Gaidelis, Selga ir pan. 🙂 Beje, galima naudoti tikrai ne būtinai karamelinius 🙂

Reply
Aukse 6 Sau ’15 - 8:29 pm

O aš norėjau pasiteirauti apie prie papuošimų minimą auksaspalvį sirupą, jis pirktinis ar namų gamybos? 🙂

Reply
Asta 8 Sau ’15 - 1:24 pm

Aukse, auksaspalvis sirupas – pirktinis. Taip pat puikiai tiktų ir klevų sirupas 🙂

Reply
Jovita 6 Sau ’15 - 9:05 pm

Laaabai vilioja… Foto nuostabios. 🙂 O va, irgi norėjau paklausti, kokie tai karameliniai sausainiai, ir koks karamelinis likeris? 🙂 Ačiū. 😉

Reply
Asta 8 Sau ’15 - 1:25 pm

Jovita, labai ačiū už pagyras nuotraukoms 🙂 Karameliniai sausainiai – tikie kaip Gaidelis, ar Selga, ar kito gamintojo. O likeris – kreminis, tirštas 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų