Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

DuonaKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAISumuštiniaiŽuvis

Karšti skrebučiai su lašiša

parašė Asta 8 Bir ’15
Karšti skrebučiai su lašiša

Nelaukti savaitgalių tiesiog neįmanoma. Ypač, kai jie tokie šilti ir saulėti, lepinantys vasarišku oru, gaiviu plaukus veliančiu vėju ir mėlynu dangumi. Viliojantys galimybe nusispirti batus ir basomis kojomis pajausti kvepiančią žolę…

Todėl ir aš, nors dar tik pirmadienis, jau tyliai mintyse svajoju apie dar vieną savaitgalį. Apie dar daugiau tikros vasaros.

Nes savaitgaliais visas laikas yra tik mano. Nes savaitgaliais neskamba žadintuvas. Nes savaitgalių naktimis galiu žiūrėti filmus be sąžinės priekaištų. O rytais, išsimiegojus iki soties, galiu mėgautis išskirtiniais savaitgalio pusryčiais. Plakti kokteilį, jei norisi kažko labai lengvo ir gaivaus. O gal net kepti prancūziškus skrebučius su lašiša, jei netyčia pabundu besijausdama išbadėjus.

Kadangi „Viči“ nudžiugino glėbiu dovanų, tokiems sotiems pusryčiams buvo ideali proga: šviesios duonos su moliūgų sėklomis riekelės, kiaušinių ir pieno plakinys su dosniu žiupsniu šviežių kapotų žalumynų. Ir kelios riekelės rūkytos lašišos. Didelis puodelis arbatos, saulė už lango, šypsena veide. Viskas. Tiek ir tereikia tobuliems savaitgalio pusryčiams!

Karšti skrebučiai su lašiša (2)

Skonis: 10/10. Puikūs sotūs pusryčiai! Ir šiek tiek netikėti, – kaip dažnai valgote ne saldžius prancūziškus skrebučius? Visiems prancūziškų skrebučių ir lašišos gerbėjams – labai rekomenduoju.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? What Should I Eat For Breakfast Today

Karšti skrebučiai su lašiša (4)

Karšti skrebučiai su lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Skrebučiams:
2 kiaušinių
½ stiklinės (125 ml) pieno
1 valg. š. kapotų petražolių
1 valg. š. kapotų krapų
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio druskos
4 riekelių šviesios duonos

Kepti:
gabalėlio sviesto

Patiekti:
100 g rūkytos lašišos
ryšelio svogūnų laiškų
ryšelio šviežių petražolių
graikiško jogurto

GAMINIMO EIGA

1. Kiaušinius išplakite su pienu, kapotomis petražolėmis, krapais, grūstais juodaisiais pipirais ir druska iki vientisos masės.
2. Duonos riekeles merkite į plakinį ir palaikykite porą minučių, kad duona sugertų plakinį.
3. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Dėkite išmirkytas duonos riekeles. Kepkite virš vidutinės ugnies porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite riekeles ir kepkite dar porą minučių.
4. Iškeptas duonos riekeles išimkite į lėkštę. Patiekite su lašiša ir graikišku jogurtu, apibarstykite kapotais svogūnų laiškais ir petražolėmis.

Karšti skrebučiai su lašiša (3)

duonagraikiškas jogurtaskiaušiniaikrapailašišapetražolėspusryčiaisvogūnų laiškai
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis
kitas įrašas
Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Upėtakis su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Purūs blynai

Grūdėtosios varškės blyneliai

Brusketos: su pesto ir burata / su voveraitėmis...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Naminiai makaronai su marinara padažu

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Pievagrybių pyragas

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

4 komentarai

Indrė 10 Bir ’15 - 1:38 pm

Super derinys. Manau jau žinau, ką valgysiu pusryčiams šį savaitgalį. Kažkoks lašišos-avokadų periodas man dabar. Nuolat noriu šių dviejų produktų.

Reply
Asta 17 Bir ’15 - 6:50 pm

Indre, ar išbandei skrebučius? 🙂 Tikiuosi, kad patiko 😉

Reply
Viktorija 10 Bir ’15 - 6:47 pm

Nu nežinau, taip gera skaityti jūsų įrašus. 🙂 nors mažai gaminu, bet skaitau receptus ir pasakojimus….. Tiesiog šiaip, šiluma sklinda. 🙂 Ačiū.

Reply
Asta 17 Bir ’15 - 6:51 pm

Viktorija, man labai gera skaityti tokius žodžius; be galo smagu žinoti, kad mano žodžiai bei pasakojimai pasiekia tinklaraščio skaitytojus. Ačiū! 🙂

Reply

Komentuoti: Indrė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (686)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų