Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

VIENA GARDŽIAUSIŲ // Bananų duonelė su riešutais ir avižiniais dribsniais

parašė Asta 26 Sau ’18
VIENA GARDŽIAUSIŲ // Bananų duonelė su riešutais ir avižiniais dribsniais

Besiruošdama savaitgaliui ir begalvodama apie savaitgalio desertą, kurį būtų greita paruošti ir patogu nusigabenti į sodybą, prisiminiau šią bananų duonelę. Jų, įvairių bananų duonų ir keksų, esu kepusi labai nemažai, tačiau būtent ši sužavėjo taip, kad vietoje dar vieno recepto paieškų, aš vis grįžtu ir kepu ją dar kartą.

Nors nuotraukos – dariau jas dar vasarą, iškepusi duonelę pirmą kartą – nėra labai išvaizdžios ir dėl to kompiuteryje aplankas su jomis net keletą kartų buvo nustumtas į šalį (nes kai nuotraukos nepakankamai gražios, žadu sau perfotografuoti ir publikuoti tik tada), šįkart nusprendžiau, kad… velniop. Kartais ne nuotraukos yra svarbiausios; gal ir be jų sugebėsiu įtikinti, kad ši bananų duonelė su riešutais labai verta dėmesio, šypt.

Nes taip ir yra! Ji labai verta dėmesio!

Puikiai prisimenu tą liepos savaitę, kai ją kepiau pirmą kartą. Lietus tiesiog pliaupė ištisas dienas. Ryte dar nespėdavo nė prašvisti, o dangų vėl užklodavo stori pilki debesys ir viskas paskęsdavo pilkšvoje prieblandoje.

Aš, pūškuodama su vis didėjančiu pilveliu, priėmiau tai kaip ženklą ilgai miegoti ir dėl to visiškai nesirūpinti. Galbūt kitus į stogą barbenantys lietaus lašeliai erzina, bet mane jie ramina ir migdo. Ir tą savaitę, kai lietus pliaupė nuo ryto ligi vakaro, kai lijo ištisas dienas, aš tikriausiai pirmą kartą gyvenime nesiskundžiau dėl oro. Mėgavausi buvimu namie, kuo ilgiausiai miegojau, daug skaičiau, pro langą stebėjau pirmąją mūsų kieme dygstančią žolę, dabar užklotą betirpstančio sniego paklodėmis. Tą savaitę kepiau ir šią bananų duonelę pirmą kartą.

Kaip ir dabar, taip ir tada – bananai buvo bepradedą verkti, kad juos niekšingai pamiršome, o stiklainius visai neseniai buvau pripildžiusi riešutų atsargomis. Visai atsitiktinai rastas receptas iš pirmo žvilgsnio pasirodė kaip tik tas, kurį turėčiau dabar pat sumaišyti ir pašauti į orkaitę. Ir tai buvo labai teisingas sprendimas!

Arba jau buvau labai pasiilgusi bananų duonelės, arba ši tikrai buvo ir yra viena iš gardžiausių, kokias esu kepusi ar ragavusi. Minkšta, drėgna, su maloniai burnoje traškančiais riešutų gabalėliais, visiškai ne per saldi. Žinote tą jausmą, kai valgote antrą deserto porciją, bet visiškai nesijaučiate prasikaltęs? Ši duonelė būtent iš šios desertų kategorijos – be jokios sąžinės graužaties!

 Bananų duonelė su riešutais

 Bananų duonelė su riešutais

Skonis: 10/10. Viena gardžiausių bananų duonelių, kokias esu kepusi. Minkšta, drėgna, su maloniai burnoje traškančiais riešutų gabalėliais, visiškai ne per saldi. Tai neabejotinai vienas iš tų stebuklingų kepinių, kuriuos valgydamas nesijauti sąžinės, kartais mėgstančios paskaičiuoti kalorijas, graužaties.

Sudėtingumas: nieko sudėtingo.

Kur radau? Sneaky Mommies

 Bananų duonelė su riešutais

Bananų duonelė su riešutais ir avižiniais dribsniais

Atsispausdinti
Porcijos: 15 riekelių Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 75-90 min.

INGREDIENTAI

3 didelių bananų
½ skardinės (200 ml) kokosų pieno
1 didelio arba 2 mažų kiaušinių
3 valg. š. kokosų aliejaus
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 ¼ stiklinės (175 g) miltų
1 ¼ stiklinės (175 g) stambių avižinių dribsnių
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
55 g įvairių smulkintų riešutų (migdolų, lazdyno, graikinių riešutų)

Viršui:
saujelės įvairių smulkintų riešutų
gabalėlio kapoto juodojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepimo formą (25×11 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje maisto smulkintuvu sutrinkite bananus iki vientisos masės. Supilkite kokosų pieną, įmuškite kiaušinius, supilkite kokosų aliejų, suberkite rudąjį cukrų ir vanilinį cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės.
3. Suberkite miltus, stambius avižinius dribsnius, kepimo miltelius, druską, kapotus riešutus. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
4. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą. Viršų apibarstykite kapotais riešutais ir juoduoju šokoladu.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 75-90 minučių. Ar keksas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
6. Iškeptą duonelę atvėsinkite, pjaustykite riekelėmis ir patiekite.

 Bananų duonelė su riešutais

avižiniai dribsniaibananaidesertasjuodasis šokoladaskeksaskokosų aliejuskokosų pienaspyragasriešutaisaldi duona
14 komentarai
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir fetos sūriu
kitas įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Kavos chia pudingas

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

Moliūginiai keksiukai „Trick or Treat”

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Rudeniniai sausainiai

Citrininis keksas be glitimo

Sveikuoliški batonėliai

Pyragėliai su mėlynėmis

Migdolinė bananų duona su šokoladu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Grūdėtosios varškės blyneliai

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

14 komentarai

Rūta 26 Sau ’18 - 8:17 am

Labai gražios nuotraukos, tikrai. Man vis knieti paklausti, ar Jūs pati fotografuojate? Nes jei taip, esate multi-talentas 🙂

Reply
Asta 27 Sau ’18 - 10:29 pm

Rūta, tikrai aš pati fotografuoju kiekvieną tinklaraštyje esančią nuotrauką, o kas gi kitas 🙂 Tačiau multi-talentu tikrai savęs niekaip nedrįsčiau vadinti! Visos mano dabar turimos žinios ir įgūdžiai – tik savamoksliai, todėl vis labiau jaučiu, kad yra kur tobulėti, net labai daug. Tačiau esu nuoširdžiai dėkinga Jums už tokį gražų ir dar labiau pasitempti skatinantį komentarą! 🙂

Reply
Ingrida 3 Vas ’18 - 9:01 am

Sveiki,

ar tikrai teisingas miltų ir dribsnių kiekis? Man gavosi sausa ir kietoka.. nors viską dariau kaip parašyta

Reply
Asta 3 Vas ’18 - 6:38 pm

Ingrida, patikrinau receptą – tikrai viskas teisingai. Tačiau galbūt jūs naudojote ne stambius, o greito paruošimo avižinius dribsnius? Pastarieji yra labai lengvučiai, todėl jei naudojote juos ir svėrėte gramais, tai tikrai galėjo sudaryti netikslumų bendrai produktų proporcijai. Duonelė tikrai yra greičiau jau drėgna ir sunkoka nuo to drėgnumo; matyt, kažkuriame etape tikrai įvyko nesklandumas.

Reply
Ingrida 4 Vas ’18 - 8:13 am

Ačiū, Asta, ti krai buvo stambūs iš Lidlo, bet trumpo virimo.. reiks mėginti dar kartą 🙂

Reply
Asta 6 Vas ’18 - 10:10 am

Ingrida, pamėginkite; kol kas dar nesulaukiau nei vieno atsiliepimo, kad būtų nepavykę, todėl labai tikiuosi, kad ir Jums antrasis kartas bus sėkmingas 🙂 Aš, beje, naudoju štai šiuos avižinius dribsnius: https://www.malsena.lt/produktas/viso-grudo-aviziniai-dribsniai-2/

Reply
Rūta 4 Vas ’18 - 11:52 am

Super, sotus, turtingas ir skanus kepinys ačiū!

Reply
Asta 6 Vas ’18 - 10:10 am

Ačiū, Rūta, gera ir smagu girdėti, kad patiko! 🙂

Reply
Dovile 4 Lap ’18 - 8:25 am

Puikus pyragas sunaudoti pernokusius bananus! dar labai patinka sveiki ingredientai!

Reply
Asta 7 Lap ’18 - 11:24 am

Dovile, džiaugiuosi, kad išbandėte 🙂

Reply
Renata 5 Vas ’19 - 11:57 am

Laba diena,Astute noreciau paklausti ar galima naudoti karves piena vietoi kokosu pieno ir kokosu alieju keisti ?

Reply
Asta 5 Vas ’19 - 10:19 pm

Renata, kokosų pienas iš skardinės yra kur kas tirštesnis, riebesnis. Aš jį verčiau keisčiau natūraliu ar graikišku jogurtu. O kokosų aliejų galite keisti bet kokiu bekvapiu aliejumi. Skanaus!

Reply
Edita 13 Kov ’19 - 8:40 pm

Ar galima naudot kitus nei baltus miltus šiam receptui? Aciu

Reply
Asta 16 Kov ’19 - 11:38 am

Edita, drąsiai keisčiau speltų miltais 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų