Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalai

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

parašė Asta 11 Bir ’14
Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

Yra žmonių, kurie mano, jog gaminu ir valgau aš vien saldumynus. Kartais, pamatę mane pirmą kartą, jie atvirai ir labai nuoširdžiai nustemba, nes aš nesu tokia didelė kaip jie įsivaizdavo, šypt. Man dėl to, žinoma, malonu. Ir, taip, be saldumynų gyventi tikrai negalėčiau. O dienos be deserto būtų tikrai labai liūdnos dienos. Bet, patikėkit, mielieji, tikrai ne vien keksiukais ir pyragais esu gyva nuo ryto iki vakaro.

Kaip ir miltų, cukraus ar šokolado, taip ir makaronų mano virtuvės spintelėse rastumėte tikrai visada. Bent kelių rūšių ir formų. Būtent jų ieškau tada, kai „nėra ką valgyti“ ir „nėra iš ko gaminti valgyti“. Pastarąjį teiginį sugriauti paprasčiau nei paprasta, jei tik turi pakuotę makaronų, šlakelį pieno ar grietinėlės, gabalėlį sūrio… ar iš esmės – bent truputį bet ko. Esu gaminusi makaronus su konservuotu tunu, skardine žirnelių ir trupučiu pieno, nes daugiau nieko nebuvo nei šaldytuve, nei tolimiausiuose  spintelių užkaboriuose. O kaip skanu buvo!

Bet šįkart ne apie juos, o apie kitą – planuotą makaronų patiekalą. Tokius makaronus su sūriu, puikiai žinomus Mac&Cheese pavadinimu, mėgstu gardinti įvairias priedais: kumpiu, kepintais grybais, daržovėmis, prieskoniniais augalais. Ruošdama receptą „Debesų“ vasaros numeriui, prisiminiau brokolius; žalius ir ryškius lyg pati vasara. Galima sakyti, kad toks klasikinio recepto pakoregavimas tinkamas šiltajam metų sezonui, nes sąžinę galima nuraminti: tai ir lengvesnis, ir sveikesnis patiekalo variantas.

Na, o jei grįžtant prie saldumynų temos… deserto net ir po tokių sočių pietų tikrai neatsisakyčiau, šypt.

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais (1)

Skonis: 10/10. Mėgstate makaronus? Sūrį, daug sūrio padažo ir apskrudusią sūrio plutelę? O brokolius? Jei taip, Jums tikrai patiks; neįsivaizduoju, kad galėtų būti kitaip.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Publikuota: Kulinarinis elektroninis žurnalas “Debesys”, 2014 m. vasara

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais (6)

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

gabalėlis sviesto ar šlakelis aliejaus kepimo indui ištepti

700 ml pieno
50 g sviesto
¼ puodelio (35 g) miltų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. malto muskato
1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
250 g kietojo sūrio
250 g ragelių formos makaronų
1 nedidelis brokolis

150 g kietojo sūrio apibarstymui

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros. Trupučiu sviesto ar šlakeliu aliejaus ištepkite 20×30 cm dydžio gilesnį kepimo indą. Atidėkite į šalį.
2. Pieną supilkite į prikaistuvį ir pašildykite ant vidutinio dydžio ugnies, kol bus karštas. Išjunkite ugnį.
3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Kai jis ims burbuliuoti, suberkite miltus ir nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies apie minutę, kol neliks sausų miltų.
4. Toliau nuolat maišydami miltus plakimo šluotele, lėtai į keptuvę dalimis pilkite karštą pieną. Pamažu supilkite visą pieną. Turite gauti visiškai vientisos konsistencijos tirštą padažą.
5. Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Suberkite druską, maltą muskatą, pipirus ir tarkuotą kietąjį sūrį. Išmaišykite ir atidėkite keptuvę į šalį.
6. Išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės. Nepervirkite makaronų, geriau virkite porą minučių trumpiau – kepdami orkaitėje jie suminkštės ir bus idealaus kietumo. Išvirtus makaronus suberkite į sietelį, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
7. Kol makaronai verda, kitame puode išvirkite žiedynėliais išskaidytą brokolį. Virkite, kol brokolis šiek tiek suminkštės, tačiau nepervirkite. Išvirtus brokolius suberkite į sietelį, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
8. Makaronus ir brokolius įmaišykite į sūrio padažą. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu ar aliejumi išteptą kepimo indą. Viršų apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Išjungę orkaitę, palikite pastovėti 5-10 minutes, kol šiek tiek sutvirtės. Patiekite. Skanaus!

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais (3)

apkepasbrokoliaiMakaronų patiekalaimuskatassūris
10 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu
kitas įrašas
Keksiukai „Raffaello“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Balandėliai su vištiena

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

REKLAMA

GĖRIMAI

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Braškinis pieno kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Grikių sriuba su vištiena

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

10 komentarai

Vit 11 Rgp ’14 - 11:47 am

Galima dėti fermentinį sūrį?

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:22 am

Žinoma 😉

Reply
Samanta 23 Vas ’18 - 3:07 pm

Miela Asta,

šį receptą skolinuosi jau, jei neklystu, 3 kartą. Apsilaižyti pirštus galima nuo tokio makaronų, sūrio bei brokolių derinio! Begaminant vis džiaugiuosi, kad atradau šį neįtikėtai gardžių receptų puslapį. Kol kas nei vienas receptas iš šios Jūsų saulėtos virtuvėlės nenuvylė. Ačiū! c:

Reply
Asta 24 Vas ’18 - 10:25 am

Samanta, labai ačiū, labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Egle 28 Rgp ’18 - 8:47 am

Labai patiko makaronai. Aciu uz recepta 🙂

Reply
Asta 1 Rgs ’18 - 1:12 pm

Ačiū! Labai džiaugiuos 🙂

Reply
Ieva 17 Sau ’20 - 8:59 am

Visi Jūsų receptai galima sakyti idealūs. Viskas suskaičiuota, išbandyta, su labai aiškia gaminimo eiga. Džiaugiuosi ir gaminu. Taip pat profesionalios nuotraukos traukia akį. 🙂

Reply
Asta 26 Sau ’20 - 3:49 pm

Ieva, AČIŪ! Man tokie žodžiai yra didžiulis įkvėpimas judėti į priekį 🙂

Reply
Gabija 7 Kov ’21 - 9:42 am

Jau eilę metų, ką begaminčiau,visada ieškau „Saulėtos virtuvės”,Nes tik čia nei vienas receptas manęs neapvylė. Ačiū,labai,ačiū, nes kažkada labai nemėgau virtuvės…Dabar neatsidžiaugiu, o dar ir šeimininkė tokia graži…Ačiū,kad esate ir labai prašau ,niekad nepalikite mūsų…

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:49 am

Gabija, labai ačiū už gražius žodžius 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų