Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiMiltiniai patiekalaiŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Kibinai su kiauliena

parašė Asta 25 Rgs ’24
Kibinai su kiauliena

Kai prieš kurį laiką pasidalijau kibinų su varške receptu, daugelis rašėte – labai skanu, bet o kur receptas su kiauliena? Šypt. Nieko nuostabaus, juk trapios tešlos kibinai su kiauliena – bene populiariausias kibinų pasirinkimas. Jie įprasti mūsų skoniui, nesudėtingai paruošiami, sultingi ir neabejotinai labai gardūs!

Kiaulienos įdarui geriausiai tiks sprandinė – ji nėra tokia liesa kaip, pavyzdžiui, kiaulienos kumpis, todėl kibinai iškepa sultingesni. Jei tik norite, į įdarą papildomai įberkite mėgstamų prieskonių ar prieskoninių žolelių, įmaišykite tarkuotų pakepintų morkų, porų ar pievagrybių, smulkintos šoninės gabalėlių. Arba – pradėkite nuo klasikos, nuo šio paprasčiausio recepto, kuriam prireiks vos kelių ingredientų.


PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • Tešlai naudokite šaltą sviestą ir minkykite ją greitai, neleisdami sviestui sušilti ir ištirpti. Šaltas sviestas tešlai suteiks trapumo.
  • Stenkitės formuoti vienodo dydžio kibinus, kad šie keptų tolygiai ir iškeptų vienu metu.
  • Formuodami kibinus, rūpestingai užspauskite ir užsukite kraštelius, kad kepant įdaro sultys neišbėgtų.
  • Kibinus valgykite šiltus ar atvėsusius. Jei lieka kitai dienai, laikykite sandariame inde, kad tešla neapdžiūtų ir neišsausėtų.
  • Kitą dieną kibinus galite atšviežinti, trumpai pašildydami orkaitėje.

Kibinai su kiauliena

Atsispausdinti
Porcijos: 16 kibinų Paruošimo laikas: 1 val. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
3 ½ stiklinės (490 g) kvietinių miltų (550C)
½ arb. š. druskos
200 g šalto sviesto
2 kiaušinių
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės

Įdarui:
500 g kiaulienos sprandinės
1 svogūno
1 arb. š. druskos
1 arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Aptepti:
1 kiaušinio

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską.

3. Sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą ar burokine tarka sutarkuotą šaltą sviestą. Trinkite pirštais, kol neliks sausų miltų ir gausite trupinius.

4. Įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę.

5. Išmaišykite ir išminkykite minkštą, nelipnią, glotnios tekstūros tešlą.

6. Suvyniokite paruoštą tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30-60 minučių.

7. Paruoškite įdarą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

8. Kiaulienos sprandinę supjaustykite labai mažais gabalėliais, svogūną smulkiai sukapokite. Pagardinkite druska, pipirais ir viską išmaišykite.

9. Suformuokite kibinus. Tešlą iškočiokite į maždaug 3-4 mm storio lakštą. Dubenėliu ar kitu turimu indu išspauskite maždaug 12 cm skersmens apskritimus.

10. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite po šaukštą paruošto įdaro.

11. Sulenkite tešlą, palikdami įdarą viduryje, ir užspauskite kraštelius.

12. Pirštais užsukite kraštelius, suformuodami banguotą „pynutę“.

13. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
14. Suformuotus kibinus perkelkite ant kepimo popieriaus, palikdami tarp jų kelių centimetrų tarpelius.

15. Kibinus aptepkite plaktu kiaušiniu.

16. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol kibinų viršus taps gražiai auksinės spalvos, o įdaras bus pilnai iškepęs.

17. Patiekite kibinus dar šiltus ar atvėsintus.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

grietinėkiaulienakibinaisviestassvogūnai
1 komentaras
13
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotos tešlos žiedeliai su obuoliais
kitas įrašas
Tiršta avinžirnių ir ryžių sriuba su daržovėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Braškių ir rabarbarų tiramisu

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Tortilijų suktinukai su vištiena

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Lietiniai blyneliai su varške

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais ir avietėmis

Cukinijų ir fetos sūrio spurgytės (Kolokithokeftedes)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

1 komentaras

Jolanta 24 Lap ’24 - 9:37 pm

Aciu Jums uz recepta. Kibinai gavosi labai skanus.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų