Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Lašišos ir žiedinių kopūstų sriuba su lydytu sūriu

parašė Asta 19 Rgs ’23
Lašišos ir žiedinių kopūstų sriuba su lydytu sūriu

Ar mėgstate tirštas, sočias ir šildančias sriubas? Kol ant viryklės kunkuliuoja puodas, jaukaus jų aromato prisipildo visi namai. Taip kvepia ruduo, tiesa? Ne tik pyragais, bet ir gardžiausiomis sriubomis.

Tirštos bulvių ir lašišos sriubos receptas jau keletą metų yra vienas iš populiariausių, surašytų tinklaraštyje. Visiškai tuo nesistebiu – tai tobulo aromato ir skonio sriuba! O ši – ir truputį panaši, ir visai skirtinga, bet svarbiausia, kad tiek pat nuostabiai skani!

Lašišos ir žiedinių kopūstų sriuba – jauki ir šildanti, tačiau tuo pačiu lengva sriuba, mat vietoje bulvių čia naudojami žiediniai kopūstai. Sakyčiau, prašmatni žuvienė, šypt.

  • Norėdami, kad sriuba būtų sotesnė, galite prie ingredientų sąrašo pridėti keletą bulvių (arba jomis tiesiog pakeisti žiedinius kopūstus).
  • Užbalinti sriubą galite ne tik lydytu sūreliu, bet ir tepamuoju sūriu ar grietinėle.
  • Vietoje šaltai rūkytos lašišos galite naudoti tiek karštai rūkytą, tiek keptą šviežią lašišą – nuo lašišos paruošimo rūšies sriubos skonis šiek tiek skirsis, tačiau visais trimis atvejais sriuba bus labai gardi.

Lašišos ir žiedinių kopūstų sriuba su lydytu sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 saliero stiebų
2 morkų
4 skiltelių česnako
1 žiedinio kopūsto
2-3 lauro lapelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
100 g tepamo lydyto natūralaus skonio sūrelio
150 g šaltai rūkytos lašišos
ryšelio šviežių krapų

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus, plonais griežinėliais supjaustytus saliero stiebus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol suminkštės.
2. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
3. Suberkite žiedynėliais išskaidytą žiedinį kopūstą (gabalėliais supjaustykite ir jo stiebą), prieskonius, supilkite vištienos sultinį. Padidinę ugnį leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ir virkite dar 5-7 minutes, kol žiediniai kopūstai suminkštės.
4. Įmaišykite sūrelį, šaltai rūkytos lašišos gabalėlius ir smulkintus krapus. Pavirkite dar porą minučių ir nuimkite nuo ugnies.
5. Patiekite karštą, apibarstę šviežiais žalumynais (krapais, petražolėmis ar svogūnų laiškais).

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

česnakaikrapailašišamorkossalieraisriubasvogūnaižiediniai kopūstai
1 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kugelis | Bulvių plokštainis
kitas įrašas
Kepti cinamoniniai obuoliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šaltibarščiai

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

Trinta vaisių sriuba su vištiena

Tiršta šamo plėšiko ir perlinių kruopų sriuba

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

Grybų ir kopūstų pyragas

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

Kokosinė avižinė košė

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

1 komentaras

Laima 26 Rgs ’23 - 11:55 am

Skani ir tikrai labai paprasta. Labai tinkama padalyti tarp mėgstančių ir nemėgstančių žuvies: nemėgstantiems įpilama anksčiau kaip daržovienė, o mėgstantieji gauna jau su paskutiniu priedu kaip žuvienę. 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 6

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (357)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų