Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Mangų tiramisu

parašė Asta 17 Geg ’23
Mangų tiramisu

Nors už lango šiandien visą dieną lynoja, mano mintyse – desertas, kurio receptu nekantrauju pasidalinti jau kurį laiką. Tai vasara stiklinėse – gaivus, saulėtas mangų tiramisu! Paruošite lengvai, o stiklinėse ar taurėse atrodys itin dailiai – tiks ir savaitgalio pasilepinimams, ir šventėms pasaldinti.

Visada mėgau mangus, bet šį pavasarį man jie patinka ypač labai. Maišau su jais salotas, gardinu mangų gabalėliais pusryčių košę ir štai – sluoksniuoju desertus. Tikiu, patiks ir jums!

Jei tik norite, vietoje kavos sausainių sumirkymui naudokite vandens, citrinos sulčių ir cukraus mišinį; tuomet desertas bus draugiškesnis ir mažiesiems valgytojams.

Mangų tiramisu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Mangų sluoksniui:
1 vidutinio dydžio mango (apie 250 g be odelės ir kauliuko)
½ žaliosios citrinos sulčių
1 valg. š. cukraus

Kremui:
250 g maskarponės
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
¾ stiklinės (190 g) riebios grietinėlės
½ žaliosios citrinos sulčių

½ stiklinės (125 g) paruoštos kavos
100 g sausainių „Savoiardi“ („damų pirštelių“)

Papuošti:
migdolų riekučių
mėtų lapelių
žaliosios citrinos riekelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite mangų sluoksnį. Gabalėliais supjaustytą mangą, žaliosios citrinos sultis ir cukrų maisto smulkintuvu sutrinkite iki visiškai tolygios tekstūros.
2. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilės ekstraktą. Plakite, kol produktai susimaišys. Toliau nuolat plakdami vidutiniu greičiu, pamažu supilkite grietinėlę. Tada plakiklio greitį padidinkite ir plakite toliau, kol susiformuos tvirtos, tirštos putos. Neperplakite! Įmaišykite žaliosios citrinos sultis.
3. Susluoksniuokite. Sausainius sulaužykite norimo dydžio gabalėliais. Į stiklines pakaitomis sudėkite kavoje trumpai pamirkytus sausainius, trintus mangus ir kremą. Palaikykite šaldytuve bent porą valandų ar pernakt.
4. Papuoškite. Prieš patiekiant desertą papuoškite migdolų riekutėmis, mėtų lapeliais, žaliosios citrinos riekelėmis.

be orkaitėscitrinosdesertai indeliuosedesertasgrietinėlėmangaimaskarponėsaldumynaisausainiaitiramisužaliosios citrinos
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Dešrainiai su mėsos kukuliukais
kitas įrašas
Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bananų pudingas su vaniliniais sausainiais

Tinginys

Sluoksniuoti želė kubeliai

Citrininis tiramisu su mėlynėmis

Rudeniniai sausainiai

Migdolinis varškės pyragas be glitimo

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Žaliasis kokteilis su persikais

Žaliasis avokadų kokteilis

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Saldžios dovanos Mamai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės...

Naminiai mėsainiai

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų