Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsPyragaiSALDUMYNAI

Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

parašė Asta 1 Rgp ’10
Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

Man truputį liūdna. Ne, viskas gerai, viskas puiku, bet… ar žiūrėjote šiandien į kalendorių? Aš taip norėčiau keliskart greitai sumirksėt ir atsidurt kažkur kitur ir kiek kitu laiku. Nes jis – laikas – lekia šiek tiek per greitai ir šiek tiek nesąžiningai. Per greitai, nes šiandien prasidėjo paskutinis vasaros mėnesis – kur tai matyta!, dar tik vakar ar, gerai jau gerai, užvakar sveikinau draugus su pirmąja vasaros diena. O dabar… Ir nesąžiningai, nes vasara prabėga bent tris kartus greičiau nei bet kuris kitas vienas metų mėnuo. Nespėji apsidairyt ir še tau – visi pirmieji 61 vasaros lapeliai nuo kalendoriaus nukrenta ant žemės. Kur juos pasiekia jau kiek stipresnio, trupučiuką rudeniu kvepiančio vėjo gūsis ir nuneša praeitin.

Taigi, praeitin. Bet čia aš turiu ir gerą naujieną! Sau ir tau. Ir visiems pesimistams, bambekliams ir verkšlentojams. Mes turime dar lygiai 31 kalendoriaus lapelį! Lapelius, kuriuos dar galime nuspalvinti ryškiomis spalvomis, plačiomis šypsenomis ir džiugiomis širdimis. Akimirkomis, kurios net nukritusios kartu su kalendoriaus lapeliu ant žemės ir nupūstos vėjo, būtų nepamirštamos. Jos visos – visos 31! – mūsų rankose.

Ką su jomis darysi tu, a?

O aš? Aš būsiu laiminga. Kiekvieną dieną. Rinksiu saulės spindulius, kolekcionuosiu šypsenas, semsiu saujomis gyvenimą. Ir kepsiu, žinoma. Pavyzdžiui, mielinius cinamono ritinėlių pyragus, kadaise nulipdytus žaidimų aikštelėje, o dabar tikrai pelniusius susižavėjimą bei pripažinimą čia, saulėtoje virtuvėje.

Skonis: 10/10. Tai dar puikiau už cinamono bandeles! Tikrai tikrai. Gal gi todėl, kad kepa šios bandelės kaip pyragas, todėl jos viduje lieka dar minkštesnės ir puresnės. Bet jos tikrai puikios, tikrai. Ir štai tokie pusryčiai lengvai galėtų tapti mano rutina, aš net neabejoju. Didelis ačiū Eglutei už receptą ir dar paskatinimą jas išsikepti!
Bet, žinoma žinoma… turėtų šis ritinėlių pyragas atrodyti šiek tiek kitaip, akylesni jau tikrai turėjo pastebėti. Taigi, pastaba: prašome sąžiningai iškočioti reikiamo dydžio tešlos lakštą ir supjaustyti jį reikiamo dydžio griežinėliais. Nes va kaip būna tokiems, kurie žodžius „iš akies“ supranta pernelyg tiesiogiai – visas pyragas gaunasi septynios milžiniškos bandelės, kurias tenka pjaustyti bent jau perpus. Visa laimė, kad skonis dėl to nė trupučiuko nenukenčia 🙂 Bet kitą kartą netgi aš pasižadu kočioti pareigingiau ir sąžiningiau.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Žaidimų aikštelėje

Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 14 Paruošimo laikas: 45 min. + tešlos kildinimas Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

6,5 valg.š. (140 g) cukraus
1 arb.š. druskos
5,5 valg.š. (80 g) nesūdyto sviesto
1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas
1 arb.š. tarkuotos citrinos žievelės
490 g miltų
2 arb.š. sausų mielių
270-300 ml pieno, kambario temperatūros
120 ml cinamoninio cukraus (sumaišyti 6,5 valg.š. cukraus + 1,5 arb.š. malto cinamono)
razinų/riešutų (nebūtinai; aš nedėjau)

Glaistui:
150 g cukraus pudros
1 arb.š. citrinos sučių
30 ml pieno

GAMINIMO EIGA

Mediniu šaukštu ištrinti sviestą su cukrumi ir druska iki purumo, tuomet įmaišyti lengvai išplaktą kiaušinį ir citrinos žievelę. Išmaišyti iki vientisos masės.
Į gautą masę įmaišyti su sausomis mielėmis sumaišytus ir persijotus miltus, supilti kambario temperatūros pieną ir išmaišyti ranka, kol tešla sušoks į kamuoliuką. Minkyti apie 12 – 15 min. – kol tešla taps lengvai minkoma ir elastinga, bet nekibs prie rankų. Jei trūksta miltų ir tešla yra per skysta, galima įdėti vieną kitą šaukštą miltų, tačiau svarbu nepadauginti – nes tuomet bandelės bus kietos ir visai nepurios. Miltų įbėrus per daug, minkant galima įpilti truputį vandens tešlai suskystinti.
Išminkius, tešlą dėti į aliejumi išteptą didelį dubenį. Uždengti jį maistine plėvele ar virtuviniu rankšluostėliu, kad nedžiūtų ir padėti šiltai, kad tešla kiltų.
Kai tešla padidės dvigubai, plonu aliejaus sluoksniu patepti paviršių, ant kurio bus kočiojama tešlą, kočėlą truputį pabarstyti miltais, kad tešla nekibtų (tešlos antrą kartą neminkyti!) ir iškočioti 2 cm storio ir 45 x 22,5 cm stačiakampį. (aš čia pamatavau iš „akies” todėl iškepiau ne bandelių, o… bandų pyragą 🙂 ) Tešlos nereikia kočioti labai plonai, nes dėl to iškepęs pyragas bus kietas. Tešlos kvadratą apibarstyti cinamono ir cukraus mišiniu, galima pabarstyti razinomis arba riešutais, arba abiejais.
Tešlą atsargiai susukti į ritinį, labai nespaudžiant. Supjaustyti 3,5 cm storio gabalėliais (turėtų gautis apie 8-12 ritinėlių) ir išdėlioti aliejumi išteptoje ir kepimo popieriumi ištiestoje kepimo skardoje paliekant tarpus, nes kepdama tešla nemenkai išsiplės. Suvyniotus ritinėlius aptepti lengvai išplaktu kiaušinio tryniu, tuomet iškepęs pyragas bus minkštutėlis.
Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ºC temperatūros, apie 30 minučių arba ilgiau, kol bandelės gražiai pagels.
Tuo metu iš cukraus pudros, citrinos sulčių ir pieno pasiruošti glaistą. Tam tiesiog sumaišyti visus reikiamus produktus iki vientisos masės.
Ištrauktą iš orkaitės ritinėlių pyragą 10 minučių palikti atvėsti, o paskui gražiai aptepti paruoštu glaistu. Palaukti, kol šis truputį sustings, o tuomet jau gardžiuotis. Skanaus!

bandelėscinamonascirinosmielėsmielinė tešlapyragassaldumynai
28 komentarai
24
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu
kitas įrašas
Bananiniai ledai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladainis (brownie) su riešutais

VIENA GARDŽIAUSIŲ // Bananų duonelė su riešutais ir...

Tartaletės su vyšniomis ir morengais | Nuotraukos žingsnis...

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Šventinė panakota

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

Piemenėlių pyragas

Tobulas varškės apkepas

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės...

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Plikyti riestainiai

Mangų, avokadų ir juodųjų pupelių salotos

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

Morkų pyragas be glitimo

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

28 komentarai

Eglė 1 Rgp ’10 - 7:44 pm

Oooo, kaip netikėtai! Džiugu, kad pyragas ir tau pasirodė vertas dėmesio. Čia – vienas didžiausių ža top’ų. Sakyčiau, netgi top’ų top’as 😉 Gera žinot, kad ir tokia didelė kepėja kaip tu irgi nenusivylė 🙂

i like it 😉

O dėl vasaros, tai neliūdėk, ateis kita 🙂 Tik mes būsim jau metais senesnės 😀 (khem khem, ok ok – vyresnės) 🙂

Reply
Asta 1 Rgp ’10 - 10:51 pm

Egle, ką tu kalbi :)) Didelė kepėja, ak ak, kokie paistalai :))) Šimtą didesnių kepėjų išvardinčiau 😛 Ai, na, bet gi vis tiek malonu tokius įvertinimus išgirsti, todėl ačiūūū 🙂 Tikrai nenusivyliau. Oi, kaip labai nenusivyliau, patikėk 🙂

Neliūdžiu. Iš vis… Bandau išmokti tiesiog džiaugtis gyvenimu. Su kuo mažiau bambėjimų ir verkšlenimų 🙂 O kartais net visai sekasi :))

Reply
Karolina 2 Rgp ’10 - 8:55 am

Aš turiu daug silpnybių maisto valgymo prasme. Viena didžiausių – šiltos, vos vos pravėsę (kol vėsta dažniausiai priglaudusi nosį uostau) bandelės , o ypač su cinamonu. Vaikystėje net nevalgydavau kitokių 🙂 o pyragas tai super!

Reply
Asta 2 Rgp ’10 - 4:46 pm

Oi, Karolina, kokia artima silpnybė… iki skausmo pažįstama :)) Man dar šiltos bandelės irgi yra kažkas tokio 🙂

Reply
Bri 2 Rgp ’10 - 11:31 am

Ooo jojojo, šitie ir man pasirodė itin verti dėmesio ritinėliai, tik dar nesiryžau išbandyti, bet someday… 🙂

Reply
Asta 2 Rgp ’10 - 4:46 pm

Bri, linkiu, kad someday būtų greitai 🙂 Labai verti dėmesio ritinukai – tikra tiesa 🙂

Reply
Monika 3 Rgp ’10 - 11:15 am

Na gaminau as si fantastiska pyraga, tik idara dariau ne cinamonini, o su plikytu kremu, tai ohoho kaip skanu buvo, siulau pabandyt su tuo kremu, nes bndeles nuostabios gaunas:D

Reply
Asta 3 Rgp ’10 - 9:46 pm

Monika, ooo, aš jau įsivaizduoju… nereali mintis, ačiū 🙂

Reply
Jolita 6 Rgp ’10 - 5:29 pm

ooo koks gėris čia!! Jau atrodo dabar užuodžiu cinamoną 🙂

Reply
Asta 9 Rgp ’10 - 6:33 pm

Jolita, aha, šitas gėris labai kvapnus.. nostalgiškai ir skaniai 🙂

Reply
snaige 17 Rgp ’10 - 3:22 pm

o kokia turi buti kepimo skarda

Reply
Ieva 18 Rgp ’10 - 5:07 pm

Atsakysiu aš. 24cm. 🙂

O kaip jo nooooriu. Jau kepiau du kartus, pirmasis išėjo puikiai, o antras bandymas šiek tiek nuvylė, kadangi kepiau konvekcinėje krosnelėje. 😀

Reply
Asta 18 Rgp ’10 - 7:23 pm

Ieva, ačiū, kad atsakei snaigei 🙂 Aš kažkaip paskutiniu metu dažnai džiaugiuos likusios vasaros trupiniais ne ryšio zonoje, todėl atsakau visad labai jau neoperatyviai – atsiprašau visų 🙂

Ieva, na… kepk trečią! Tik jau nebe konvekcinėje krosnelėje :))

Reply
Adutė 29 Rgs ’10 - 8:22 am

Uoj, fantastika! Mano mociute visada si pyraga kepdavo, tik jinai ji „roze” vadindavo. O as liudejau, kad nesugalvojau paklausti jos recepto, jai dar bunant gyvai. Aciu, Asta 🙂

Reply
Asta 30 Rgs ’10 - 11:37 pm

Adute, tikrai nėra už ką 🙂 Tikiuosi, pyragas gausis ne prastesnis už tą kadais valgytą močiutės „rožę” 🙂 Skanaus!

Reply
denizute 7 Spa ’10 - 4:49 am

baisiai minkstos ir gardzios gavosi 🙂

Reply
Asta 8 Spa ’10 - 12:02 am

denize, taip, jos tikrai toookios… 🙂 Džiugu, kad ir tau gavos tokios puikuoliškos :))

Reply
Rita 5 Gru ’12 - 12:56 pm

na nesuprantu kas nutiko, bet tešla visiškai nesigavo. Niekada neimprovizuoju ties kiekiais, ir šį kartą dariau viską pagal receptą, tačiau tešla gavosi – košė. Todėl nebuvo ką kočioti, ką pjaustyti ir ką dėlioti :))))) O taip jau kelinta diena man jos sapnavosi… o še tau, radus laiko tam ir noro – visiška nesėkmė. Kepu dabar ir tą košę 🙂 Gaila produktų kaip bebūtų..

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:24 pm

Rita, gal mielės kaltos? Kokias naudojai?
Labai gaila dėl nesėkmingos košės… 🙁 Bent jau tikiuosi, kad bus ji skani, nes tikrai ir produktų, ir laiko labai gaila.

Reply
Ursule 29 Bir ’13 - 6:29 pm

Na, merginos, kaip jums sekėsi iki purumo su mediniu šaukštu ištrinti sviestą su cukrumi?
P.s tešla gavosi lipni košė pokolkas.

Reply
Ursule 29 Bir ’13 - 9:25 pm

Labai gerai visas gavosi. Ačiū už receptuką!!!!!

Reply
Asta 7 Lie ’13 - 7:06 pm

Nėra už ką, džiugu, kad viskas pasisekė ir skaniai pavyko 🙂

Reply
Eglė 13 Gru ’18 - 3:59 pm

Recepte kažkas negerai su pieno arbo miltų kiekiu, mes gaunasi tiršta blynų tešla…tenka miltų dėti vos ne dvigubai.

Reply
Asta 14 Gru ’18 - 6:43 pm

Egle, labai apgailestauju dėl nesklandumų. Tikiuosi, kad padidinus miltų kiekį, viskas pavyko puikiai? 🙂

Reply
Aurelija 3 Bal ’20 - 6:05 pm

O jei dėčiau šviežias mieles, kiek jų reiktų dėti? Ačiū

Reply
Asta 4 Bal ’20 - 4:44 pm

21 g 🙂

Reply
Džamilia 15 Bal ’20 - 8:55 am

Asta, norėjau jūsų patarimo dėl šio ir kitų panašių receptų (pvz. cinamoninės bandelės). Jeigu gaminu tik pusę jūsų nurodytos porcijos, kaip daryti su mielėmis – ar irgi dalinti nurodytą kiekį per pusę? Šis bandymas ne visai pavyko su cinamoninėmis bandelėmis – tešla labai nedaug tepakilo, tad svarstau ar dėl mielių kiekio, ar dėl kitų priežasčių (vandens temperatūros, etc.). Būsiu labai dėkinga! 🙂
P.S. karantino metu jūs esate pagrindinis įkvėpimo šaltinis virtuvėje 🙂

Reply
Asta 26 Bal ’20 - 12:21 pm

Džamilia, visų pirma, AČIŪ jums už gražius žodžius! 🙂 Būti įkvėpimo šaltiniu yra labai didelis dalykas, vertinu ir esu dėkinga! 🙂

Dėl mielių kiekio, aš pati, tiesą sakant, palikčiau tuos pačius du arbatinius šaukštelius. Bet priežasčių, dėl ko šįkart neiškilo tešla, kaip pati sakote, gali būti ir daugiau 🙂

Reply

Komentuoti: Karolina Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20
  • 6

    Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

    30 Bal ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų