Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsSALDUMYNAITortai

Nekeptas vanilinis sūrio tortas

parašė Asta 21 Lie ’21
Nekeptas vanilinis sūrio tortas

Mažiau yra daugiau, – ir vėl kartoju tą niekad nemeluojančią mantrą, maišydama kremą vaniliniam sūrio tortui. Jokių įmantrių ingredientų, jokių burtų ar sunkiai suprantamų žingsnių. Viskas čia labai paprasta: klasikinis sausainių pagrindas ir vanile kvepiantis tepamojo sūrio kremas. Pusvalandis virtuvėje, kelios kantrybės valandos laukiant, kol sustings, ir – nutupdžius ant torto viršaus saldžias uogas, pats metas ragauti.

Mažiau yra daugiau, nes iš tiesų jokių prašmatnių ingredientų ir nereikia tam, kad paruoštumėte ypatingo skonio desertą. Šaukštelis šio nekepto torto tiesiog sutirpsta burnoje – kremas švelnus, lengvas, net šiek tiek gaivus. Pagardinau jį tik šlakeliu šviežiai spaustų citrinų sulčių ir pora šaukštelių „Dr. Oetker Lietuva“ Madagaskaro Burbono vanilės ekstrakto su vanilės sėklomis – švelnus aromatas kutena nosį, citrinų sultys subalansuoja kremo saldumą, o vanilės skonis tampa mažu, bet reikšmingu akcentu.

Kokį tepamąjį (kreminį) sūri naudoti sūrio tortui? Iš tiesų, šiame žingsnyje galite eksperimentuoti ir ieškoti sau gardžiausio varianto. Galbūt mėgstate riebesniu tortus, tuomet drąsiai čiupkite maskarponę. Galbūt norėtumėte, kad tortas būtų gaivesnis, tuomet maskarponę maišykite perpus su rikota ar su kremine varške. Kaip esu jau sakiusi ne kartą, aš pati nekeptiems sūrio tortams dažniausiai renkuosi tepamąjį sūrį „Philadelphia Original“. Jis kur kas liesesnis už maskaponę, turi gaivų poskonį, todėl vasariškiems tortams tinka tiesiog puikiai.

Vanilės aromatą į ruošiamus desertus įmaišyti galite įvairiais būdais – galite naudoti vanilinį cukrų, vanilės esenciją, ekstraktą, vanilės pastą ar natūralią vanilės ankštį. Kad ir kurį produktą pasirinktumėte, ieškokite natūralaus skonio ir aromato produktų. „Dr. Oetker Lietuva“ pastaruoju metu pristatė nemažai vanilei dedikuotų naujienų, pati naujausia, prekybos vietas pasiekusi tik šiandien – Madagaskaro Burbono vanilės ekstraktas su vanilės sėklomis, kuris kepiniams suteikia saldumo ir švelnaus vanilės aromato bei skonio.

Galiausiai, sutikite, mažiau yra daugiau, tačiau tortų per daug tiesiog nebūna! Ypač, jei tai nekepti sūrio tortai. Ypač, jei pagardinti šviežiomis sezoninėmis uogomis. Ypač, jei tokie paprasti ir tokie labai, labai skanūs.

Išbandykite!

Nekeptas vanilinis sūrio tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
200 g trapių (kvadratinių) sausainių
100 g tirpinto sviesto
1 arb. š. „Dr. Oetker“ Burbono vanilės ekstrakto

Kremui:
1 ½ valg. š. (11 g) želatinos miltelių
¼ stiklinės (62 g) vandens
500 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia Original“)
1 stiklinės (250 g) riebios grietinės
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 arb. š. „Dr. Oetker“ Burbono vanilės ekstrakto
½ citrinos sulčių
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)

Papuošimui:
šviežių uogų
šviežių mėtų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite torto pagrindą. Sausainius susmulkinkite iki visiškai smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu ir vanilės ekstraktu. Turite gauti lipnią masę. Tolygiai išklokite ja kepimo formos dugną, paspauskite delnais, kad suformuotumėte tvirtą pagrindą.

2. Paruoškite kremą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.
3. Kreminį sūrį, grietinę, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakite iki vientisos ir purios masės. Įmaišykite citrinų sultis. Atidėkite į šalį.
4. Grietinėlę atskirame inde išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
5. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kreminio sūrio masę, tuo pat metu kremą lėtai plakdami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau. Lengvais judesiais įmaišykite plaktą grietinėlę.
6. Paruoštą kremą supilkite ant torto pagrindo. Paviršių išlyginkite. Palaikykite šaldytuve per naktį, kol tortas pilnai sustings.

7. Prieš patiekdami, papuoškite tortą šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais, galite apiberti saujele smulkintų sausainių.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetkerlietuva

desertaigrietinėgrietinėlėkreminis sūrisnekeptas tortassaldumynaisausainiaisūrio tortastortasuogosvanilėželatina
2 komentarai
14
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu
kitas įrašas
Šokoladiniai putėsiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Juodai balti keksiukai

Blynų tortas su šokoladu

Pieniško šokolado sūrio tortas

Varškės pyragas „Gintarėlis”

Šokoladinis vyniotinis „Juodasis miškas“

Vaisių pica

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Varške įdaryti kepti obuoliai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

Duonos lazdelės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis |...

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais...

Brokolių ir varškės blyneliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Nekeptas sūrio tortas su avietėmis

Moliūgų keksas

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

Kepėjai be stabdžių: Piece montée (Croquembouche)

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

Tortas „Juodasis miškas“

2 komentarai

Alina 10 Rgp ’21 - 12:15 pm

Labai grazu!

Reply
Asta 22 Rgp ’21 - 8:43 am

Ačiū, Alina! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų