Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

parašė Asta 24 Sau ’21
Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

Jei sėdėčiau dabar kur nors Paryžiuje, lauko terasoje netoli Liuksemburgo sodų, lėtai gerdama kavą ir žiūrėdama į romantiškai besileidžiančią saulę, kažkur iš tolumos vis atsklistų gatvės muzikos akordai, o praeivių juokas gydytų mano pačios sielą… prie kavos aš užsisakyčiau Moelleux au Chocolat – stebuklingą šokoladinį pyragėlį.

Paprastai paruošiamas, bet labai ypatingas. Savo paslaptį – besiliejantį šokoladą – slepiantis po įprasta biskvitinio pyragaičio plutele. Bet kai tik atsargiai atgnybi pirmą kąsnelį… magija!

O geriausia, kad kol apie Paryžių tik svajojam, tą stebuklingą pyragėlį galim išsikepti namuose. Per 15 minučių. Arba įsimesti pakuotę į pirkinių krepšelį „Lidl“ parduotuvėje – tuomet prancūzišką nuotaiką susikurti bus dar paprasčiau. Šią savaitę „Lidl“ vyksta Prancūzijos skonių savaitė „Duc de Coeur“ ir šie pyragėliai, patikėkite, yra tik vienas iš daugelio produktų, kurie kviečia skoniais keliaut į kava, kruasanais ir šokoladiniais pyragėliais kvepiantį kraštą.

Pakeliaukim dar kartą – bent skoniais!

 Šokoladiniai pyragėliai

 Šokoladiniai pyragėliai

 Šokoladiniai pyragėliai

 Šokoladiniai pyragėliai

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

250 g juodojo šokolado
180 g sviesto
5 kiaušinių
1 stiklinės (125 g) miltelinio cukraus
½ stiklinės (70 g) miltų

GAMINIMO EIGA

1. Puode užvirkite vandenį. Ant puodo statykite dubenį taip, kad jo dugnas neliestų vandens. Taip pasiruošite vandens garų vonelę.
2. Į dubenį suberkite šokoladą, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir vis pamaišydami ištirpinkite virš garų vonelės. Turite gauti visiškai vientisą masę.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu labai gerai išplakite kiaušinius, miltelinį cukrų ir miltus, kol neliks gumuliukų.
4. Toliau plakdami, lėtai supilkite šiek tiek atvėsintą šokolado ir sviesto masę.
5. Sviestu ištepkite šešis nedidelius indelius. Paskirstykite į juos šokolado masę. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame apie porą valandų, kol viršus apstings.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be ventiliatoriaus).
7. Paruoštus pyragėlius įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių, bet turėkite omenyje, kad kepimo laikas priklausys nuo Jūsų orkaitės, naudojamų kepimo indelių, jų dydžio, tinkamo tešlos atšaldymo. Todėl geriausia bus, jei atidžiai stebėsite kepančius pyragėlius – jų paviršius turi atrodyti pilnai apkepęs, tačiau viduje jie turi būti vis dar skysti.
8. Patiekite pyragėlius iš karto, dar šiltus. Galite patiekti su indeliais, kuriuose kepėte, arba atsargiai kraštus apipjovę aštriu peiliu, išversti į lėkšteles. 

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Lidl

 Šokoladiniai pyragėliai

 Šokoladiniai pyragėliai

 Šokoladiniai pyragėliai

Receptas: Marmiton

desertaspasaulio skoniaiprancūzijapyragėliaisaldumynaišokoladas
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais
kitas įrašas
Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais ryžiais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Graikinių riešutų ir datulių duona

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Itališki pyragėliai su rikotos kremu „Cannoli“

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Plikyti riestainiai

Bananiniai ledai

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškinis pieno kokteilis

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Braškių ir rabarbarų kokteilis

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Imbierinis sirupas kavai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Lazanija su jautiena

Varškės blyneliai

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Struffoli

    1 Geg ’13
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų