Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsSALDUMYNAITortai

Nekeptas vanilinis sūrio tortas

parašė Asta 21 Lie ’21
Nekeptas vanilinis sūrio tortas

Mažiau yra daugiau, – ir vėl kartoju tą niekad nemeluojančią mantrą, maišydama kremą vaniliniam sūrio tortui. Jokių įmantrių ingredientų, jokių burtų ar sunkiai suprantamų žingsnių. Viskas čia labai paprasta: klasikinis sausainių pagrindas ir vanile kvepiantis tepamojo sūrio kremas. Pusvalandis virtuvėje, kelios kantrybės valandos laukiant, kol sustings, ir – nutupdžius ant torto viršaus saldžias uogas, pats metas ragauti.

Mažiau yra daugiau, nes iš tiesų jokių prašmatnių ingredientų ir nereikia tam, kad paruoštumėte ypatingo skonio desertą. Šaukštelis šio nekepto torto tiesiog sutirpsta burnoje – kremas švelnus, lengvas, net šiek tiek gaivus. Pagardinau jį tik šlakeliu šviežiai spaustų citrinų sulčių ir pora šaukštelių „Dr. Oetker Lietuva“ Madagaskaro Burbono vanilės ekstrakto su vanilės sėklomis – švelnus aromatas kutena nosį, citrinų sultys subalansuoja kremo saldumą, o vanilės skonis tampa mažu, bet reikšmingu akcentu.

Kokį tepamąjį (kreminį) sūri naudoti sūrio tortui? Iš tiesų, šiame žingsnyje galite eksperimentuoti ir ieškoti sau gardžiausio varianto. Galbūt mėgstate riebesniu tortus, tuomet drąsiai čiupkite maskarponę. Galbūt norėtumėte, kad tortas būtų gaivesnis, tuomet maskarponę maišykite perpus su rikota ar su kremine varške. Kaip esu jau sakiusi ne kartą, aš pati nekeptiems sūrio tortams dažniausiai renkuosi tepamąjį sūrį „Philadelphia Original“. Jis kur kas liesesnis už maskaponę, turi gaivų poskonį, todėl vasariškiems tortams tinka tiesiog puikiai.

Vanilės aromatą į ruošiamus desertus įmaišyti galite įvairiais būdais – galite naudoti vanilinį cukrų, vanilės esenciją, ekstraktą, vanilės pastą ar natūralią vanilės ankštį. Kad ir kurį produktą pasirinktumėte, ieškokite natūralaus skonio ir aromato produktų. „Dr. Oetker Lietuva“ pastaruoju metu pristatė nemažai vanilei dedikuotų naujienų, pati naujausia, prekybos vietas pasiekusi tik šiandien – Madagaskaro Burbono vanilės ekstraktas su vanilės sėklomis, kuris kepiniams suteikia saldumo ir švelnaus vanilės aromato bei skonio.

Galiausiai, sutikite, mažiau yra daugiau, tačiau tortų per daug tiesiog nebūna! Ypač, jei tai nekepti sūrio tortai. Ypač, jei pagardinti šviežiomis sezoninėmis uogomis. Ypač, jei tokie paprasti ir tokie labai, labai skanūs.

Išbandykite!

Nekeptas vanilinis sūrio tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
200 g trapių (kvadratinių) sausainių
100 g tirpinto sviesto
1 arb. š. „Dr. Oetker“ Burbono vanilės ekstrakto

Kremui:
1 ½ valg. š. (11 g) želatinos miltelių
¼ stiklinės (62 g) vandens
500 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia Original“)
1 stiklinės (250 g) riebios grietinės
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 arb. š. „Dr. Oetker“ Burbono vanilės ekstrakto
½ citrinos sulčių
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)

Papuošimui:
šviežių uogų
šviežių mėtų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite torto pagrindą. Sausainius susmulkinkite iki visiškai smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu ir vanilės ekstraktu. Turite gauti lipnią masę. Tolygiai išklokite ja kepimo formos dugną, paspauskite delnais, kad suformuotumėte tvirtą pagrindą.

2. Paruoškite kremą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.
3. Kreminį sūrį, grietinę, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakite iki vientisos ir purios masės. Įmaišykite citrinų sultis. Atidėkite į šalį.
4. Grietinėlę atskirame inde išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
5. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kreminio sūrio masę, tuo pat metu kremą lėtai plakdami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau. Lengvais judesiais įmaišykite plaktą grietinėlę.
6. Paruoštą kremą supilkite ant torto pagrindo. Paviršių išlyginkite. Palaikykite šaldytuve per naktį, kol tortas pilnai sustings.

7. Prieš patiekdami, papuoškite tortą šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais, galite apiberti saujele smulkintų sausainių.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetkerlietuva

desertaigrietinėgrietinėlėkreminis sūrisnekeptas tortassaldumynaisausainiaisūrio tortastortasuogosvanilėželatina
2 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu
kitas įrašas
Šokoladiniai putėsiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosiniai sausainiai

Tiramisu II

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

Varškės pyragas su pudingu

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Keksiukai su Bananais ir Šokoladu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Braškinis pieno kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Žaliasis kokteilis su persikais

2 komentarai

Alina 10 Rgp ’21 - 12:15 pm

Labai grazu!

Reply
Asta 22 Rgp ’21 - 8:43 am

Ačiū, Alina! 🙂

Reply

Komentuoti: Alina Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22
  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (265)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (62)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (245)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (42)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (11)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų