Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

parašė Asta 2 Bir ’21
Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Jūs žinote, aš mėgstu pyragus – nesaldžius beveik tiek pat, kiek ir saldžius. Trapiame tešlos krepšelyje gali būti kas tik norite: įvairiausios daržovės, sūriai, mėsa ar žuvis. Užpylę viską kiaušinių, grietinėlės ir prieskonių plakiniu, po valandos iškepsite gražų, skanų, sotų, gardžiai kvepiantį nesaldų pyragą. Kaskart vis kitokį, o galbūt, jei atrasite patį skaniausią, tris kartus iš eilės tą patį, šypt.

Šį pyragą – su šparagais ir lašiša – aš kepiau jau prieš kurį laiką. O, kaip man jis patiko, norėčiau mokėti perteikti skonį žodžiais!

Tešlos krepšelį pagal šį receptą gaminu jau kelerius metus. Jis trapus, tačiau ne kietas, netgi pakankamai minkštas. Mėgstu jį pagardinti džiovintomis žolelėmis, kurios suteikia malonaus aromato. Šaltai rūkyta lašiša jau pati savaime yra intensyvaus skonio ir puikiai dera su švelniais šparagais. Pyrago akcentas – gabalėlis minkšto „NaTurek ISLOS“ sūrio. Savo skoniu ir tekstūra jis panašus į fetos sūrį, tačiau tikrai tinka ne tik salotoms ruošti. Įbėriau jo į įdarą, taip pat – šiek tiek sūrio užtrupinau ant iškepusio pyrago.

Ar galit pamėginti įsivaizduoti skonį? Jis puikus, kviečiu išsikepti – bus kuo tikriausias restoranas namuose!

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. druskos
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
1 valg. š. (20 g) cukraus
115 g šalto sviesto
2-3 valg. š. šalto vandens

Įdarui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūno
2 skiltelių česnako
200 g šaltai rūkytos lašišos
100 g „NaTurek ISLOS“ sūrio
3 kiaušinių
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
ryšelio šviežių krapų
100-150 g šparagų

Patiekti:
spalvotų pomidoriukų
šaltai rūkytos lašišos gabalėlių
„NaTurek ISLOS“ sūrio
citrinos gabalėlių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus, druską, žoleles ir cukrų. Suberkite kubeliais supjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausite trupinius. Įpilkite labai šalto vandens ir išminkykite minkštą tešlą.
2. Paruošta tešla išklokite 25 cm skersmens kepimo formos dugną ir sieneles. Subadykite tešlą šakute ir palaikykite šaldytuve apie 30 minučių.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
4. Paruoškite įdarą. Įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus pakepinkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės. Suberkite kapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepinkite. Tolygiai suberkite ant tešlos pagrindo.
5. Ant viršaus paskleiskite lašišos gabalėlius, trupintą sūrį.
6. Kiaušinius išplakite su grietinėle, druska, pipirais ir smulkintais krapais. Supilkite į tešlos krepšelį ant lašišos. Ant viršaus išdėliokite šparagus.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol įdaras sutvirtės ir pyragas bus iškepęs. Jei viršus ima skrusti per greitai, uždenkite pyragą lakštu folijos ir kepkite toliau.
8. Patiekite dar šiltą su pomidorais, lašišos gabalėliais, trupintu sūriu. Skanaus!

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „NaTurek“ .
#reklama #NaTurek #NaTurekIslos #GaminuNamie #RestoranasNamuose #NamuRestoranas #savencia

daržovėsgrietinėlėkiaušiniaikrapailašišanesaldus pyragaspomidoraipyragasšparagaisūristarta
2 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Brokolių ir varškės blyneliai
kitas įrašas
Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis ir rabarbarais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu

Traški saldžiarūgštė vištiena

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Virtų bulvių blynai su sūriu

Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su česnakiniu prieskoniniu sviestu

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Karšti skrebučiai su lašiša

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Įdarytos bulvės

Svogūnų pyragas

Sumuštiniai su žuvimi

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Marinatas šašlykams

2 komentarai

Simona 11 Lie ’21 - 5:34 pm

Pamiršote parašyti kepimo temperatūrą🙂

Reply
Asta 11 Lie ’21 - 10:39 pm

Simona, kepimo temperatūra parašyta trečiame recepto punkte 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų