Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

parašė Asta 2 Bir ’21
Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Jūs žinote, aš mėgstu pyragus – nesaldžius beveik tiek pat, kiek ir saldžius. Trapiame tešlos krepšelyje gali būti kas tik norite: įvairiausios daržovės, sūriai, mėsa ar žuvis. Užpylę viską kiaušinių, grietinėlės ir prieskonių plakiniu, po valandos iškepsite gražų, skanų, sotų, gardžiai kvepiantį nesaldų pyragą. Kaskart vis kitokį, o galbūt, jei atrasite patį skaniausią, tris kartus iš eilės tą patį, šypt.

Šį pyragą – su šparagais ir lašiša – aš kepiau jau prieš kurį laiką. O, kaip man jis patiko, norėčiau mokėti perteikti skonį žodžiais!

Tešlos krepšelį pagal šį receptą gaminu jau kelerius metus. Jis trapus, tačiau ne kietas, netgi pakankamai minkštas. Mėgstu jį pagardinti džiovintomis žolelėmis, kurios suteikia malonaus aromato. Šaltai rūkyta lašiša jau pati savaime yra intensyvaus skonio ir puikiai dera su švelniais šparagais. Pyrago akcentas – gabalėlis minkšto „NaTurek ISLOS“ sūrio. Savo skoniu ir tekstūra jis panašus į fetos sūrį, tačiau tikrai tinka ne tik salotoms ruošti. Įbėriau jo į įdarą, taip pat – šiek tiek sūrio užtrupinau ant iškepusio pyrago.

Ar galit pamėginti įsivaizduoti skonį? Jis puikus, kviečiu išsikepti – bus kuo tikriausias restoranas namuose!

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. druskos
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
1 valg. š. (20 g) cukraus
115 g šalto sviesto
2-3 valg. š. šalto vandens

Įdarui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūno
2 skiltelių česnako
200 g šaltai rūkytos lašišos
100 g „NaTurek ISLOS“ sūrio
3 kiaušinių
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
ryšelio šviežių krapų
100-150 g šparagų

Patiekti:
spalvotų pomidoriukų
šaltai rūkytos lašišos gabalėlių
„NaTurek ISLOS“ sūrio
citrinos gabalėlių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus, druską, žoleles ir cukrų. Suberkite kubeliais supjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausite trupinius. Įpilkite labai šalto vandens ir išminkykite minkštą tešlą.
2. Paruošta tešla išklokite 25 cm skersmens kepimo formos dugną ir sieneles. Subadykite tešlą šakute ir palaikykite šaldytuve apie 30 minučių.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
4. Paruoškite įdarą. Įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus pakepinkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės. Suberkite kapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepinkite. Tolygiai suberkite ant tešlos pagrindo.
5. Ant viršaus paskleiskite lašišos gabalėlius, trupintą sūrį.
6. Kiaušinius išplakite su grietinėle, druska, pipirais ir smulkintais krapais. Supilkite į tešlos krepšelį ant lašišos. Ant viršaus išdėliokite šparagus.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol įdaras sutvirtės ir pyragas bus iškepęs. Jei viršus ima skrusti per greitai, uždenkite pyragą lakštu folijos ir kepkite toliau.
8. Patiekite dar šiltą su pomidorais, lašišos gabalėliais, trupintu sūriu. Skanaus!

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „NaTurek“ .
#reklama #NaTurek #NaTurekIslos #GaminuNamie #RestoranasNamuose #NamuRestoranas #savencia

daržovėsgrietinėlėkiaušiniaikrapailašišanesaldus pyragaspomidoraipyragasšparagaisūristarta
2 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Brokolių ir varškės blyneliai
kitas įrašas
Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis ir rabarbarais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės...

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir...

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Plikyti riestainiai

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

Grikių dubenėliai su kiaušiniais, avokadais ir lašiša

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Kugelis | Bulvių plokštainis

Žuvies pyragas su bulvių koše

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Obuoliniai varškėčiai

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

2 komentarai

Simona 11 Lie ’21 - 5:34 pm

Pamiršote parašyti kepimo temperatūrą🙂

Reply
Asta 11 Lie ’21 - 10:39 pm

Simona, kepimo temperatūra parašyta trečiame recepto punkte 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų