Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

parašė Asta 4 Rgs ’20
Obuolių pyragas su kreminiu sūriu  ir traškiais migdoliniais trupiniais

Yra dalykų, kurie niekad nepabosta, kurių niekad nebus per daug. Dalykų, kurie vi-sa-da džiugina. Pataisykit mane, jei klystu, bet obuolių pyragai rudenį – ir laimė, ir meilė! Viskas sutelpa juose, kvepiančiuose cinamonu ir jaukiais, visad laukiančiais namais.

O jei dar su puriu kreminio sūrio sluoksneliu. Su dosniu žiupsniu cinamono, kruopščiai nutarkuota citrinos žievele. Su traškiais migdoliniais trupiniais.

Pasičepsėdami, kartais net užsimerkę iš skanumo, iki paskutinio mažo trupinėlio, – štai taip mes valgom obuolių pyragus. Atrandam akimirkas, kuriose paskendus ruduo tikrai rodosi pats gražiausiais metų laikas.

Man nuostabiai patiko mintis, užrašyta planuotėje:
„Nesielk taip, lyg gyvenimas truktų tūkstančius metų.“
Marcus Aurelius

Gražūs ir įkvepiantys žodžiai pradėti kiekvienai dienai, tiesa? Juk kiekvienas metų laikas vertas glėbio priežasčių juo džiaugtis, jį švęsti. Juk kiekviena diena gali būti verta gardžiausio obuolių pyrago!

 Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

Šį nuostabų, labai skanų pyragą gaminau su „Philadelphia Original“ kreminiu sūriu . Nesumeluosiu, būtent jis ir yra šio pyrago paslaptis, nes:

  • kreminio sūrio sluoksnis yra idealiai lygios tekstūros, švelnus, purus, minkštas ir tikrų tikriausiai tirpstantis burnoje;
  • tokiuose pyraguose man labai patinka storesnis kreminio sūrio sluoksnis, todėl naudojau visas tris pakuotes – jei tiek atrodo per daug, tikrai pakaks ir dviejų;
  • „Philadelphia Original“ yra idealaus riebumo kreminis sūris – pyragas nėra gaivus, tačiau nėra ir riebus; idealiai jaukus ir rudeniškas!

Kviečiu išsisaugoti receptą, išbandyti ir pasidalinti įspūdžiais. Ačiū!

 Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

 Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

Atsispausdinti
Porcijos: 20 gabalėlių Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 50-60 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. vanilinio cukraus
120 g sviesto, kambario temperatūros

Kreminio sūrio sluoksniui:
3 pakuočių (600 g) „Philadelphia Original“ kreminio sūrio
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
3 valg. š. (30 g) kukurūzų krakmolo
1 arb. š. vanilinio cukraus
3 kiaušinių

Obuoliams:
500 g obuolių, nuluptų ir be sėklų
½ citrinos sulčių
2 valg. š. (20 g) kukurūzų krakmolo
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato

Migdoliniams trupiniams:
½ stiklinės (70 g) miltų
1/3 stiklinės (35 g) migdolų riekučių
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
½ citrinos nutarkuotos žievelės
½ arb. š. malto cinamono
žiupsnio druskos
50 g sviesto, kambario temperatūros

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20×30 cm dydžio kepimo indą.

2. Paruoškite pagrindą. Dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, cinamoną ir vanilinį cukrų. Suberkite kubeliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir trinkite pirštais, kol neliks sausų miltų – turite gauti lipnius trupinius.
3. Suberkite tešlos trupinius į kepimo formą, paskirstykite kuo tolygiau ir paspauskite delnais. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 minučių, kol šiek tiek apkeps. Išimkite ir atidėkite į šalį.

4. Kol pagrindas kepa, paruoškite kreminio sūrio sluoksnį. Į plaktuvo indą sudėkite kreminį sūrį, cukrų, kukurūzų krakmolą ir vanilinį cukrų. Lėtu greičiu (geriausia – plokščiu antgaliu), kad į kremą neįplaktumėte pernelyg daug oro, išplakite produktus iki vientisos masės.
5. Po vieną įmuškite kiaušinius ir lėtai išplakite, kol visiškai įsimaišys į kremą. Atidėkite į šalį.

6. Paruoškite obuolius. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su citrinų sultimis, kukurūzų krakmolu, cinamonu ir muskatu. Atidėkite į šalį.

7. Paruoškite migdolinius trupinius. Dubenyje sumaišykite miltus, smulkintas migdolų riekutes, cukrų, citrinos žieveles, cinamoną ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius.

8. Iškepkite. Ant apkepto pyrago pagrindo tolygiai supilkite kreminio sūrio sluoksnį. Ant viršaus tolygiai paskleiskite obuolius, o ant jų – migdolinius trupinius.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol pyragas sutvirtės, gražiai apskrus ir bus iškepęs.
10. Skaniausias šis pyragas šaltas, todėl visiškai atvėsinkite, tuomet perkelkite į šaldytuvą ir bent porą valandų atšaldykite. Pjaustykite kvadratėliais ir ragaukite.
11. Pyrago kvadratėlius galite laikyti šaldytuve, sandariai uždarytame indelyje, iki 4-5 dienų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva

 Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

cinamonascitrinosdesertaskepiniaikreminis sūriskukurūzų krakmolasmigdolaimuskatasobuoliaiphiladelphiapyragasrudasis cukrussaldumynaivanilė
6 komentarai
27
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)
kitas įrašas
Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Naminių ledų suvožtiniai su braškėmis

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Didelis sausainis

Juodai balti brownie kvadratėliai

Saldus vyniotini su varške

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

Takai su plėšyta vištiena

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Moliūgų kava

REKLAMA

SALDUMYNAI

Vyšnių „cobbler“

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Varškės pyragas „Gintarėlis”

Šokoladinis pyragas

Kapučino sausainiai

Apelsininis keksas su rabarbarais ir ispaninio šalavijo (chia)...

6 komentarai

Agnė 6 Rgs ’20 - 5:05 am

Įkaitintoje orkaitėje kepti…🤔
Kiek laipsnių įkaitintoje orkaitėje,jei ne paslaptis?

Reply
Asta 6 Rgs ’20 - 7:44 pm

Agne, tikrai ne paslaptis 🙂 Pats pirmas recepto punktas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20×30 cm dydžio kepimo indą.

Reply
Jolita 7 Rgs ’20 - 1:54 pm

Labai skanus pyragas. Rekomenduoju pasigaminti.

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:38 pm

Jolita, gera girdėti, kad patiko, ačiū! 🙂

Reply
Gabrielė 6 Lap ’20 - 6:32 pm

Turiu klausimą – ar kukurūzų krakmoloas yra būtinas arba galbūt jį įmanoma kuo nors pakeisti?:) Jo visiškai nenaudoju niekur ir nesinori papildomai pirkti, kadangi pardavinėjamas didelėmis pakuotėmis:D

Reply
Asta 6 Lap ’20 - 11:01 pm

Gabriele, galite pakeisti tiesiog paprastais šviesiais kvietiniais miltais 🙂

Reply

Komentuoti: Jolita Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų