Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEŽuvis

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

parašė Asta 14 Lie ’20
Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Tobula pora! Ar žinot, apie ką aš? Apie bulves ir… silkę!

Yra dalykų, kurių per daugiau nei dešimt tinklaraščio rašymo metų čia taip ir neišplepėjau – pavyzdžiui, to, kaip mėgstu silkę, jūs tikriausiai nežinot. O žodis „mėgstu“ čia net ne tas, kuris tiktų geriausiai, – aš ją LABIAU nei mėgstu! Tiesa, dažniausiai silkę ruošiu labai paprastai; gal todėl ne kartą praleidau progą pasidalinti puikiais receptais. Šiandien progos tikrai nepraleisiu – nors receptas paprastas, bet fantastiškai gardus!

Iki traškumo apskrudusios tobulai minkštos bulvės. Lėtai tirpstantis gabalėlis sviesto, gausiai pagardintas druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Švelniai aštrus grietinės ir garstyčių padažas. Keli dosnūs silkės gabalėliai. Ir daug, daug šviežių žalumynų.

Visa tai – vienoje skonių pilnoje lėkštėje. Jei ir jūs mėgstate silkę (ir bulves, žinoma, bulves!), suprasite mane labai gerai, – dalintis nenorėčiau, šypt. Bet mielai dalinuosi recepto idėja – ką manot jūs apie tokią pietų ar vakarienės lėkštę? Ar jums patiktų? Ar mėgstat silkę?

Nors aš šįkart gaminau orkaitėje, kol už lango šėlsta vasara – tokias bulves drąsiai galite kepti žarijose, įvyniotas į foliją. Kepimo laiką tuomet reikėtų stebėti individualiai, kadangi jis priklausys ne tik nuo bulvių dydžio, bet ir nuo žarijų kaitros.

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 2 val.

INGREDIENTAI

4 didelių bulvių

Grietinės-garstyčių padažui:
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinės
2 valg. š. „Dižono“ garstyčių
ryšelio laiškinių česnakų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Įdarui:
4 arb. š. sviesto
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
170 g atlantinių silkių filė
½ raudonojo svogūno
smulkintų šviežių žalumynų (svogūnų laiškų, laiškinių česnakų, petražolių, krapų kt.), daigų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
2. Bulves gerai nuplaukite, nušveiskite, bet palikite su odelėmis. Bulvių viršuje aštriu peiliu padarykite dvi negilias (apie 0,5 cm gylio) stačiu kampu susikertančias įpjovas (pliuso/kryžiaus forma).
3. Dėkite bulves į įkaitintą orkaitę ant grotelių, viršutinėje orkaitės dalyje, ir kepkite 1-2 valandas, priklausomai nuo bulvių dydžio, kol jos bus visiškai minkštos viduje, o išorėje – apskrudusios iki traškios plutelės.
4. Iškepusias, minkštas bulves išimkite iš orkaitės ant lentelės, ir aštriu peiliu pagilinkite įpjovas – įpjaukite beveik per visą bulvę, kad pirštais ją paspaudus iš kraštų, bulvė „atsidarytų“ ir susiformuotų „šulinėlis“ įdarui.
5. „Atidarytas“ bulves dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių, kad iš bulvių išgaruotų šiek tiek perteklinės drėgmės ir jos taptų dar minkštesnės bei puresnės.
6. Kol kepa, paruoškite padažą: sumaišykite grietinę, garstyčias, smulkintus laiškinius česnakus, druską ir pipirus.
7. Išėmę apskrudusias, traškias bulves iš orkaitės, nedelsiant pripildykite jas įdaro: dėkite po gabalėlį sviesto, pagardinkite druska ir grūstais juodaisiais pipirais, ant viršaus dėkite po šaukštą grietinės ir garstyčių padažo, tuomet – po 2-3 gabalėlius silkės. Apiberkite smulkiai kapotu raudonuoju svogūnu, papuoškite smulkintais žalumynais, daigais.
8. Patiekite nedelsiant, su šviežiomis salotomis ir likusiu grietinės-garstyčių padažu. Skanaus!

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

bulvėsdaigaigarstyčiosgrietinėsilkėsultenėssvogūnaižalumynai
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais
kitas įrašas
Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Karamelinė granola

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų...

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių blynai su sūriu

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų