Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiaiSumuštiniai

Pusryčių duoniukai su rikota

parašė Asta 13 Geg ’24
Pusryčių duoniukai su rikota

Vieną dieną prieš mėnesį ar du blaškiausi parduotuvėje. Akių neatitraukdama nuo rankoje laikomo produktų sąrašo, skubėjau juos visus susirinkti į pirkinių krepšelį, kai daržovių skyriuje kone kaktomuša susidūriau su miela pažįstama.

Pasilabinom ir spontaniškai paklausiau: „ką skanaus šiandien perkat?“. Ji, nė akimirkai nesuabejojusi, greitu judesiu iš savo pirkinių krepšelio išėmė pakuotę duoniukų: „Asta, jei dar šitų neragavot, būtinai paragaukit, aš galėčiau visus vienu prisėdimu suvalgyti, kokie skanūs!”.

Tai štai kaip veikia influencinimas realiam pasaulyje, šypt, – nuėjau duoniukų kryptimi, nusipirkau, paragavau ir supratau, kad tai buvo visiška tiesa. Jie – TOBULI.

Ir sutapk tu man taip, kad po kelių savaičių man parašė tų pačių duoniukų atstovai – paklausė, ar norėčiau pristatyti jų naujieną. Gal juokaujat? TAIP!!


Kaip tąkart man sakė mano pažįstama, taip dabar jums sakau aš – nerealiai skanūs duoniukai, NEREALIAI! Ieškokit dailiose dėžutėse, su „Selga“ pavadinimu. Ligi šiol buvusius du skonius (su sėklomis ir su sėklomis, česnakais bei aitriosiomis paprikomis) papildė trečiasis – su sėklomis ir čiobreliais. Aš, norėdama parodyti, kaip skaniai juos galima triaukšti, sudėliojau trijų skonių sumuštinius.

Nors šiaip, teisybės dėlei, jie labai gardūs ir vieni. Dar galite juos ragauti su humusu, valgyti prie sriubos, įtraškinti į salotas, mirkyti į visokius padažus bei pagardus.

Bet grįžkime kol kas prie sumuštinių. Ar kada mėginote juos tepti ne ant duonos, o ant duoniukų? Pabandykit – labai skanu, labai trašku!

Siūlau prisiminti paprastus, bet išties puikius derinius. Kurie jums skamba gardžiausiai? Su rikota, lašiša ir minkštai virtais kiaušiniais? Su rikota, pesto, avokadais ir skrudintomis moliūgų sėklomis? O gal su rikota, braškėmis, klevų sirupu ir pistacijų riešutais?

Neskubėkit rinktis vieno – paragaukit visų trijų. Gardžiam pusryčių asorti paruošti pakaks penkiolikos minučių, o rytas akimirksniu prisipildys skonių, spalvų ir gardaus traškesio!

Pusryčių duoniukai su rikota

Atsispausdinti
Porcijos: 15 min.

INGREDIENTAI

Su lašiša:
rikotos sūrio
minkštai virtų kiaušinių
šaltai rūkytos (ar sūdytos) lašišos
smulkintų laiškinių česnakų

Su avokadais:
rikotos sūrio
pesto padažo
gerai sunokusio avokado
druskos, pipirų
skrudintų moliūgų sėklų

Su braškėmis:
rikotos sūrio
braškių
klevų sirupo
smulkintų pistacijų

„Selga“ duoniukų

GAMINIMO EIGA

1. Duoniukus dosniai aptepkite rikotos sūriu ir pagardinkite norimais priedais.
2. Su lašiša: ant rikotos sūrio išdėliokite riekelėmis supjaustytus minkštai virtus kiaušinius (dedu į verdantį vandenį ir verdu 6-7 minutes, priklausomai nuo kiaušinių dydžio). Ant viršaus dėkite gabalėlį lašišos, apiberkite smulkintais laiškiniais česnakais.
3. Su avokadais: rikotos sūrį aptepkite pesto padažu, ant viršaus dėkite riekelėmis pjaustytą avokadą. Pagardinkite druska, pipirais. Užberkite saujelę skrudintų moliūgų sėklų.
4. Su braškėmis: ant rikotos išdėliokite plonais griežinėliais supjaustytas braškes. Apšlakstykite klevų sirupu, užberkite truputį smulkintų pistacijų riešutų.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Selga Lietuva“.
#reklama #selgalietuva

avokadaibraškėsduoniukaikiaušiniaiklevų sirupaslaiškiniai česnakailašišamoliūgų sėklospestopistacijospusryčiairikotasumuštiniai
1 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su keptais batatais ir vištiena
kitas įrašas
Jogurtinės spurgytės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena

Belgiški pusryčių vafliai

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis...

Tortas „Boružė”

Ananasų ir bananų duona su kariu

Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu

Minkštas cukinijų pyragas su varške ir trupiniais

Varškės sausainiai

1 komentaras

Jori 13 Geg ’24 - 10:48 am

Taip, šitie Selgos duoniukai nuostabūs – radau netikėtai dar žiemą tolimoje parduotuvės lentynoje 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų