Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Juodosios arbatos keksas su medumi

parašė Asta 27 Geg ’23
Juodosios arbatos keksas su medumi

Labas rytas iš mūsų saulėto namelio, kur pusryčiai kas rytą valgomi vėlai, lėtai ir kaskart vis kitaip. Turim čia ir nedidukę orkaitę, tad spėkit, – spinteles jau spėjau pripildyti kepimo formelių, šypt. Nes o kodėl gi pusryčiams neiškepus kekso, tiesa?

Pagardintas juodąja arbata ir medumi, šis keksas tiesiog sukurtas lepūniškiems pusryčiams. Minkštas, drėgnas, pilnas sodraus skonio ir kvepiantis medumi.

Saldžiam aromatui įsisukus tarp pušų viršūnių, pjaustėme jį riekelėmis, aptepėme rikotos sūriu, bėrėme dosnią saują šilauogių ir apšlakstėme agavų sirupu (tiktų ir medus, ir klevų sirupas). Užkaičiau pilną puodą vandens – užsiplikėm po puodelį klasikinės „Lipton“ juodosios arbatos, tokios pačios, kurios įmaišiau ir į kekso tešlą. „Sip back and relax“, buvo parašyta ant mano arbatos pakelio, o aš šypsojausi: nieko kito ir neketinu daryti šitą ilgą savaitgalį.

Prisiekiu, šitaip pusryčiauti galėčiau kasdien. Saldžiai, truputį tingiai ir labai jaukiai.

Laimė gyvena smulkmenose, ir kiekvienoje dienoje jų tiek daug. Keksas, arbata, saulė, ežero tyvuliavimas – maži ir paprasti dalykai, bet jei tik akimirkai sustabdom save visais jais pasidžiaugt, o ne prabėgam pro šalį tekini, – gyvenimas tampa dar gražesnis.

Kartais tikrai labai svarbu sau priminti neskubėti gyventi. Nebėgti paviršiumi. Nes, na, žinot… sip back and relax.

Esu dėkinga, laiminga ir… ir labai noriu, kad šį gardų, aromatingą keksą išsikeptumėt ir jūs! Ką manot?

Skanaus savaitgalio!

Juodosios arbatos keksas su medumi

Atsispausdinti
Porcijos: 11x25 cm Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 50-55 min.

INGREDIENTAI

Keksui:
½ stiklinės (125 ml) pieno
2 pakelių „Lipton“ juodosios arbatos

150 g tirpinto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
¼ stiklinės (80 g) medaus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 didelių kiaušinių
2 stiklinių (280 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
2 pakelių „Lipton“ juodosios arbatos
1 citrinos nutarkuotos žievelės

Patiekti:
rikotos sūrio
šilauogių
agavų sirupo (arba klevų sirupo, arba medaus)
nutarkuotų citrinos žievelių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite keksą. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios)*. Kepimo formelę (11×25 cm) išklokite kepimo popieriumi.
2. Du juodosios arbatos pakelius užplikykite karštu pienu. Išmaišykite ir atidėkite į šalį pusvalandžiui.
3. Tirpintą sviestą išplakite su cukrumi, medumi ir vanilės ekstraktu. Po vieną įmuškite ir įplakite kiaušinius. Iš pieno išimkite arbatos pakelius (gerai juos nuspauskite) ir pieną supilkite į plakinį. Dar kartą išplakite.
4. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Du arbatos pakelius praplėškite ir į tešlą suberkite arbatžoles. Išmaišykite vidutinio tirštumo tešlą. Neplakite ir nepermaišykite.
5. Galiausiai įmaišykite nutarkuotas citrinos žieveles.
6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 min., kol keksas gražiai iškils ir taps gražiai rusvos spalvos. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkišus ir ištraukus jį iš kekso centro, pagaliukas turi būti švarus.
7. Keksą šiek tiek atvėsinkite, tuomet pjaustykite riekelėmis.
8. Patiekite riekeles aptepę rikotos sūriu, užbėrę šilauogių, apšlakstę agavų sirupu ir užbėrę truputį tarkuotų citrinos žievelių.

* mūsų namelyje ant ratų yra dujinė orkaitė, kurioje temperatūra žymima mistiniais skaičiais nuo ¼ iki 9. Kiek man pavyko atrasti, 170-180 °C temperatūrą atitinka tarpelis tarp 6 ir 7.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lipton“.
#reklama @lipton #PradėkiteDienąSuLipton

arbatacitrinosdesertasjuodoji arbatakeksaskepiniaimeduspienasrikotasaldumynaišilauogėsvanilė
6 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu
kitas įrašas
Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės ir obuolių plokštainis

Citrininis-kokosinis tortas su avietėmis

Itališkos plikytos tešlos spurgytės „Zeppole“

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Šokoladainis (brownie) su riešutais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais ir avietėmis

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu...

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

6 komentarai

Laima 30 Geg ’23 - 11:13 am

Jis yra keksas, ar labiau desertinė duonelė?

Reply
Asta 30 Geg ’23 - 12:13 pm

Sveiki, Laima, tiesą sakant, nelabai žinau, o koks būtent skirtumas yra tarp kekso ir desertinės duonelės? Pavyzdžiui, vadinamoji bananų duona – juk iš tiesų yra keksas 🙂 Aš būtent šį kepinį vadinu keksu, nes jis saldus, minkštas, purus 🙂

Reply
Laima 31 Geg ’23 - 10:01 am

Keksas saldus ir skanus valgyti be priedų (ne su išlyga „man skanu”, bet iš esmės skirtas valgyti be priedų – pakankamai drėgnas, saldus). Jeigu panašu į bananų duoną, tuomet labiau desertinė duona gal. Aš išmėginti receptą noriu bet kuriuo atveju, tiesiog norisi numanyti, ko tikėtis.

Reply
Asta 31 Geg ’23 - 10:03 am

Laima, sakyčiau, kad šis skanus ir vienas (mes valgėme ir vieną), bet su priedais – dar skanesnis 🙂

Reply
Vaida 30 Geg ’23 - 1:37 pm

Sveiki, Asta, o arbatžolės sudėti tas, kur jau buvo išmirkintos piene, ar naujas nemirkytas? Nes nėra aišku. Dėkoju

Reply
Asta 30 Geg ’23 - 1:39 pm

Sveiki, Vaida, į tešlą įmaišomos naujos (sausos) arbatžolės 🙂 Ingredientų sąraše taip pat įrašyti keturi pakeliai (du kartus po du: du išmirkymui ir du įmaišymui) 🙂 Skanaus kekso!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų