Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsKARŠTIEJI PATIEKALAIMiltiniai patiekalaiPyragėliaiSALDUMYNAIVarškės patiekalai

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

parašė Asta 19 Rgs ’09
Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Skonis: 10/10. Na, žiūrint į nuotraukas, manau, sunku būtų įvertinti dešimtuku 😀 Bet tiesa ta, kad šiuos čeburėkiukus nufotografuoti nėra lengva – jie tiesiog nyksta akyse. Ir šiaip, nėra patys patys fotogeniškiausi.. Bet, nepaisant visko, visiems rekomenduočiau pabandyti – aš pati iš pradžių buvau nusiteikusi gal trupučiuką skeptiškai, o pasirodo, kad tai tikrai fantastiškai skanus užkandis, o gal kartais net ir pagrindinis patiekalas saldomanams 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti. Ir vėl vien todėl, kad begalės laiko ir kantrybės reikia tiems tarkavimams, kočiojimams, „lipdymams”.. Bet verta, oi, kaip verta 🙂

Kur radau? Iš draugo lūpų man į ausį… 😀

Mini saldūs čeburėkai su obuoliais

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 50 nedidelių čeburekų Paruošimo laikas: 1 val. 15 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

4 pakeliai (800 g) varškės
2 kiaušiniai
2 arb.š. kepimo miltelių arba sodos
1 indelis (450 g) grietinės
miltų tiek, kad tešla būtų kočiojama, bet pakankamai minkšta
žiupsnelis druskos

obuolių, cinamono

GAMINIMO EIGA

Varškę gerai ištrinti su kiaušiniais, sudėti grietinę ir kepimo miltelius (arba sodą), mažą žiupsnelį druskos ir gerai išmaišyti. Berti miltų, maišyti. Kai maišyti bus nebeįmanoma, pradėti minkyti. Miltų berti tiek, kad būtų galima kočioti, bet nepadauginti – tešla neturi būti labai kieta. Iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus, su apvaliu maždaug 12 cm. skersmens indeliu išspausti apskritimus. Į kiekvieno tešlos apskritimo centrą dėti po šaukštą tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu. Perlenkti pusiau, kraštus sulipinti ir apspaudyti šakute. Suformuotus čeburekus apkepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje. Aliejaus keptuvėje neturi būti labai daug; čeburekai kepami, o ne verdami.
Skanaus!

cinamonasgrietinėobuoliaipyragėliaivarškė
5 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trinta vaisių sriuba su vištiena
kitas įrašas
Lavašo suktinukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado...

Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Migdolų tarta su spanguolių džemu

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cinamonu

Sūrio – brownie tortas

Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

Tortas „Juodasis Miškas”

Portugališki pyragėliai „Pastéis de Nata“

Drėgnas šokoladinis pyragas (Brownie)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

Pernakt brinkinta avižinė košė su šilauogėmis

Sodos duona su rozmarinais

Moliūginė avižinė košė

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Traški saldžiarūgštė vištiena

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

5 komentarai

sandra 11 Sau ’11 - 3:01 pm

Sveiki,
labai labai susidomejau 🙂 Bet iskilo toks klausimas, o cukraus nereikia???

Reply
Asta 11 Sau ’11 - 3:53 pm

Ne, Sandra, tikrai nereikia 🙂 Tik varškę čia būtina rinktis pagal skonį, o ne pagal, pavyzdžiui, kainą, nes ji čia – skonį lemiantis produktas 🙂

Reply
sandra 12 Sau ’11 - 10:46 am

Supratau 😉
Reiks savaitgali isbandyti 🙂

Reply
Asta 16 Sau ’11 - 1:08 am

Tikiuosi, kad patiko ir buvo skanūs 🙂

Reply
Marija 22 Spa ’20 - 11:40 am

Sveiki, o gal bandėte kepti orkaitėje, tarkim prieš tai aptepus alijumi ar ghee sviestu?

Reply

Komentuoti: sandra Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų