Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsKARŠTIEJI PATIEKALAIMiltiniai patiekalaiPyragėliaiSALDUMYNAIVarškės patiekalai

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

parašė Asta 19 Rgs ’09
Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Skonis: 10/10. Na, žiūrint į nuotraukas, manau, sunku būtų įvertinti dešimtuku 😀 Bet tiesa ta, kad šiuos čeburėkiukus nufotografuoti nėra lengva – jie tiesiog nyksta akyse. Ir šiaip, nėra patys patys fotogeniškiausi.. Bet, nepaisant visko, visiems rekomenduočiau pabandyti – aš pati iš pradžių buvau nusiteikusi gal trupučiuką skeptiškai, o pasirodo, kad tai tikrai fantastiškai skanus užkandis, o gal kartais net ir pagrindinis patiekalas saldomanams 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti. Ir vėl vien todėl, kad begalės laiko ir kantrybės reikia tiems tarkavimams, kočiojimams, „lipdymams”.. Bet verta, oi, kaip verta 🙂

Kur radau? Iš draugo lūpų man į ausį… 😀

Mini saldūs čeburėkai su obuoliais

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 50 nedidelių čeburekų Paruošimo laikas: 1 val. 15 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

4 pakeliai (800 g) varškės
2 kiaušiniai
2 arb.š. kepimo miltelių arba sodos
1 indelis (450 g) grietinės
miltų tiek, kad tešla būtų kočiojama, bet pakankamai minkšta
žiupsnelis druskos

obuolių, cinamono

GAMINIMO EIGA

Varškę gerai ištrinti su kiaušiniais, sudėti grietinę ir kepimo miltelius (arba sodą), mažą žiupsnelį druskos ir gerai išmaišyti. Berti miltų, maišyti. Kai maišyti bus nebeįmanoma, pradėti minkyti. Miltų berti tiek, kad būtų galima kočioti, bet nepadauginti – tešla neturi būti labai kieta. Iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus, su apvaliu maždaug 12 cm. skersmens indeliu išspausti apskritimus. Į kiekvieno tešlos apskritimo centrą dėti po šaukštą tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu. Perlenkti pusiau, kraštus sulipinti ir apspaudyti šakute. Suformuotus čeburekus apkepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje. Aliejaus keptuvėje neturi būti labai daug; čeburekai kepami, o ne verdami.
Skanaus!

cinamonasgrietinėobuoliaipyragėliaivarškė
5 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trinta vaisių sriuba su vištiena
kitas įrašas
Lavašo suktinukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Špinatų ir rikotos pyragas

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Citrininiai biscotti su aguonomis

Bananiniai ledai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių keksiukai

Takai su kepta kiauliena

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Kietojo sūrio krekeriai su rozmarinais | Užkandžių padėklas

Sveikuoliški krekeriai

Bulvių keksiukai su daržovėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bananinis varškės apkepas

Rizotas su brokoliais

Azijietiški Teriyaki BBQ makaronai su vištiena ir daržovėmis

Žiedinių kopūstų blyneliai

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Varškės blyneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Mokyklos užkandžių dėžutės | 4 idėjos

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

5 komentarai

sandra 11 Sau ’11 - 3:01 pm

Sveiki,
labai labai susidomejau 🙂 Bet iskilo toks klausimas, o cukraus nereikia???

Reply
Asta 11 Sau ’11 - 3:53 pm

Ne, Sandra, tikrai nereikia 🙂 Tik varškę čia būtina rinktis pagal skonį, o ne pagal, pavyzdžiui, kainą, nes ji čia – skonį lemiantis produktas 🙂

Reply
sandra 12 Sau ’11 - 10:46 am

Supratau 😉
Reiks savaitgali isbandyti 🙂

Reply
Asta 16 Sau ’11 - 1:08 am

Tikiuosi, kad patiko ir buvo skanūs 🙂

Reply
Marija 22 Spa ’20 - 11:40 am

Sveiki, o gal bandėte kepti orkaitėje, tarkim prieš tai aptepus alijumi ar ghee sviestu?

Reply

Komentuoti: sandra Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

    4 Rgs ’20
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų