Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsBlynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAISALDUMYNAI

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

parašė Asta 25 Vas ’20
Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Mano šeimos vyrai jau beveik mane įtikino – nėra netinkamos progos blynams. Tiksliau, tos progos nė nereikia. Blynai sekmadienio pusryčiams? Būtinai! Blynai pirmadienio (arba antradienio, trečiadienio, nesvarbu-kelintadienio) vakarienei? Puiku! Blynai per Užgavėnes? O ar gi galėtų būti kitaip!

Šįkart blynai ne tiesiog blynai – šįkart jie be kviečių. Galbūt to dar nespėjo išduoti tinklaraštis, bet jau kurį laiką mano mityba pamažu keičiasi, tampa įvairesnė, o tuo tarpu aš pati nenustoju stebėtis (ir džiaugtis), kiek daug dar visko nežinojau ir kiek daug visko galiu atrasti dabar! Galėčiau apie šiuos pokyčius papasakoti istoriją, bet gal šiek tiek vėliau; kai kelio atkarpa, kurią būsiu nužingsniavus, bus ilgesnė.

Šiaip ar taip, mityba be glitimo jau seniai nebereiškia skurdesnės mitybos – tai tik kvietimas eksperimentuoti, atrasti naujų skonių ir kaskart save maloniai nustebinti. Jei seniau iškepti blynų be glitimo galėjo atrodyti tikras iššūkis, šiomis dienomis tas iššūkis yra tik mūsų pačių įprotis rinktis senus, pažįstamus, patogius sprendimus. O iš tiesų – viskas yra įmanoma!

Skanūs, plonyčiai, lengvi, burnoje sutirpstantys lietiniai blynai be glitimo? Žinoma, štai ir jie, prašom! Nuostabūs!

Be glitimo. Be pieno produktų. Be pridėtinio cukraus. Su natūraliai saldžiu įdaru.

Tikiuosi, kad jau nekantraujate išbandyti? Pirmyn! Dar keletas mažų patarimų, kad nepraleistume nieko svarbaus, ir bus pats metas rištis prijuostę!

 Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

MAŽI PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

KOKIE MILTAI TINKAMIAUSI BLYNAMS BE GLITIMO? Ryžių, kukurūzų, grikių, avižų, tapijokos, sorgų, tefu, avinžirnių miltai. Riešutų miltai – pavyzdžiui, migdolų, kokosų – suteikia malonią tekstūrą ir skonį, bet yra pakankamai sunkūs, gerai sugeria drėgmę, todėl juos reikėtų naudoti saikingai; padauginus blyneliai bus ir birūs, ir sprangūs.

KUO SKIRIASI BEGLITIMIAI MILTAI? Savo tekstūra neutraliausi yra kruopų miltai – ryžių, grikių, avižiniai, taip pat – avinžirnių. Riešutiniai miltai (migdolų, kokosų) yra daug sunkesni, kepiniams suteikiantys ryškesnę tekstūrą, o tuo pačiu – birumo. Kokosų miltus reikėtų naudoti ypač atsargiai, nes jie ypatingai gerai sugeria drėgmę, todėl kepiniai gali pavykti birūs, sprangūs ir sausi. Daugiausiai rišančių savybių turi krakmolai: tapijokos, bulvių, kukurūzų.

AR MAIŠYTI MILTUS GERIAU NEI RINKTIS VIENĄ JŲ RŪŠĮ? Visi miltai pasižymi skirtingomis savybėmis – vieni turi daugiau rišančiųjų savybių, kas svarbu kepiniams, kiti – lengvumo, kas reikalinga norint išlaikyti kepinio lengvumą ir purumą, o treti – sunkumo, kas suteikia beglitimiam kepiniui malonios tekstūros ir svorio. Be viso to, skirtingi miltai pasižymi ir skirtingomis skoninėmis savybėmis. Baltų ryžių miltai bus pakankamai neutralaus skonio, tuo tarpu grikių – ne tik kur kas intensyvesnio skonio ir aromato, bet ir kur kas tamsesnės spalvos. Dėl visų šių priežasčių, manau, kad taip; verta eksperimentuoti ir atrasti tą skirtingų miltų rūšių derinį, kuris bus geriausias skonio, aromato, tekstūros ir išvaizdos prasme. Miltų „formulė“ šiems lietiniams blyneliams jau yra atrasta ir užrašyta recepte žemiau – išbandykite!

KODĖL VERTA LEISTI TEŠLAI PAILSĖTI PRIEŠ KEPANT BLYNUS? Kol tešla ilsisi, ji bręsta. Miltai pamažu sugeria skystus ingredientus, išbrinksta, tešla tampa tolygesnė, vientisesnė ir paklusnesnė. Blynai kepa gražiau, tolygiai, juos lengviau apversti.

AR GALIMA NAUDOTI ĮPRASTĄ KARVĖS PIENĄ? Žinoma, galite naudoti tiek bet kokį augalinės kilmės pieną, tiek įprastą karvės pieną.

KAIP GRAŽIAI APVERSTI LIETINIUS BLYNUS? Mestelėjus juos iš keptuvės į viršų, jei turite įgūdžių (arba stebuklingų galių). Pirštų galais sučiupus už blyno krašto, jei nekyla panika dėl to, kad rankomis liečiate maistą. Arba su plona plačia mentele, kurią lengvai pakišite po apkepusiu blynu ir greitu judesiu apversite ant antros pusės.

VIRŠ KOKIOS TEMPERATŪROS KEPTI? Kepimo temperatūrą pasirinkti svarbu – tik tada, kai lietiniai keps pakankamai lėtai, spės sutvirtėti, juos bus lengva gražiai apversti. Todėl kepkite juos virš vidutinės ugnies (jokiu būdu ne virš didelės) ir nesijaudinkite, jei pirmi pora blynų nepavyks tobulai.

 Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 12-13 lietinių blynų Paruošimo laikas: 20 min. + 30-60 min. brinkinimas

INGREDIENTAI

Lietiniams blynams:
¾ stiklinės (120 g) ryžių miltų
¼ stiklinės (25 g) avinžirnių miltų
¼ stiklinės (25 g) migdolų miltų
1 ¾ stiklinės (435 ml) migdolų pieno
3 kiaušinių
¼ stiklinės (52 g) kokosų aliejaus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio cinamono (nebūtinai)
½ arb. š. druskos

kokosų aliejaus kepimui

Įdarui:
3 didelių obuolių
2 bananų
4 valg. š. migdolų pieno
1 valg. š. citrinų sulčių
1 arb. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. malto cinamono

Patiekti:
datulių sirupo
mėgstamų uogų
šviežių mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blynų tešlą. Visus lietinių blynų tešlai skirtus ingredientus sudėkite į plaktuvą ir išplakite iki visiškai vientisos masės, kol neliks gumuliukų. Jei tešloje gumuliukų vis tik lieka, galite perkošti per smulkų sietelį. Jei matote, kad tešla per tiršta, galite praskiesti įpylę šiek tiek vandens.
2. Paruoštai tešlai leiskite 30-60 min. pailsėti. Tuomet prieš kepdami išplakite dar kartą.
3. Iškepkite lietinius blynus. Kokosų aliejumi ištepkite virš vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę. Pilkite ketvirtadalį puodelio (arba vidutinio dydžio samtį) tešlos į keptuvę. Nedelsdami kilstelėkite keptuvę ir sukdami ratu pavartykite taip, kad tešla pasiskirstytų per visą keptuvės paviršių.
4. Kepkite porą minučių, kol imsite matyti kylančius burbuliukus. Tuomet atsargiai apverskite ir apkepkite antrą pusę.
5. Iškepusį lietinį išimkite į lėkštę ir laikykite uždengtą dangčiu, kol kepsite kitus lietinius, kol neprarastų drėgmės ir minkštumo.
6. Paruoškite įdarą. Obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais, bananus – riekelėmis. Visus įdarui skirtus ingredientus sudėkite į virš vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę ir maišydami pakaitinkite kelias minutes, kol vaisiai suminkštės, o įdaras – sutirštės.
7. Patiekite. Ant kiekvieno lietinio blyno dėkite po porą šaukštų įdaro ir susukite į ritinėlį. Perkelkite į lėkštę ir patiekite su mėgstamais priedais: galite apšlakstyti datulių sirupu, apiberti uogomis ir papuošti šviežių mėtų lapeliais.


Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.


 Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

avinžirnių miltaibananaibe glitimoblynaicinamonascitrinosdatulių sirupasdesertaskokosų aliejuslietiniaimėtosmigdolų miltaimigdolų pienasobuoliaipusryčiairyžių miltaiuogosvanilė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu
kitas įrašas
Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Blynų tortas su šokoladu

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir...

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Tiramisu sūrio tortas

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Naminiai makaronai su marinara padažu

Tešloje keptas vištienos pyragas

Špinatų sriuba su virtinukais

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Žaliasis avokadų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Braškinis pieno kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų