Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

GĖRIMAIŠaltieji gėrimai

Šalta juodoji arbata su persikais

parašė Asta 27 Lie ’14
Šalta juodoji arbata su persikais

Karšta. Beveik tropikai. Darbą iškeitus į ežerą ar jūrą, būtų tobula vasara. Nors ir dabar negaliu skųstis – ypač aš, nuolat svajojanti apie šilumą ir saulę ištisus metus. Tik štai mintis rišliai dėlioti truputį sunku. Ir apskritai, ar prie kompiuterio tokiu oru reikia sėdėti?! Ne, tikrai ne. Marš į lauką. Prie jūros, ežerų, į pievas ir miškus. Maudytis, degintis ar pagulinėti ant žolės medžio pavėsyje.

O kad neperkaistumėte, susimaišykit ąsotį šaltos arbatos. Gaivinančios, skanios, idealios karštą vasaros dieną.

Šalta juodoji arbata su persikais (3)

Skonis: 10/10. Šalta juodoji arbata su persikais yra maloniai saldi, tačiau gaivinanti. Jei mėgstame mažiau saldžius gėrimus, dalį persikų sulčių pakeiskite didesniu citrinų sulčių arba vandens kiekiu.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Šalta juodoji arbata su persikais (2)

Šalta juodoji arbata su persikais

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 stiklinės Paruošimo laikas: 15 min. + arbatos vėsinimas

INGREDIENTAI

3 puodeliai (750 ml) vandens
4 pakeliai juodos arbatos
¼ puodelio (50 g) rudojo cukraus
1 puodelis (250 ml) natūralių persikų sulčių
½ puodelio (125 ml) citrinos sulčių
ledo kubeliai

2 persikai
1 citrina
šviežių mėtų lapeliai

GAMINIMO EIGA

1. Vandenį užvirkite ir užpilkite juo penkis pakelius juodos arbatos.
2. Suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.
3. Palaukite apie 10 minučių, tuomet arbatos pakelius išimkite.
4. Supilkite citrinos sultis, persikų sultis ir išmaišykite. Palikite, kol visiškai atvės.
5. Į šaltą arbatą įmaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, riekelėmis pjaustytą citriną ir šviežių mėtų lapelius.
6. Suberkite ledo kubelius, išmaišykite ir patiekite nedelsiant. Skanaus!

Šalta juodoji arbata su persikais (4)

arbatacitrinosgaivieji gėrimaigėrimaimėtospersikaišaltieji gėrimaisultys
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Prancūziškas batonas (Baguette)
kitas įrašas
Kavos ledai su pieniško šokolado gabaliukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Kreminis airiško viskio likeris

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

Naminiai mėsainiai

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

Pusryčių duoniukai su rikota

Obuoliniai varškėčiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Makaronai su avokadų ir špinatų padažu

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

2 komentarai

Ilona 26 Geg ’15 - 5:16 pm

Man toks klausimėlis iškilo dėl juodosios arbatos. Kaip žinia juoda arbata labai stipri, ją 10 min palaikius kogero gaunasi vadinamasis „čefyras”. Ji išties turi būti nepaprastai stipri? Citrinos sultys kaip suprantu tai ta tikroji ką tik išspausta citrina ar pakelyje kaip tradicinės sultys gali būti? Tas pats klausimas ir dėl persikų ar užtenka pasikliauti, kad ant pakelio parašyta 100 proc. persikų sultys?

Reply
Asta 31 Geg ’15 - 12:15 pm

Ilona, juodoji arbata yra stipriai atskiedžiama sultimis, todėl ji turi būti tikrai stipri – galutiniame rezultate turėsite tikrai ne tokį stiprų gėrimą 🙂 Dėl sulčių: citrinų naudoju natūralias, pati išspaudžiu iš citrinų. O persikų sultis renkuosi, kaip ir rašote, tokias, kurių sudėtyje daugiausiai persikų 🙂

Reply

Komentuoti: Ilona Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų