Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Skrudinti prieskoniniai riešutai

parašė Asta 17 Bir ’25
Skrudinti prieskoniniai riešutai

Kokį užkandį įsidėti į žygio kuprinę? Traškių prieskoninių riešutų!

Receptas paprastas kaip dukart du: čiupkit mėgstamų riešutų (naudoju bent kelių rūšių riešutus iš gausaus „Alvo“ asortimento), sumaišykit su pagardais ir paskrudinkit orkaitėje, kol taps traškūs.

Ir riešutus, ir pagardus galite rinktis pagal savo skonį – aš dalijuosi mūsų mėgstamiausiu deriniu. Medus, žolelės, citrinų žievelės, vanilė ir mažutis žiupsnis kajeno pipirų sukuria tikrą skonių fejerverką – nerealiai skanu!

Svarbu:

  • nepadauginkit aliejaus – per didelis jo kiekis paliks riebumo jausmą,
  • nepraleiskit medaus – kepdamas jis karamelizuosis ir suteiks daug gardaus traškumo,
  • skardoje riešutus paskleiskit vienu sluoksniu,
  • kepdami vis pamaišykit, kad keptų tolygiai,
  • leiskite pilnai, pilnai, PILNAI atvėsti – riešutai liks šiek tiek blizgūs, bet bus visiškai sausi,
  • laikykite sandariame indelyje, kad išliktų maksimaliai traškūs.

Norėsis triaukšti pilnom saujom, pažadu, jūs tik išbandykit – ir pamatysit!

Skrudinti prieskoniniai riešutai

Atsispausdinti
Porcijos: 1 skarda Paruošimo laikas: 5 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinės (160 g) migdolų
1 stiklinės (140 g) anakardžių
1 stiklinės (110 g) graikinių riešutų
1 stiklinės (135 g) lazdynų riešutų
½ stiklinės (60) moliūgų sėklų branduolių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. medaus
1 valg. š. šviežių rozmarinų
1 valg. š. šviežių čiobrelių
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 arb. š. druskos
1 arb. š. vanilės pastos
¼ arb. š. kajeno pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite riešutus ir moliūgų sėklas.
3. Kitame dubenėlyje šluotele iki vientisos masės sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, smulkiai kapotus rozmarinus ir čiobrelius, citrinos žievelę, druską, vanilę ir kajeno pipirus.
4. Mišinį supilkite į dubenį su riešutais ir kruopščiai išmaišykite, kad pasiskirstytų kuo tolygiau.
5. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu plonu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, kas dešimt minučių vis pamaišydami, kad keptų kuo tolygiau.
6. Riešutams iškepus, leiskite visiškai pilnai atvėsti. Tik tuomet perkelkite į sandarų indą ir laikykite jame.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „ALVO“.
#reklama #alvo

anakardžiaičiobreliaicitrinosgraikiniai riešutailazdyno riešutaimedusmigdolaimoliūgų sėklosriešutairozmarinaiužkandisvanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiška sūrio užtepėlė

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Kepta avižinė košė su obuoliais

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Pica „Margarita“

Tortilijų suktinukai su vištiena

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lašišos paštetas

Tuno tartaras su mangais ir avokadais

Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Salotos su mangais, avokadais, mocarela ir duoniukais

Grūdėtosios varškės blyneliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

Galetė su obuoliais ir karamele

Žalieji migdoliniai pyragaičiai „Macarons“

Citrininis tiramisu su braškėmis

Sūdytos karamelės kvadratėliai

Obuolių pyragas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Svogūnų pica

Makaronų salotos su kepta vištiena

Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

Bulvinis blynas su šoninės ir sūrio įdaru

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

    17 Bal ’14
  • 3

    Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

    19 Spa ’20
  • 4

    Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

    14 Bir ’19
  • 5

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kriaušių pyragas

    30 Spa ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (350)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų