Kokį užkandį įsidėti į žygio kuprinę? Traškių prieskoninių riešutų!
Receptas paprastas kaip dukart du: čiupkit mėgstamų riešutų (naudoju bent kelių rūšių riešutus iš gausaus „Alvo“ asortimento), sumaišykit su pagardais ir paskrudinkit orkaitėje, kol taps traškūs.
Ir riešutus, ir pagardus galite rinktis pagal savo skonį – aš dalijuosi mūsų mėgstamiausiu deriniu. Medus, žolelės, citrinų žievelės, vanilė ir mažutis žiupsnis kajeno pipirų sukuria tikrą skonių fejerverką – nerealiai skanu!
Svarbu:
- nepadauginkit aliejaus – per didelis jo kiekis paliks riebumo jausmą,
- nepraleiskit medaus – kepdamas jis karamelizuosis ir suteiks daug gardaus traškumo,
- skardoje riešutus paskleiskit vienu sluoksniu,
- kepdami vis pamaišykit, kad keptų tolygiai,
- leiskite pilnai, pilnai, PILNAI atvėsti – riešutai liks šiek tiek blizgūs, bet bus visiškai sausi,
- laikykite sandariame indelyje, kad išliktų maksimaliai traškūs.
Norėsis triaukšti pilnom saujom, pažadu, jūs tik išbandykit – ir pamatysit!
Skrudinti prieskoniniai riešutai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 stiklinės (160 g) migdolų
1 stiklinės (140 g) anakardžių
1 stiklinės (110 g) graikinių riešutų
1 stiklinės (135 g) lazdynų riešutų
½ stiklinės (60) moliūgų sėklų branduolių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. medaus
1 valg. š. šviežių rozmarinų
1 valg. š. šviežių čiobrelių
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 arb. š. druskos
1 arb. š. vanilės pastos
¼ arb. š. kajeno pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite riešutus ir moliūgų sėklas.
3. Kitame dubenėlyje šluotele iki vientisos masės sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, smulkiai kapotus rozmarinus ir čiobrelius, citrinos žievelę, druską, vanilę ir kajeno pipirus.
4. Mišinį supilkite į dubenį su riešutais ir kruopščiai išmaišykite, kad pasiskirstytų kuo tolygiau.
5. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu plonu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, kas dešimt minučių vis pamaišydami, kad keptų kuo tolygiau.
6. Riešutams iškepus, leiskite visiškai pilnai atvėsti. Tik tuomet perkelkite į sandarų indą ir laikykite jame.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „ALVO“.
#reklama #alvo