Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

parašė Asta 22 Geg ’11
Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Man patinka pavasaris. Man labai labai labai patinka pavasaris.

Dar man patinka planuoti. Dienotvarkę susidėlioti ne tik dienų, bet ir valandų tikslumu. Žinoti, kad rytoj po pietų jau būsiu padariusi tą, o štai iki rytojaus vakaro ir aną. Todėl man labai nepatinka, kai planai ima ir griūna. Akimirksniu, kaip netvirtas kortų namelis. Ir iš visų kruopščių užrašų darbo kalendoriuje lieka tik šnipštas. Ir dar pilnos kišenės nebaigtų (ir nepradėtų) darbų. Taip taip… sako „darbas ne vilkas – į mišką nepabėgs”, bet su tokia logika aš gyventi nemoku. Negaliu.

Bet viskas gerai, kas gerai baigiasi. Savaitė priverstinių atostogų, daug daug poilsio (nors ir ne tokio, kaip norėčiau) ir štai aš čia. Ir visur. Vėl.
Į saulėtą virtuvę grįžtu su jau seniai žadėtu desertu, už kurį Facebook’e jūs balsavote aktyviausiai. Su sluoksniuota panna cotta su citrinomis. Skanaus!

Skonis: 9/10. Skanus ir gražus desertas. Ir gaivus, todėl puikiai tinkamas pavasariui ar vasarai. Gaiviai popietei ar jaukiam vakarui. Vienintelis dalykas, kurį keisčiau – citrinų džemo sluoksnis. Nebedėčiau į jį želatinos arba dėčiau mažiau, nes šiuo atveju man šis sluoksnis buvo šiek tiek per sunkus, per tvirtas. Bet skonių duetas – lengvas ir neįkyrus panna cotta ir saldžiarūgštis citrinų sluoksniai – derėjo puikiai.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Sweet Corner

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min. + sluoksnių stingdinimas

INGREDIENTAI

Panna Cotta (vienam sluoksniui):
15 g želatinos
50 ml šalto pieno
300 ml riebios plakamosios grietinėlės (35 arba 36 %)
40 g cukraus pudros
1/2 arb.š. vanilės ekstrakto

Svarbu! Reikalingi du panna cotta sluoksniai!

Citrininiam sluoksniui (1 sluoksniui):
300 g citrinų džemo
8 g želatinos*
25 g vandens*

GAMINIMO EIGA

1. Nedideliame dubenėlyje želatiną užpilti šaltu pienu ir atidėti į šalį 5 – 10 minučių, kol želatina išbrinks.
2. Grietinėlę sumaišyti su cukrumi puode. Kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukraus pudra ištirps, o masė taps labai karšta.
3. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti piene išbrinkusią želatiną bei vanilę. Maišyti, kol želatina visiškai ištirps.
4. Paruoštą masę supilstyti į stiklines.
5. Dėti į šaldytuvą ir palaikyti apie 2 – 4 valandas, kol sustings.
6. Citrinų džemo sluoksniui želatiną išbrinkinti vandenyje.
7. Išbrinkusią želatiną ištirpinti mikrobangų krosnelėje, supilti į citrinų džemą ir išmaišyti.
8. Citrinų džemą po lygiai paskirstyti į taures, ant panna cotta sluoksnio.
9. Dėti į šaldytuvą 1 – 2 valandoms, kol sustings.
10. Citrinų džemo sluoksniui sustingus, paruošti dar vieną panna cotta sluoksnį (iš tokio pačio produktų kiekio). Supildi ant viršaus ir vėl dėti į šaldytuvą 2 – 4 valandoms, kol visiškai sustings.
11. Skanaus!

* jei jūsų citrinų džemas yra pakankamai tirštas, galite želatinos dėti mažiau arba išvis nedėti. Asmeniškai aš rinkčiausi variantą be želatinos.

citrinosgrietinėlėpanna cottapienassaldumynaiželatina
15 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karamelinis sūrio tortas
kitas įrašas
Duonos lazdelės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Labai šokoladinis pyragas

Kapučino sausainiai

Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

Ledų „sumuštiniai“

Pyragaičiai su avietėmis, citrinų kremu ir morengo bokšteliais

Varškės tortas su braškėmis ir bananais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Obuoliniai varškėčiai

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Tarta su špinatais ir tunu

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Pomidorų ir rikotos galetė

REKLAMA

SALDUMYNAI

Vafliai ant pagaliuko

Žemės riešutų sviesto sausainėliai

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Tiramisu Affogato

Šokoladinis migdolinis pyragas

Citrinų pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Sumuštiniai su kiaušinių-avokadų salotomis

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

15 komentarai

Indre 22 Geg ’11 - 8:36 pm

Niam taip žadina apetitą. Tikiuosi po savaites ir aš grįžti. O dabar – visu tempu pabaigt bakalaurą.

Reply
Asta 23 Geg ’11 - 9:22 pm

Indre, sėkmės! Jau balažin kelintą kartą linkiu, bet nuoširdžiai – kuo didžiausios 🙂 Ir kantrybės begalinės. O tada lauksim tavo virtuvės šturmavimo rezultatų begalinių :))

Reply
Indre 24 Geg ’11 - 12:31 am

Manau visi besibakalaurinantys to laukia (:

Reply
Asta EG 23 Geg ’11 - 2:46 am

Sveika skaniai sugrįžusi!

Reply
Asta 23 Geg ’11 - 9:22 pm

Ačiū, Asta 🙂

Reply
Julė 23 Geg ’11 - 8:04 pm

Kada, kada, kada atiduodi? :} Manau, tu, Indrė ir aš galim kokį pasipriešinimo bakalaurų spaudimui judėjimą.. sukurpt.

O praėjusią savaitę su mama valgėm restorane panna cotta. Dievulėliau, stebuklingai gardu. Neįtikėtinai, ak.

Reply
Asta 23 Geg ’11 - 9:24 pm

Ar aš? Atiduodu gegužės 31 d. lyg ir, jei teisingai suprantu visą sistemą :)) Greit jau.. baisoka. Bet judėjimo mintis sveikintina, super 😀

O panna cotta tikrai gardu, tikrai 🙂

Reply
marrti 24 Geg ’11 - 11:42 am

Panna cotta desertas, kuris taip puikiai tinka karštajam sezonai, kai „užkimšti” savęs pyragais nesinori. O dar su citrina. Gaivu (mm). Pabudo noras ir man pradėti jos sezoną :).

Reply
Asta 24 Geg ’11 - 10:50 pm

marrti, visiškai tau pritariu (tik tiek, kad man net vasarą dažnai ir pyragų laaaabai noris) 😀
Na, ir linkiu, žinoma, pradėti skanų sezoną!

Reply
Kristina 31 Geg ’11 - 6:13 pm

Skamba labai gaiviai, butinai reikes pabandyti 🙂

Reply
Asta 13 Bir ’11 - 1:18 pm

Puikus pasirinkimas, Kristina, skanaus 😉

Reply
Eglute 23 Geg ’12 - 8:05 pm

Sveiki, norėčiau paklausti kokį džemą naudojote? ar tą kur nurodyta iš „Sweet Corner”, ar tą, kur iš Jūsų „Pyragas su citrinų džemu” ? :))

Reply
Asta 2 Bir ’12 - 7:21 pm

Eglute, naudoju tą citrinų džemo receptą, kuris yra publikuotas prie „Pyrago su citrinų džemu” 🙂

Reply
Simona 5 Spa ’15 - 12:35 pm

Sveiki, citrinų džemo nuoroda prašo prisijungimo ir slaptažodžio, gal galite receptėlį įkelti į šiuos komentarus?
norėčiau gaminti šį desertą vaikų gimtadieniui 🙂

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 1:11 pm

Simona, nuoroda jau pataisyta: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=1090 🙂

Reply

Komentuoti: Kristina Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Žalieji migdoliniai pyragaičiai „Macarons“

    30 Rgp ’14
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Žagarėliai

    3 Kov ’11
  • 4

    Vyšninis tortas su maskarpone (Cherry Velvet Cake)

    8 Vas ’19
  • 5

    Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

    25 Sau ’11
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (74)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (319)
    • Apkepai (50)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (40)
    • Daržovių patiekalai (128)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (79)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (21)
    • Varškės patiekalai (35)
    • Žuvis (45)
  • KELIONĖS (25)
  • LENGVI KĄSNELIAI (293)
    • Blynai ir vafliai (44)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (22)
    • Pusryčiai (145)
    • Salotos (56)
    • Šaltieji užkandžiai (73)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (617)
    • Bandelės (41)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (102)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (153)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (77)
    • Tortai (115)
  • SRIUBOS (28)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (18)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų