Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

parašė Asta 24 Sau ’21
Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

Jei sėdėčiau dabar kur nors Paryžiuje, lauko terasoje netoli Liuksemburgo sodų, lėtai gerdama kavą ir žiūrėdama į romantiškai besileidžiančią saulę, kažkur iš tolumos vis atsklistų gatvės muzikos akordai, o praeivių juokas gydytų mano pačios sielą… prie kavos aš užsisakyčiau Moelleux au Chocolat – stebuklingą šokoladinį pyragėlį.

Paprastai paruošiamas, bet labai ypatingas. Savo paslaptį – besiliejantį šokoladą – slepiantis po įprasta biskvitinio pyragaičio plutele. Bet kai tik atsargiai atgnybi pirmą kąsnelį… magija!

O geriausia, kad kol apie Paryžių tik svajojam, tą stebuklingą pyragėlį galim išsikepti namuose. Per 15 minučių. Arba įsimesti pakuotę į pirkinių krepšelį „Lidl“ parduotuvėje – tuomet prancūzišką nuotaiką susikurti bus dar paprasčiau. Šią savaitę „Lidl“ vyksta Prancūzijos skonių savaitė „Duc de Coeur“ ir šie pyragėliai, patikėkite, yra tik vienas iš daugelio produktų, kurie kviečia skoniais keliaut į kava, kruasanais ir šokoladiniais pyragėliais kvepiantį kraštą.

Pakeliaukim dar kartą – bent skoniais!

 Šokoladiniai pyragėliai

 Šokoladiniai pyragėliai

 Šokoladiniai pyragėliai

 Šokoladiniai pyragėliai

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

250 g juodojo šokolado
180 g sviesto
5 kiaušinių
1 stiklinės (125 g) miltelinio cukraus
½ stiklinės (70 g) miltų

GAMINIMO EIGA

1. Puode užvirkite vandenį. Ant puodo statykite dubenį taip, kad jo dugnas neliestų vandens. Taip pasiruošite vandens garų vonelę.
2. Į dubenį suberkite šokoladą, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir vis pamaišydami ištirpinkite virš garų vonelės. Turite gauti visiškai vientisą masę.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu labai gerai išplakite kiaušinius, miltelinį cukrų ir miltus, kol neliks gumuliukų.
4. Toliau plakdami, lėtai supilkite šiek tiek atvėsintą šokolado ir sviesto masę.
5. Sviestu ištepkite šešis nedidelius indelius. Paskirstykite į juos šokolado masę. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame apie porą valandų, kol viršus apstings.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be ventiliatoriaus).
7. Paruoštus pyragėlius įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių, bet turėkite omenyje, kad kepimo laikas priklausys nuo Jūsų orkaitės, naudojamų kepimo indelių, jų dydžio, tinkamo tešlos atšaldymo. Todėl geriausia bus, jei atidžiai stebėsite kepančius pyragėlius – jų paviršius turi atrodyti pilnai apkepęs, tačiau viduje jie turi būti vis dar skysti.
8. Patiekite pyragėlius iš karto, dar šiltus. Galite patiekti su indeliais, kuriuose kepėte, arba atsargiai kraštus apipjovę aštriu peiliu, išversti į lėkšteles. 

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Lidl

 Šokoladiniai pyragėliai

 Šokoladiniai pyragėliai

 Šokoladiniai pyragėliai

Receptas: Marmiton

desertaspasaulio skoniaiprancūzijapyragėliaisaldumynaišokoladas
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais
kitas įrašas
Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais ryžiais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosinis tortas „Raffaello“ su braškėmis

Vyšninis tortas su maskarpone (Cherry Velvet Cake)

Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu

Trupininis varškės pyragas su moliūgais

Trupininis pyragas su varške ir uogiene

MAMOS DIENA // Tiramisu keksiukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Grūdėtosios varškės keksiukai su šilauogėmis

PAVASARĮ PASITINKANT // Graikiško jogurto tortas su avietėmis

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

Pyragaičiai su obuoliais

Vaisių pica

Prieskoninis moliūginis tiramisu | Pumpkin Spice Tiramisu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

    5 Lap ’23
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų