Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

DuonaKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEPusryčiaiSumuštiniai

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

parašė Asta 28 Lie ’20
Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Ar mėgstat sumuštinius? Aš – LABAI!

Seniai praėjo laikai, kai sumuštiniai buvo vienodi, neįdomūs, nuobodūs. Dabar? Toli gražu! Nors riekė duonos su sviestu ir riekele fermentinio sūrio visada liks pilna vaikystės nostalgijos (kas dar su tokiais užaugo, pakelkit rankas!), šiandien sumuštiniai gali būti verti ir aplodismentų, ir karūnų.

Lengvi ir sotūs, minimalistiniai ir gausūs, saldūs ir pikantiški, subalansuoti pusryčiams, o gal net ir sotiems pietums. Visokie, visokiausi!

Žinau, kad puikiam sumuštiniui susitepti gali pakakti vos dešimties minučių. Bet jei laiko turite šiek tiek daugiau, labai kviečiu – išbandykite šį didelį, spalvingą ir labai, LABAI skanų sumuštinį!

Produktai ingredientų sąraše gali pasirodyti visai paprasti, bet dera jie tiesiog stebuklingai gardžiai: iki traškumo paskrudintos duonos riekelės, tepamasis sūris, švieži žalumynai, keptos batatų ir burokėlių riekelės, galiausiai – keli gabalėliai silkių filė. Taip, tai vienas tų sumuštinių, kuriam mielai uždėčiau karūną!

 Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

 Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

 

 Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

 Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Atsispausdinti
Porcijos: 3 sumuštiniai Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 vidutinio dydžio batato
1 vidutinio dydžio virto burokėlio
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių (čiobrelių, raudonėlių, kt.)

2 porcijinių dvipusių duonelių
2 valg. š. tepamojo sūrio (pvz., „Philadelphia“)
2 saujų žalumynų (pvz., burokėlių lapų)
150 g atlantinių silkių filė

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Batatus ir virtus burokėlius supjaustykite nestoromis riekelėmis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apiberkite žiupsneliu druskos ir prieskoninėmis žolelėmis. Sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suminkštės (galite gaminti ir kepsninėje: tuomet kepkite ant grotelių virš ugnies, kartais apversdami).
3. Duoną paskrudinkite iki traškumo.
4. Visas keturias riekeles aptepkite tepamuoju sūriu. Ant dviejų riekelių paskleiskite žalumynų. Dėkite ant jų po kelias riekeles keptų batatų, ant jų – burokėlių riekeles. Ant viršaus dėkite po kelis gabalėlius silkių filė, dar saujelę žalumynų. Užvožkite likusiomis duonos riekelėmis, lengvai paspauskite.

 Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

 Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

batataiburokėliaiburokėlių lapaiduonapusryčiaisaldžios bulvėssilkėsumuštiniaisumuštinistepamasis sūrisužkandisžalumynai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Nekeptas citrininis sūrio tortas
kitas įrašas
Tartaletės su vyšniomis ir morengais | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Pica su pesto padažu ir vištiena

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Prieskoniniai riešutai

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Duonos lazdelės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Braškinis pieno kokteilis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Braškių ir citrinų limonadas

Nealkoholinis karštas vynas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų