Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

parašė Asta 23 Kov ’14
Avižinių dribsnių košė su obuoliais

Pavasaris. Norisi apkabinti jį, įkvėpti giliai į plaučius, įsikibti ir tvirtai laikyti, kad tik neišsprūstų iš rankų. Užsimerkti, atsukti veidą į danguje pakibusią saulę. Sustok, akimirka žavinga – ir jaučiu, kaip šypsena skleidžiasi ne tik lūpose, bet ir kažkur daug giliau, širdyje, kaip džiugesys – su niekuo nesupainiojamas džiugesys, išsipančiojus iš žiemos, šalčio ir storų debesų gniaužtų – pasklinda po visą kūną. Iki pirštų galiukų. Iki širdies gelmių. Aš myliu pavasarį.

Kartais, susipažinusi su naujais žmonėmis vasarą, lyg ir juokais sakau jiems – pasiruoškit, kai ateis žiema, mano nuotaika kris kartu su krintančiu termometro stulpeliu. Tuomet mes, žinoma, juokiamės. Norėčiau, kad tai būtų tik linksmas pokštas, bet tokia jau ta tiesa: mano nuotaika, optimizmas, šypsenos platumas ir akių spindėjimas tikrai tiesiogiai proporcingas orui už lango. Norėčiau, kad taip nebūtų. Norėčiau pakeisti kai ką savyje, o šitą bruožą – vieną iš pirmųjų. Šiaip ar taip, dabar žiemą keičia pavasaris, todėl mano šypsena su kiekvienu saulės spinduliu vis platesnė. Kada jau kada, bet dabar tikrai ne laikas dejuoti, skųstis ir ieškoti bėdų. 

Taigi, aš myliu pavasarį. Ir myliu savaitgalius pavasarį – saulėtus ir šiltus, tokius kaip šis. Kai ryte nebaisu šokti iš lovos; kai basas kojas padėjus ant grindų, nereikia krūpčioti iš šalčio. Kai net bėgti iki artimiausios parduotuvės anksti ryte – supratus kad šaldytuve nebėra pieno nei kavai, nei košei – yra visai smagu. Nes pavasaris; nes saulė danguje, o danguje – nei vieno debesėlio!

Apie pusryčius; ar jau minėjau, kad labai džiaugiuosi naująja savaitgalio pusryčių tradicija? Apskritai esu žmogus, mėgstantis tradicijas, o skanūs savaitgalio pusryčiai – dvigubai gera tradicija, smagi ir skani. Pratęsiant mano meilės avižinei košei temą, nenuostabu, kad dažnai savaitgalio pusryčių eksperimentai čia ir prasideda, ties indeliu su avižiniais dribsniais. Man visada labai smagu atrasti kažką nauja, ką galima nuveikti su šiais dribsniais – vis dar neatsidžiaugiu koše su žemės riešutų sviestu ir bananais ir kepta grūdų dribsnių koše, o štai ir nauja favoritė. Avižinių dribsnių košė su obuoliais! Ooo, kaip skanu, labai labai. Nieko šokiruojančio ir labai stebinančio, bet… taip paprasta, jauku ir miela. Ir dar tas nosį maloniai kutenantis kvapas, pripildantis visus namus…

Toluliems sekmadienio pusryčiams. Saulėtiems. Kvepiantiems ir šiltiems.

Skonis: 10/10. Net jei būčiau labai priekabus žmogus, neturėčiau prie ko prikibti. Tai – labai paprasta košė. Bet kartais paprasčiausi dalykai būna patys gardžiausi, o štai čia – vienas iš tų atvejų. 

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du. 

Kur radau? BS’ in the Kitchen

Avižinė košė su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 puodelis pieno
1 puodelis vandens
1 puodelis stambių avižinių dribsnių
½ arb. š. vanilinio cukraus

Obuoliams:
1 valg. š. sviesto
2 vidutinio dydžio obuoliai
2 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
¼ arb. š. malto imbiero
½ puodelio vandens

2 arb. š. rudojo cukraus apibarstymui

GAMINIMO EIGA

1. Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite puodelį pieno ir puodelį vandens. Pagardinkite vaniliniu cukrumi.
2. Kaitinkite prikaistuvį ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs.
3. Užvirus, į prikaistuvį suberkite avižinius dribsnius. Išmaišykite.
4. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol dribsniai išbrinks, sugers dalį skysčio, o kita dalis išgaruos; t.y. kol išvirsite košę.
5. Kol ruošiate košę, tuo pat metu pasiruoškite obuolius. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviestą.
6. Sviestui ištirpus, suberkite kubeliais supjaustytus obuolius. Pakaitinkite pie 5 minutes, kol obuolių kubeliai šiek tiek suminkštės.
7. Suberkite rudąjį cukrų, cinamoną, muskatą ir imbierą. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite minutę.
8. Supilkite vandenį. Išmaišykite ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol dalis skysčio išgaruos, o likęs bus panašus į sirupą.
9. Pasemkite keturis šaukštus šio sirupo iš keptuvės ir supilkite į puodą su verdančia koše. Išmaišykite ir košę virkite toliau.
10. Obuolius pakaitinkite, kol skysčio beveik visiškai neliks. Tuo metu turėtų būti išvirusi ir košė.
11. Į dubenėlius sudėkite košę. Ant viršaus užberkite obuolių. Apibarstykite trupučiu rudojo cukraus.
12. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

avižiniai dribsniaicinamonasimbieraskošėmuskatasobuoliaipusryčiaivanilė
11 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mielinis aguoninių bandelių pyragas
kitas įrašas
Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir šokolado desertas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Šviežių daržovių salotos su kepta duona ir vištiena

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Šakšuka su bolivine balanda

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Paprastas tuno pyragas

Šakšuka su morkomis

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškinis pieno kokteilis

Kreminis airiško viskio likeris

Šalta juodoji arbata su persikais

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

11 komentarai

Julė 23 Kov ’14 - 5:08 pm

Ei, saulės spindulėli. Gera skaityt, kad tu taip švyti! Tikrai jaučiasi, kad ilgesnės dienos, pavasariniai palteliai ir kiti džiaugsmukai tave kaip naujos batareikės įkrauna.
Ir ačiū už naują mantrą – „Kada jau kada, bet dabar tikrai ne laikas dejuoti, skųstis ir ieškoti bėdų.”. Pabandysiu pavasario ir aš įkvėpt 🙂

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:57 am

Jule, kartoju sau šitą mantrą kas dieną 🙂 Reikėtų kažkokiu būdu mintinai išmokti, kad ne tik pavasarį ar vasarą, bet 365 dienas per metus būtų vykdoma. Savaime. Na, bet gi… idealių nėra, tiesa? 🙂

Reply
Saulė 27 Kov ’14 - 6:31 am

Mmm, avižinė košė, obuoliukai kepti, o dar tie prieskoniai… Liuks!

Reply
Asta 30 Kov ’14 - 7:45 am

Taip, tikrai liuks! 🙂 Smagu, kai nuomonės sutampa; rekomenduoju išmėginti 😉

Reply
Samanta 27 Kov ’14 - 5:35 pm

Labai smagu užsukti į tavo blog’ą ir pavarvinti seilę žiūrint į gardžius patiekalus. Kiekvieną kartą čia apsilankius, tiesiog trykštu noru gaminti!
Man labai patinka, kaip tu perteiki receptus. Atrodo, kad kiekvienas patiekalas tarsi stebuklas. Ir fotografijos labai gražios. Jeigu nepaslaptis, ar tai daug laiko skiri nuotraukų komponavimui? Nes kiekviena nuotrauka atrodo pilna šilumos ir meilės tam patiekalui. :))

Reply
Asta 30 Kov ’14 - 7:49 am

Samanta, ačiū labai už visus gražius žodžius! Tokius paskaičius, šypsena veide nuo pat ryto visai dienai garantuota 🙂 Tai, kad paskaičius mano tinklaraštį, nori gaminti – man pats pats didžiausias įvertinimas, tikrai! 🙂

Nuotraukų komponavimui, pačiam fotografavimui ir nuotraukų tvarkymui tikrai laiko reikia nemažai… ypač, kai man kadrų niekad negana ir pati nejausdama, siekdama vis geresnio, pripliaukšiu fotoaparatu kelis šimtus kadrų 🙂 Paskui pasirodo, kad daugelis iš jų beveik vienodi, bet atrinkti gražiausius kažkokiu būdu vis tiek reikia… ir sėdžiu valandą, antrą, trečią… kol galų gale turiu kelias tas, kurios keliauja į „tiesioginį eterį” 🙂 Aišku, gerai, kai iš tų kelių šimtų yra bent kelios tokios, kuriomis pati džiaugiuosi; deja, būna ir taip, kad nesidžiaugiu nei viena – tada jau liūdniau ir ant savęs pikta, kad tiek laiko turėdama fotoaparatą, vis dar jo iki galo neperprantu 🙂 Bet štai, sulaukiu tokių gražių komentarų, ir vėl turiu stimulą toliau bandyti, stengtis ir tobulėti 🙂

Reply
Samanta 30 Kov ’14 - 10:00 am

Labai smagu, kad pradžiuginau! Kelti kitiems žmonėms šypseną, vienas iš smagiausių dalykų!
O dėl tobulėjimo, tai tikrai nesustok ir tokiais gardžiais receptais beiir nuotraukomis toliau mus džiugink! 🙂

Reply
Asta 30 Kov ’14 - 7:33 pm

Ačiū, Samanta, tikrai nesustosiu! 😉

Reply
3 patarimai, kaip pradėti valgyti pusryčius – FILL THE LIFE 14 Kov ’16 - 6:46 am

[…] dar labiau sutaupysi laiko ir gausi daugiau naudos iš jos, jei vakare saują kruopų – avižų, grikių ar sorų išmirkysi vandenyje. Ryte tereiks nupilti vandenį, įberti mėgstamų […]

Reply
Kaip pradėti valgyti pusryčius? | FILL THE LIFE 25 Geg ’16 - 8:02 pm

[…] dar labiau sutaupysi laiko ir gausi daugiau naudos iš jos, jei vakare saują kruopų – avižų, grikių ar sorų išmirkysi vandenyje. Ryte tereiks nupilti vandenį, įberti mėgstamų […]

Reply
Santykių statusas – komplikuota: kaip prisijaukinti pusryčius? 22 Lap ’16 - 9:19 pm

[…] – dar labiau sutaupysi laiko ir gausi daugiau naudos iš jos, jei vakare saują kruopų – avižų, grikių ar sorų išmirkysi vandenyje. Ryte tereiks nupilti vandenį, įberti mėgstamų […]

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų