Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPASAULIO SKONIAIŠaltieji užkandžiai

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

parašė Asta 28 Kov ’22
Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Pavasaris už lango – pavasaris lėkštėse! Iš Meksikos į pasaulio virtuves atkeliavę takai man tikrai patinka: aš valgau su viskuo, išrankiausieji – bent su kažkuo, o ir pats gaminimo bei valgymo procesas kaskart yra lyg mažas vakarėlis, ūžiantis aplink stalą.

Šis skonių derinys, kuriuo siūlau pripildyti tortilijas, – pilnas skonių, spalvų ir saulės. Tortilijas aptepkite sodraus skonio „Tartare Classic“ tepamuoju varškės sūriu (aš naudojau su lašiša, bet ir su žolelėmis čia tiktų labai!), berkite orkaitėje keptos lašišos gabalėlius, pagardinkite gaivia ananasų salsa ir tobulai sunokusiais kremiškais avokadais.

Jums tikrai patiks, jei mėgstate patiekalus, kuriuose pikantiški skoniai persipina su saldžiais. Paprasta, greita ir labai skanu!


„Tartare Classic“ – tai sodraus skonio, tvirtos tekstūros ir puikios sudėties varškės sūriai. Sūrio su lašiša sudėtyje – tik varškė, lašišos pasta (iš lašišų, vandens, krapų, paprikų ekstrakto ir natūralaus aromato) ir druska. Naudokite šiuos sūrius ne tik takams ar tortilijų suktinukams, bet patiekite ir kaip užkandį su duonos lazdelėmis ar tepkite ant pusryčių sumuštinių.

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Atsispausdinti
Porcijos: 6-7 takai Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Lašišai:
400 g lašišos filė
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovintų česnakų miltelių
1 arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Ananasų-avokadų salsai:
¼ didelio ananaso (apie 500 g kubelių)
1 didelio gerai sunokusio avokado
150 g vyšninių pomidorų
½ raudonojo svogūno
ryšelio šviežių kalendrų
½ žaliosios citrinos sulčių
žiupsnio druskos

Patiekti:
1 indelio (140 g) „Tartare Classic“ tepamojo varškės sūrio su lašiša
6-7 mažų tortilijų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite lašišą. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir visus prieskonius. Mišiniu ištepkite lašišos filė ir išdėliokite ant kepimo popieriaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių, priklausomai nuo filė gabalėlių dydžio. Lašiša turi būti iškepusi, bet sultinga.
3. Iškeptą lašišą pasmulkinkite šakute vidutinio dydžio gabalėliais.
4. Paruoškite ananasų-avokadų salsą. Dubenyje sumaišykite nedideliais kubeliais supjaustytą ananasą ir avokadus, perpus perpjautus pomidorus, smulkiai kapotą raudonąjį svogūną ir kalendros lapelius. Pagardinkite žaliosios citrinos sultimis, žiupsniu druskos ir išmaišykite.
5. Patiekite. Tortilijas galite šiek tiek pašildyti (orkaitėje ar sausoje keptuvėje). Aptepkite tepamuoju varškės sūriu su lašiša. Ant viršaus dėkite saują lašišos gabalėlių, ant viršaus paskleiskite ananasų-avokadų salsą. Ragaukite nedelsiant, kol tortilijos nesumirko nuo įdaro. Skanaus!

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Tartare Classic“.
#reklama #Tartare #TartareClassic #Savencia #gaminunamie #namurestoranas

Recepto įkvėpimas: The Recipe Critic

ananasaiavokadaikalendroslašišameksikapasaulio skoniaipomidoraisūristacostakaitortilijosvarškės sūrisžalios citrinos
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Marcipaninis obuolių pyragas
kitas įrašas
Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kitokia balta mišrainė

Salotos su keptais batatais ir vištiena

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

Prancūziška braškių tarta su vaniliniu kremu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

GĖRIMAI

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Imbierinis sirupas kavai

Žaliasis kokteilis su persikais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Medaus keksiukai su kreminio sūrio ir medaus kepurėlėmis

Tinginių skruzdėlynas

Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

Jogurtinės spurgytės

Citrininis-kokosinis tortas su avietėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (40)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (9)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (98)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (361)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (51)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (366)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (174)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (96)
    • Sumuštiniai (44)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (703)
    • Bandelės (48)
    • Be orkaitės (144)
    • Desertai indeliuose (100)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (20)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (83)
    • Tortai (130)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (35)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų