Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Burokėlių ir fetos blyneliai

parašė Asta 30 Spa ’18
Burokėlių ir fetos blyneliai

Spalis buvo negailestingas ir, jei nuoširdžiai, aš džiaugiuosi, kad jis pasibaigė. Tyliai tikiuosi ir laikau sukryžiuotus pirštus, kad lapkritis būtų šviesesnis. Net jei dabar prabusčiau ir suprasčiau, kad pastarosios savaitės buvo vienas ilgas sapnas, nesupykčiau. Bet taip nebus – todėl viską, kas vyksta, aš priimu kaip pamokas, kaip neįkainojamas patirtis. Jų dėka aš tapsiu stipresnė. Pamažu.

Spalį mano žodyne atsirado du nauji žodžiai: skydliaukė ir avarija. Nedaug ką apie juos žinojau iki šiol. Dabar jau žinau – žinau tai, kad skydliaukė yra kur kas sudėtingesnė nei dešimt raidžių, ir aš jos dar tikrai neperpratau; ir tai, kaip stipriai dreba širdis pajutus netikėtą smūgį į automobilį. Kai tame automobilyje yra ir vaikas. Kai nesupranti, ar ausyse aidintis jo verksmas yra tik išgąstis, o gal pagalbos šauksmas.

Greta viso to spalis buvo žavus. Gražus, spalvotas, šiek tiek saulėtas ir truputį lietingas. Darbingas – darbais aš tikrai labai džiaugiuosi, kiekvienu iš jų! Pilnas malonių akimirkų: kai žygiavom Čiobiškio miškais, kai džiaugėmės rudens vėsa dvelkiančia jūra. Kupinas ilgų jaukių vakarų ir kavos, pagardintos prieskoninių moliūgų sirupu, puodelių…

Paskutiniu metu kaip niekad daug galvoju apie tai, kodėl blogus dalykus ir nesėkmes širdyje mes nešiojamės taip ilgai, kodėl vis grįžtam ten prisiminimais, vis skaudiname save iš naujo. Ir kodėl gerus dalykus priimame kaip savaime suprantamus, kartais net bijome džiaugtis jais garsiais; jau tą pačią akimirką keliame sau dar didesnius tikslus, dar didesnes svajones. Tie džiugūs dalykai, nutikę mums, akimirksniu virsta ne tokiais džiugiais ir dideliais.

Kodėl?

Vis pažadu sau džiaugtis labiau. Pastebėti tai, kas gera ir gražu. Vertinti tai. Pažadu sau nesėkmes paleisti – pasimokyti iš jų ir pamiršti. Pažadu sau į namus – vietą, kurioje patys mylimiausi – nešti šviesą ir meilę. Tegul laimė užgožia nesėkmes; nes labai neteisinga, kai viskas vyksta atvirkščiai: kai nesėkmės ištrina mūsų tikros laimės akimirkas. Kai atsiranda didelis noras iš degtukų skaldyti vežimus, noriu skaldyti juos iš džiaugsmo. Iš savo pasiekimų. Iš mažų laimėjimų, kurių tikrai turime kiekvienas.

Sakau tai sau, bet širdy turiu didelė nuojautą, kad daug mūsų tai kartojame mintyse. Tyliai ir su didele viltimi, kad vieną dieną tai taps lengviau. Pasistenkime, kad taip būtų!

Šiandien aš be galo dėkinga už savo šeimą. Už darbą, kurį myliu. Už nuostabias draugystes. Už daugelį paprastų, tačiau labai nepaprastų dalykų. Už tai, kad radau laiko išbandyti naują receptą. Ir už tai, kad juo galiu pasidalyti su Jumis. Dabar pat!

 Burokėlių ir fetos blyneliai

 Burokėlių ir fetos blyneliai

 Burokėlių ir fetos blyneliai

Skonis: maloniai saldų burokėlių skonį čia atsveria sūrus feto sūris. Jų derinys yra puikus, o su gaiviu graikiško jogurto ir pesto padažu šie blyneliai ir yra labai gardūs! 

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du. 

 Burokėlių ir fetos blyneliai

Burokėlių ir fetos blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

2 kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
1/2 stiklinės (125 ml) pieno
250 g virtų burokėlių
100 g fetos sūrio
1/2 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
druskos, pipirų
kokosų aliejaus kepimui

Patiekti: 
graikiško jogurto
pesto padažo 

GAMINIMO EIGA

1. Kiaušinius išplakite vidutinio dydžio dubenyje. Suberkite miltus ir supilkite pieną. Išmaišykite iki vientisos masės. 
2. Burokėlius maisto smulkintuvu sukapokite iki smulkių gabalėlių, bet nesutrinkite iki tyrės. Suberkite į dubenį burokėlius, sutrupintą fetos sūrį, pagardinkite itališkomis žolelėmis, druska ir pipirais. Išmaišykite. 
3. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite šaukštą kokosų aliejaus. Šaukštu semkite tešlą ir keptuvėje formuokite nedidelius blynelius. Kepkite virš vidutinės ugnies 2-3 minutes, tuomet apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Taip pat iškepkite visus blynelius. 
4. Šiltus blynelius patiekite su graikišku jogurtu ir pesto padažu. 

Recepto šaltinis: sugal et al

 Burokėlių ir fetos blyneliai

blynaiburokėliaičiobreliaidaržovių blynaifetagraikiškas jogurtasnesaldūs blynaipestosveikesni pasirinkimai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žiedinių kopūstų blyneliai
kitas įrašas
Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir juoduoju šokoladu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

Ryžiai su moliūgais

Švediški mėsos kukuliai

Lazanija su jautiena

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

Obuoliniai varškėčiai

Kruasanai su migdolų pesto, avokadais, kumpiu ir mocarela

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas „Mostachon”

Citrininis tiramisu su braškėmis

Keksiukai su šokolado gabalėliais

Graikinių riešutų ir datulių duona

Struffoli

Tiramisu ledai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

    23 Vas ’20
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (300)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (126)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (71)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (4)
  • LENGVI KĄSNELIAI (281)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (52)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (19)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (595)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (109)
    • Desertai indeliuose (79)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (14)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (14)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų