Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

„Šarlotės“ tortas su braškėmis

parašė Asta 22 Bir ’23
„Šarlotės“ tortas su braškėmis

„Šarlotės“ tortas (angl. Charlotte Cake) – vasariškas ir švelnus, uogomis pagardintas, labai skanus desertas. Jį pagaminti paprasta, nereikia daug laiko, o vaizdas ir skonis – verti susižavėjimo ir liaupsių. Turguose ir soduose dar galima rasti saldžiausių braškių, tad tortą gaminau su jomis. Sezonui pasibaigus, braškes galima keisti avietėmis, kurios čia tiktų taip pat labai gardžiai.

Kai manęs klausia, koks desertas mano mylimiausias, niekaip negaliu atsakyti. Jų, tobulai skanių, tiesiog per daug, ir jie vis keičiasi. Bet žinot, koks mano mylimiausias desertas šiandien? Šis braškinis „Šarlotės“ tortas! Kiekviename kąsnelyje – gaivumas, vasara ir saulė!

Tortas tikrai patiks lengvų, minkštų, kremiškų desertų mylėtojams. Išbandykite!


  • Tortui galite naudoti pirktinius „Savoiardi“ sausainius arba kepti juos naminius.
  • Sausainius sirupe mirkykite labai tvirtai, kad pernelyg nesuminkštėtų ir laikytų savo formą.
  • Vietoje braškių galite naudoti ir kitas sezonines uogas, pavyzdžiui, avietes.
  • „Šarlotės“ torto variantų yra daug, šis – Charlotte Russe – vienas iš daugelio.
  • Kremui stingdyti naudojau „Dr. Oetker“ smulkią želatiną mėlynuose pakeliuose. Renkuosi ją dar nuo tinklaraščio rašymo pradžios, taigi, jau beveik keturiolika metų. Nenuvilianti!
  • Subtiliam, tačiau išraiškingam skoniui sukurti reikalinga kokybiška vanilė. Šį tortą gardinau patogiai dozuojama, malonaus skonio ir aromato „Dr. Oetker“ vanilės pasta su vanilės grūdeliais.

„Šarlotės“ tortas su braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 18 cm skersmens tortas Paruošimo laikas: 60 min. + šaldysite pernakt

INGREDIENTAI

200 g sausainių „Savoiardi“ („damų pirštelių“)

Sirupui:
¾ stiklinės (190 g) vandens
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 žaliosios citrinos sulčių

Braškių putėsiams:
1 valg. š. (7 g) želatinos
3 valg. š. vandens
125 g braškių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
½ žaliosios citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės pastos
1 ½ stiklinės (375 ml) riebios grietinėlės

125 g braškių, pjaustytų gabalėliais

Papuošti:
šviežių braškių
mėtų lapelių
žaliosios citrinos griežinėlių

GAMINIMO EIGA

1. Išvirkite sirupą. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir pakaitinkite iki virimo, kol cukrus ištirps. Šiek tiek atvėsinkite, supilkite citrinos sultis. Išmaišykite ir palikite visiškai atvėsti.

2. Paruoškite sausainių pagrindą. Reguliuojamos formos žiedą (18 cm skersmens; galite naudoti ir atsegamos kepimo formos bortelį) dėkite ant lėkštės ar padėklo, kuriame norėsite patiekti tortą (arba ant lakšto kepimo popieriaus, jei prieš patiekiant jį norėsite perkelti kitur).
3. Sausainius (plokščiąją jų pusę) vieną po kito trumpam merkite į atvėsusį sirupą ir dėkite iš vidinės žiedo pusės. Išdėliokite aplink visą žiedą. Tuomet – iš likusių sausainių, trumpai pamirkytų sirupe, glausdami vienas prie kito išdėliokite torto pagrindą (dugną). Jei reikia, sausainius perpjaukite ar perlaužkite. Tiek dėliojant torto kraštus, tiek pagrindą, sirupe pamirkyta sausainių dalis turi būti torto vidinėje pusėje.

4. Pagaminkite braškių putėsius. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite pastovėti 10 minučių, kol išbrinks.
5. Braškes sutrinkite maisto trintuvu. Supilkite į nedidelį puodą kartu su cukrumi. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol cukrus ištirps ir šiek tiek skysčio nugaruos, braškių masė taps šiek tiek tirštesnė. Nukaiskite. Įmaišykite žaliosios citrinos sultis ir vanilės pastą. Sudėkite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite, kol ištirps.
6. Atvėsinkite braškių masę iki kambario temperatūros, bet neleiskite jai pradėti stingti.
7. Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Po truputį, mažomis dalimis, į grietinėlę įmaišykite atvėsintą braškių masę. Jei sudėsite visą masę iškart, grietinėlė praras savo tekstūrą ir purumą.

8. Surinkite tortą. Pusę braškių putėsių sudėkite į sausainių „krepšelį“, paviršių išlyginkite. Išdėliokite dar vieną sluoksnį sirupe trumpai pamirkytų sausainių, ant jų – sluoksnį gabalėliais supjaustytų braškių. Ant viršaus sudėkite likusį kremą, paviršių išlyginkite.
9. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite pernakt, kol pilnai sustings.

10. Papuoškite. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytas braškes, papuoškite šviežių mėtų lapeliais. Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

braškėscitrinosdesertasgrietinėlėmėtossaldumynaisausainiaitortasželatina
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir pomidorais
kitas įrašas
Prancūziška braškių tarta su vaniliniu kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nekeptas sūrio tortas su braškėmis

Migdolinis tortas su maskarpone

Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu...

Šokoladiniai keksiukai

Migdoliniai pyragėliai „Financier“

Tiramisu keksiukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir varškės apkepas

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananų duona su lazdynų riešutais ir šokolado gabalėliais

Jogurtinės spurgytės

JOGURTINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ ŽELĖ

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

Moliūginiai keksiukai „Trick or Treat”

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų