Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiSRIUBOS

Trinta brokolių sriuba

parašė Asta 5 Spa ’11
Trinta brokolių sriuba

Aš norėčiau tau tiek visko pasakyti. Papasakoti ir išsipasakoti. Pasidžiaugti. Pasiguosti.
Norėčiau tiek daug visko paklausti. Kas? Kada? Kodėl?…

Norėčiau paliesti tave bent pirštų galiukais. Ištiesti rankas ir paskęsti tavo glėby. Verkti iš džiaugsmo. Tokio didelio, kad net skauda. Norėčiau žiūrėti tau į akis. Visą amžinybę. Norėčiau… atsukti laiką atgal. Pakeisti scenarijų. Nugriauti dekoracijas. Padegti teatrą.

Norėčiau išjungti jausmus. Ilgesį. Pro atvirą langą išmesti ilgesiu persisunkusias dienas ir naktis. Netikėtai užklumpančias akimirkas.

O, kad dubenėlis šiltos sriubos sušildytų širdį…

Skonis: 8/10. Paprasta sriuba, kuri bus skani, tačiau niekuo ypatingu nenustebins. Su riekele duonos puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei, ypač vėsiomis rudens dienomis. Tie, kas mėgsta prieskonių gausą, galbūt pasiges šiek tiek išraiškingesnio skonio, tačiau tai lengva pataisyti įbėrius dar vieną kitą žiupsnelį prieskonių.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Trinta brokolių sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 brokolis
2 didelės bulvės
1 didelė morka
1 didelis svogūnas
šaukštas sviesto
2 puodeliai sultinio
1 puodelis pieno
žiuspnelis muskato
druska
pipirai

GAMINIMO EIGA

1. Brokolį supjaustykite žiedynėliais, bulves ir morkas – nedideliais gabalėliais. Sudėkite daržoves į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnį druskos ir virkite, kol daržovės suminkštės.
2. Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite svieste.
3. Nuo išvirusių daržovių nupilkite vandenį.
4. Sudėkite pakepintus svogūnus, supilkite sultinį, pieną, pagardinkite muskatu, druska ir pipirais.
5. Puodą statykite atgal ant ugnies ir pakaitinkite, kol užvirs.
6. Ugnį užgesinkite ir sriubą sutrinkite su maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės.
7. Nedelsiant pilstykite į dubenėlius ir patiekite. Skanaus!

brokoliaibulvėsmorkossriubasultinyssvogūnai
22 komentarai
58
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kavos panna cotta su šokoladu
kitas įrašas
Keksiukai su braškių kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis |...

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

Žiedinių kopūstų pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės...

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Žuvies pyragas su bulvių koše

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Makaronai su avokadų ir špinatų padažu

Šiltos bulvių salotos su skumbre

22 komentarai

Viktorija 6 Spa ’11 - 1:14 pm

Neliūdėk 😉 Suvalgyk dubenėlį sriubos, o dar geriau, gabaliuką torto ir nuotaika kaip mat praskaidrės 🙂

Reply
Asta 9 Spa ’11 - 3:55 pm

Viktorija, tavo siūlomi vaistai tiesiog nuostabūs! Negali nepadėti 🙂

Reply
Karolina 6 Spa ’11 - 3:13 pm

Kažkaip suspaudė širdį man dėl tavęs.. Laikykis, sunku nuryt ta ilgesį, bet toks jau tas gyvenimas.

Reply
Asta 9 Spa ’11 - 3:56 pm

Karolina, tikrai taip – toks tas gyvenimas. Ne vien rožinis ir saulėtas. Taip ir turi būti, viskas gerai. Ačiū už palaikymą 🙂

Reply
Jurga 6 Spa ’11 - 4:36 pm

nuoriu! as verdu visai paprastai tokia sriubyte: poras, brokoliai, prieskoniai vandenukas. tada sutrinu. ir dubenely sliuksteliu sojos padaziuko, man labai skanu 🙂

Reply
Asta 9 Spa ’11 - 3:56 pm

Jurga, taviškė sriubytė taip pat skamba skaniai 😉

Reply
Jurgita 6 Spa ’11 - 8:13 pm

Labai norėjau patarti sriubą apibarstyti mėlynojo pelėsio sūriu, bet prisiminiau (ar man tik taip atrodo, kad prisiminiau?), kad tau visi šitie dalykai yra tik kažkokietais pelėsiai :)) Anyway, jei kažkas virsite, išmėginkit – skanumas.

PS neliūdėk, saulyt.

Reply
Asta 9 Spa ’11 - 3:57 pm

Prisiminei, Jurgita, prisiminei 😀 Tegul naudojasi šiuo patarimu kiti šį kartą 🙂

Reply
Iš skaitymų: 13 Spa ’11 - 9:10 pm

[…] man patiko Asta: Pakeisti scenarijų. Nugriauti dekoracijas. Padegti […]

Reply
grazina 9 Geg ’12 - 2:31 pm

o kada piena supilti?

Reply
Asta 9 Geg ’12 - 6:56 pm

Gražina, ketvirtame punkte 😉

Reply
moni 1 Lap ’12 - 10:21 am

labai graži įžanga, tik pliukšt į sriubą…

Reply
Asta 10 Lap ’12 - 6:29 am

Ačiū, moni 🙂

Reply
ss 6 Lap ’12 - 6:21 pm

kokį sultinį pilti? tą nuo daržovių? :]

Reply
Asta 10 Lap ’12 - 6:29 am

Sultinį naudojau vištienos, tačiau, manau, labai skanu bus ir su daržovių 🙂

Reply
Guste 1 Vas ’16 - 4:29 pm

mm..kaip skanu!!! aciu uz recepta 🙂 gaminsiu dar karta, ir dar karta, ir dar karta 🙂

Reply
Markas 6 Kov ’16 - 10:36 am

Ačiū, fantastiška sriūba gavosi. jami jami 🙂 😛

Reply
JONĖ 17 Kov ’17 - 10:50 am

Lekiu daryt sriubos!!!??
O žodžiai kokie… Iš meilės galima poetais virst… Labai taiklu ir tikrai paliečia širdį?

Reply
šiaip 18 Gru ’17 - 4:10 pm

„Kur radau? Fantazijose.”
O aš viens prie vieno receptą ir aprašymą radau Delfyje.

Reply
Asta 18 Gru ’17 - 9:26 pm

Net smalsu pasidarė ir pašniukštinėjau – mano tinklaraštyje receptas publikuotas 2011-ais metais, o Delfyje – trim metais vėliau, 2014-ais. Tikrai niekada nenuslepiu recepto šaltinio, jei tik jis yra; gerbiu visus autorius ir tiesiog nematau to prasmės.

Reply
J 24 Spa ’18 - 6:42 am

O delfis pasiskolino viens prie vieno receptura..

Reply
Asta 29 Spa ’18 - 10:10 am

Tikra tiesa, „pasiskolino”. Kiekvienąkart gaila dėl tokių dalykų, bet išmokau nepriimti jų labai jautriai. 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų