Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAISaldainiaiSALDUMYNAI

Triufeliukai su brendžiu

parašė Asta 29 Gru ’10
Triufeliukai su brendžiu

Saldžiai miegoti iki pusės dvylikos ir vis dar tingėti keltis iš šiltų patalų.
Skaityti ne konspektus, tačiau grožines knygas. Neskaičiuojant laiko.
Žiūrėti kalėdinius filmus su visada laiminga pabaiga.
Mėgautis neįtikėtinais kiekiais gardumynų, visiškai nesigraužiant dėl kalorijų. Jos per Kalėdas slepiasi spintoje, todėl viskas tikrai bus gerai.
Vakarais tyliai žiūrėti į hipnotizuojančiai mirgančiais lemputes.
Kalbėtis iki išnaktų. Nuoširdžiai.
Žaisti sniego karą.
Tingėti ir tuo džiaugtis.

Tai atostogos. Tingios, mielos, ramios šventinės atostogos. Laikas, kurį norėtųsi sustabdyti, tačiau jis vis tiek eina, bėga, lekia… telieka sugauti visas akimirkas, kurios mums  suteikiamos. Ir mėgautis tuo, ką turime šiandien, čia ir dabar.

O čia ir dabar mes turime nuostabų laiką ir visą kalną skanumynų, kurių tikriausiai Kalėdų laikotarpiu netrūksta nei vienuose namuose. Mano šventinio (saldaus!) stalo meniu, manau, negalėtų būti pavadintas itin kukliu. Todėl pats laikas pradėti juo dalintis su skaitytojais. O pradėkime nuo…. mmm, nuo triufeliukų su brendžiu, tinkančių įvairiausioms progoms….

Skonis: 9/10. Kadangi, žinia, ragautojų per šventes būna daugiau nei paprastą trečiadienį ar šeštadienį, galiu pakankamai objektyviai pasakyti, jog šie saldainiai labiausiai patinka sodrių skonių mėgėjams. Jie tokie pilno ir turtingo skonio, gausiai šokoladinio skonio (kakava, tai tu!), nėra beprotiškai saldūs (nors taip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, pažiūrėjus į receptą) ir ypač tinka su kava. Dar svarbu, kad pakankamai ilgai laikosi kambario temperatūroje ir nepraranda savo formos, todėl tinka dovanėlėms.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Citrus and Candy

Triufeliukai su brendžiu

Atsispausdinti
Porcijos: apie 50 saldainių Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

290 g saldžių sausainių, susmulkintų iki trupinukų (pvz., „Selga Classic”)
4 valg.š. (30 g) kakavos, sijotos
1 puodelis (85 g) kokoso drožlių
1 skardinė (395 g) saldinto kondensuoto pieno
20 – 40 ml brendžio pagal skonį

Kamuolėlių apvoliojimui:
smulkinto šokolado (arba kakavos, kokoso drožlių)

GAMINIMO EIGA

1. Į dubenį sudėti smulkintus sausainius, kakavą ir kokoso drožles. Išmaišyti.
2. Supilti kondensuotą pieną ir romą. Mediniu šaukštu maišyti, kol gausis vientisa tešlą. Atšaldyti.
3. Rankomis imti po nedidelį atšaldytos masės gabalėlį ir tarp delnų suformuoti kamuoliuką. Apvolioti į smulkintą šokoladą, kakavą ar kokoso drožles – pagal norus. Išdėlioti ant lėkštės ir dėti į šaldytuvą iki kitos dienos.
4. Skaniausi kambario temperatūros.

brendiskakavakokosų drožlėskondensuotas pienassaldainiaisaldumynaisausainiaišokoladastriufeliai
10 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis
kitas įrašas
Cukriniai suktinukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Napoleonas”

MAMOS DIENORAŠTIS // Bananiniai keksiukai su šilauogėmis

Braškių ir rabarbarų tiramisu

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Vaniliniai keksiukai su avietėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Tiramisu Affogato

Braškių ir citrinų limonadas

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir...

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Svogūnų pica

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

10 komentarai

Indre 29 Gru ’10 - 12:35 pm

Ir aš ir aš jau tingiai leidžiu laiką! MMmmm tingėti gera 🙂
Triufeliukai labai gražiai atrodo – kaip sniego gniūžtės, manau man smaližei patiktų 😉

Reply
Asta 29 Gru ’10 - 5:30 pm

Indre, džiaugiuos už mus abi :))
Ir triufeliukai dėkoja už pagyras 🙂

Reply
Jolita 29 Gru ’10 - 12:57 pm

Oı as tokius taip pat gaminu, ır tikrus triufelius gaminau. Man patinka tokie rutuliukai, nes puikiai tinka visokiems ofisiniams baliukams arba mergaitiskiems pasisedejimams.

Reply
Asta 29 Gru ’10 - 5:31 pm

Jolita, visiškai pritariu dėl tokių rutuliukų formos dėkingumo įvairiais atvejais 🙂 Labai patogus skanumynas, tikra tiesa, o dar ir padaryti jų galima pačių įvairiausių, visą asorti 🙂

Reply
angel0123 30 Gru ’10 - 12:32 pm

Tikrai atrodo labai skaniai :)Būtinai kuria dieną pasigaminsiu 🙂

Reply
Asta 1 Sau ’11 - 6:32 pm

Na, tuomet linkiu skanaus! Tikiuosi, kad patiks 🙂

Reply
ammba 31 Gru ’10 - 1:35 pm

Žiūrint, taip ir norisi pasivaišint:)
Tiesą sakant labai labai mėgstu triufelius (nors ir retai jais lepinuos).
Tad gal dabar bus porga pasigaminti pačiai!

Reply
Asta 1 Sau ’11 - 6:33 pm

ammba, o kodėl gi ne? Viskas čia labai paprasta, o ir gana greitai vyksta. Prašom išmėginti ir papasakoti, kaip patiko 🙂

Reply
Apie dovanas iš širdies ir triufelius su brendžiu | Skonių rumba 12 Sau ’15 - 12:22 pm

[…] radau mano labai mėgiamame tinklaraštyje Saulėta virtuvė, ačiū […]

Reply
Apie dovanas iš širdies ir triufelius su brendžiu | SKONIŲ RUMBA 1 Kov ’15 - 8:30 pm

[…] radau mano labai mėgiamame tinklaraštyje Saulėta virtuvė, […]

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų