Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAISaldainiaiSALDUMYNAI

Triufeliukai su brendžiu

parašė Asta 29 Gru ’10
Triufeliukai su brendžiu

Saldžiai miegoti iki pusės dvylikos ir vis dar tingėti keltis iš šiltų patalų.
Skaityti ne konspektus, tačiau grožines knygas. Neskaičiuojant laiko.
Žiūrėti kalėdinius filmus su visada laiminga pabaiga.
Mėgautis neįtikėtinais kiekiais gardumynų, visiškai nesigraužiant dėl kalorijų. Jos per Kalėdas slepiasi spintoje, todėl viskas tikrai bus gerai.
Vakarais tyliai žiūrėti į hipnotizuojančiai mirgančiais lemputes.
Kalbėtis iki išnaktų. Nuoširdžiai.
Žaisti sniego karą.
Tingėti ir tuo džiaugtis.

Tai atostogos. Tingios, mielos, ramios šventinės atostogos. Laikas, kurį norėtųsi sustabdyti, tačiau jis vis tiek eina, bėga, lekia… telieka sugauti visas akimirkas, kurios mums  suteikiamos. Ir mėgautis tuo, ką turime šiandien, čia ir dabar.

O čia ir dabar mes turime nuostabų laiką ir visą kalną skanumynų, kurių tikriausiai Kalėdų laikotarpiu netrūksta nei vienuose namuose. Mano šventinio (saldaus!) stalo meniu, manau, negalėtų būti pavadintas itin kukliu. Todėl pats laikas pradėti juo dalintis su skaitytojais. O pradėkime nuo…. mmm, nuo triufeliukų su brendžiu, tinkančių įvairiausioms progoms….

Skonis: 9/10. Kadangi, žinia, ragautojų per šventes būna daugiau nei paprastą trečiadienį ar šeštadienį, galiu pakankamai objektyviai pasakyti, jog šie saldainiai labiausiai patinka sodrių skonių mėgėjams. Jie tokie pilno ir turtingo skonio, gausiai šokoladinio skonio (kakava, tai tu!), nėra beprotiškai saldūs (nors taip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, pažiūrėjus į receptą) ir ypač tinka su kava. Dar svarbu, kad pakankamai ilgai laikosi kambario temperatūroje ir nepraranda savo formos, todėl tinka dovanėlėms.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Citrus and Candy

Triufeliukai su brendžiu

Atsispausdinti
Porcijos: apie 50 saldainių Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

290 g saldžių sausainių, susmulkintų iki trupinukų (pvz., „Selga Classic”)
4 valg.š. (30 g) kakavos, sijotos
1 puodelis (85 g) kokoso drožlių
1 skardinė (395 g) saldinto kondensuoto pieno
20 – 40 ml brendžio pagal skonį

Kamuolėlių apvoliojimui:
smulkinto šokolado (arba kakavos, kokoso drožlių)

GAMINIMO EIGA

1. Į dubenį sudėti smulkintus sausainius, kakavą ir kokoso drožles. Išmaišyti.
2. Supilti kondensuotą pieną ir romą. Mediniu šaukštu maišyti, kol gausis vientisa tešlą. Atšaldyti.
3. Rankomis imti po nedidelį atšaldytos masės gabalėlį ir tarp delnų suformuoti kamuoliuką. Apvolioti į smulkintą šokoladą, kakavą ar kokoso drožles – pagal norus. Išdėlioti ant lėkštės ir dėti į šaldytuvą iki kitos dienos.
4. Skaniausi kambario temperatūros.

brendiskakavakokosų drožlėskondensuotas pienassaldainiaisaldumynaisausainiaišokoladastriufeliai
10 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis
kitas įrašas
Cukriniai suktinukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Citrininiai keksiukai

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais...

Mėlynių pyragas

Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Cukriniai suktinukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Tobulas varškės apkepas (II)

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Grikių blyneliai

Ryžių ir vištienos troškinys su kokosų pienu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Karamelinė granola

Lengvos ir gaivios salotos

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

10 komentarai

Indre 29 Gru ’10 - 12:35 pm

Ir aš ir aš jau tingiai leidžiu laiką! MMmmm tingėti gera 🙂
Triufeliukai labai gražiai atrodo – kaip sniego gniūžtės, manau man smaližei patiktų 😉

Reply
Asta 29 Gru ’10 - 5:30 pm

Indre, džiaugiuos už mus abi :))
Ir triufeliukai dėkoja už pagyras 🙂

Reply
Jolita 29 Gru ’10 - 12:57 pm

Oı as tokius taip pat gaminu, ır tikrus triufelius gaminau. Man patinka tokie rutuliukai, nes puikiai tinka visokiems ofisiniams baliukams arba mergaitiskiems pasisedejimams.

Reply
Asta 29 Gru ’10 - 5:31 pm

Jolita, visiškai pritariu dėl tokių rutuliukų formos dėkingumo įvairiais atvejais 🙂 Labai patogus skanumynas, tikra tiesa, o dar ir padaryti jų galima pačių įvairiausių, visą asorti 🙂

Reply
angel0123 30 Gru ’10 - 12:32 pm

Tikrai atrodo labai skaniai :)Būtinai kuria dieną pasigaminsiu 🙂

Reply
Asta 1 Sau ’11 - 6:32 pm

Na, tuomet linkiu skanaus! Tikiuosi, kad patiks 🙂

Reply
ammba 31 Gru ’10 - 1:35 pm

Žiūrint, taip ir norisi pasivaišint:)
Tiesą sakant labai labai mėgstu triufelius (nors ir retai jais lepinuos).
Tad gal dabar bus porga pasigaminti pačiai!

Reply
Asta 1 Sau ’11 - 6:33 pm

ammba, o kodėl gi ne? Viskas čia labai paprasta, o ir gana greitai vyksta. Prašom išmėginti ir papasakoti, kaip patiko 🙂

Reply
Apie dovanas iš širdies ir triufelius su brendžiu | Skonių rumba 12 Sau ’15 - 12:22 pm

[…] radau mano labai mėgiamame tinklaraštyje Saulėta virtuvė, ačiū […]

Reply
Apie dovanas iš širdies ir triufelius su brendžiu | SKONIŲ RUMBA 1 Kov ’15 - 8:30 pm

[…] radau mano labai mėgiamame tinklaraštyje Saulėta virtuvė, […]

Reply

Komentuoti: ammba Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų