Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Uogų desertas su ledais

parašė Asta 20 Rgp ’25
Uogų desertas su ledais

Daugiausiai įkvėpimo gyventi gražiau ir lengviau kaskart parsivežu iš kalnų. Praėjo jau mėnuo, o mintimis aš kartais vis dar ten: einu, kopiu, o vakarais krentu į patalus laiminga ir dėkinga iki dangaus.

Šio deserto idėją taip pat radau Dolomituose. Vieną vakarą kalnų namelyje desertui buvo patiekta „fruit jelly with vanilla ice cream“. Tikėjomės mums įprastos želė su ledais, o gavome švelnų, kremišką uogų desertą – visai kitokį, nei įsivaizdavome. Iškart supratau, kad norėsiu jį atkartoti namuose, ir pavyko puikiai!

Tai – vienas paprasčiausiai ir greičiausiai paruošiamų desertų. Jis puikiai tiks ne tik kasdienai pasaldinti, bet ir šventėms – uogas galite paruošti ir į taures sudėti iš anksto, o prieš pat patiekiant beliks pagardinti vaniliniais ledais.

Jei norite, kad desertas atrodytų ne tik skaniai, bet ir elegantiškai, patiekite jį taurėse aukštomis kojelėmis. Mano nuotraukose – dailios „RCR“ taurės iš „PROMO Cash&Carry”, o greta jų – žavingos „Monaco“ kolekcijos lėkštės, išpieštos mėlynais pajūrį primenančiais raštais.

Gaivus, švelnus, ne per saldus – saulėtas rugpjūčio desertas!

Uogų desertas su ledais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

200 g šviežių uogų (šilauogių, aviečių, braškių, kt.)
1 valg. š. citrinos sulčių
2 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
3 valg. š. šalto vandens

Patiekti:
vanilinių ledų

GAMINIMO EIGA

1. Uogas suberkite į nedidelį puodą. Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, pagardinkite vanile. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, vis pamaišydami, kelias minutes, kol uogos ims minkštėti ir išskirs sultis, bet vis dar išlaikys savo formą.
2. Atskirame dubenėlyje kukurūzų krakmolą ištirpinkite šaltame vandenyje. Supilkite į puodą su uogomis ir dar šiek tiek pakaitinkite, kol sutirštės.
3. Nukaiskite, atvėsinkite iki kambario temperatūros ir paskirstykite į taures ar stiklines.
4. Prieš patiekdami, ant viršaus dėkite po rutuliuką vanilinių ledų. Ragaukite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

avietėsbraškėscitrinosdesertasLedaisaldumynaišilauogėsuogosvanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulvių plokštainis (kugelis) su skilandžiu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Boružė”

Kavos chia pudingas

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Žemuogių trupiniuotis (Crumble)

Varškės ir pistacijų tortas su avietėmis

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Žaliasis kokteilis su persikais

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sveikuoliški batonėliai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Belgiški vafliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 5

    Biskvitinis medaus tortas

    7 Bal ’12
  • 6

    Sveikuoliški batonėliai

    5 Lap ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų